10 Ocak 2011

FİFA BALLON D'OR.!



Kardeşler arasında ayrım yapmak doğru olmaz ama ben onların kendi aralarındaki ilişkiye de hasta oldum. Xavi ödül öncesi 11Freunde'ye verdiği röportajın içerisinde "Ben alamazsam Messi alsın zira o en iyisi' diyor ve şöyle devam ediyor " Bizim ikimizin kazanma ihtimalini doğuran Arjantin'in dünya kupasında çeyrek finalde elenmesi ve bizim kazanmamız. Diğer türlü onun üzerinden ödül alma şansımız yoktur "

Ödüllerde temel kıstas toplam yeteneğin dışında o yıl içerisinde gösterilen performans olmalıdır. Nuri Şahin misal Ribery ve Robben'den daha iyi değildir ama Alman futbolcu ve teknik adamlar onu devrenin en iyi oyuncusu seçtiler. Böyle bir şey bu. Xavi İniesta ikilisi Messi olmadan da Avrupa ve Dünya Şampiyonu oldular.. Daha ödül alması için neyi kazanmaları gerekiyor ?

Messi'ye kusur bulabilirsiniz.. Diğer ikisine zor.

Diyelim ki takım oyunu ve Messi Arjantin'de yalnız ama İspanya'da takımın geri kalanı beraber oynuyor. Bir de şuna bakmak gerekir: İniesta'nın sakat olduğu aylarda Barça ne yapmış ?

Mourinho Barça'yı yenebildiği o maçın içerisinde eksik olan Messi değil İniesta.. Xavi-İniesta'lı takımı Mourinho dahil kimse durduramamıştır.

Final maçının golünü atan kim ? İniesta..

Bence Xavi ve İniesta arasında ayrım yapmak günah olduğu için korkup Messi'ye ödülü verdiler. Görevliler, Seçmen kitle, futbolcular ve herkes tam o noktaya geldiğinde çıldırma noktasındaydılar..

-eee ben Xavi-İniesta diyorum.

-Bir kişi seçeceksiniz..

-Xavi-İniesta dedim ya. Rıdvan'a sorun bir kişi bunlar.

-Xavi mi İniesta mı ?

-Xavi.. yok iniesta.. yok yok Xavi.. Kardeş sen Messi yaz Messi..

O hak etti mi ? Diğer ikisine göre daha az olsa da aksini iddia etmek de çok zor. Sevimli de çok..



O değil de Christiano Ronaldo'nun yüzünde oluşan ifadeden memnuniyetsizliğini görebilirsiniz. En çok da bu yüzden çok büyük oyuncu olarak kalacaktır.. O Hırs..

5 yorum:

UyAha dedi ki...

forlan giremiyor şu fotoğrafa yazıklar olsun. madem uefa ve dünya kupasını kaale almıyorsunuz cassillasın ne işi var orda. julio cesar nerde...gibi sorular vs.vs. yazık..

Del Piero dedi ki...

Forlan kesinlikle bu fotoğrafta olmalıydı, yazık. Ayrıca Xavi-Iniesta tamam ikisi bir birlerini tamamlıyor ama Xavi bu ödülü hakketmişti, Iniesta zaten çoğu zaman sakattı, ha sakat olmayınca zaten bildiğimiz Iniesta'ydı. 1-Xavi 2-Messi 3-Iniesta sıralamam...

eren kıyak dedi ki...

Casillas'ın bu kadar olması düşündürücü. Zira İspanya gol yemediyse Ramos, Puyol , Pique ve Capdevilla'dan oluşan defans 4lüsünden dolayı yemedi

Mehmet Reşit dedi ki...

Hırs değildir de o surattaki, en fazla kendini beğenmişliktir.

Bu senenin sonunda, ödülü herhalde ona verirler; bir de oradaki fotoğrafına bakar, daha sağlıklı bir fikir ediniriz sanıyorum.

Borges dedi ki...

Mehmet Reşit: Kendini beğenmişiğin bir sonucudur hırs. Terim de Mourinho da kendini beğenmiş, kibirli insanlardır. Ama bu kibir aynı zamanda çalışlanlığı doğuruyorsa..

Eren Kıyak: Geçen Kahn'ın çok güzel bir analizi vardı. İspanya'nın dünya kupasını almasını o Casillas'ın teke tek'te kurtardığı pozisyona bağlıyor. Bence tartışmasız Casillas bugün dünyanın en iyisidir.

Del Piero: Forlan kesinlikle olmalıydı ama İniesta'ya haksızlık ediyorsunuz. Chelsea'ye son saniye golü atan, Final'de golü atan adam.. Xavi'ye sanki başka bir ödül verilmeli, bunlardan daha değerli olanından;)