16 Ocak 2011

Hakan Şükür ve Aynı Nakarat.!



Bıktım yaa.. Yeminle bıktım bu adamın laklaklarından.. Sadece takımın içerisini oymaktan başka bir işlevi olmadı. Safi zarar söylemler.. intikam alma, hesap peşinde koşturma..Bugün itibari ile kendi hesaplarının peşinde koşmaktan şu kadarcık bir Galatasaray sevdası olduğuna inanmıyorum.

En son stadyum programında dinledim ben kendisini ve burada çokca üzerinde durduğum gibi gereğinden fazla yerli-yabancı ayrımını körükleyen açıklamalar yapıyordu. Yabancılar şöyle de yerlilere böyle de.. Niyeti burada analiz yapmak değil zamanında çektiklerini bir başka şekilde dile getirme biçimidir. Oyunculara cebinden para verdiğini, değer görmediğini, onu bunu hep kendisi üzerine çeşitli söylemler başka bir şey değil.

..ki sadece üç yabancının gelip kötü de olsa el üstünde tutulduğu dönem çoktan geride kalmış ve artık onbir kişilik kadronun yarısından fazlasının yabancı ve bir o kadar da dışarıda yedek bekleyen yabancılardan oluşan farklı bir döneme girilmiştir. Analizler geçmişin kısmi doğruları olduğu gibi gereksiz ve takımın içerisini bozmaktan öte bir işlevi yoktur.

Aylar, yıllar sonra Galatasaray TV'de bugün yeniden gördüm ve bilin bakalım neyi dillendiriyordu yine ?

Baros iyi golcüymüş ama kendisine bakmıyormuş derken yabancıların rahatlığı.. Şaşal su ile kafalarını yıkamaları ve yabancıların üç katı maaş alması derken yerlilerin çektiği eziyet.

Arkadaşım nedir derdin senin ? Hagi, Tafarel,Popescu birleşip ağzını burnunu mu kırdı ? Ne yaptılar sana söyle de bilelim yahu.. Hesabını kes de bitsin artık bu çile.. Sen de biz de kurtulalım da olağan yorumlar, başka içerikler ile uğraş dur.

Yabancıya ayrıcalık mı kalmış ? Lincoln'u dövdün soyunma odasında, Misimovic'i şutladın sekiz maç sonunda.. Ne bileyim işine gelmedi mi sözleşmeler donduruluyor, sağa sola gönderiliyor filan.. O dönem mi kalmış ? Hele ki UEFA kupasını kazandıktan sonra burnu büyüyen Galatasaray yerlilerinin içerisinde yabancı hüküm mü sürmüş eziyet mi çekmiş.. Adamlar futblu bırakıyor, oynayamaz hale geliyor buraya geldikten sonra hala daha yerlilere eziyet geyiği bitmiyor.

Son şampiyonluk içerisinde yabancılar yokmuş da bu bir tepkiymiş.. O Gençlerbirliğine son saniyede galibiyet golünü kim attı ?

En son Galatasaray taraftarının Başbakan'a tepkisi sonrası dile getirdiği cümlelere girmek bile istemiyorum zira Hakan Şükür futbolu bıraktıktan sonra kendi hesabının peşine düşmüş ve Galatasaraylılığı benim için bitmiştir. Şu dinsiz halimle onun Saffet Sancaklı dönemi dahil en absürd zamanında bile nikah şahidi Fetullah Gülen olmuş adamı desteklemiş bir insan olarak verdiği hizmetleri kendi adıma fazlasıyla ödedim ben.. Yeter yahu.. Kes hesabını artık.. Nasıl bir hırs, nasıl bir intikam ateşi ile yanıp duruyorsun inan hiç bilmiyorum ama artık kabak tadı verdin be arkadaş..

13 yorum:

indiriver dedi ki...

teşekkürler bu güzel yazı için
önceleri hakan ünsala kızıyordum hakan şükürü gördükçe hakan ünsala kızamıyorum bile

Abracadabra dedi ki...

Ağzına sağlık be borges tamda hakan şükür hakkındaki düşüncelerime tercüman olmuşsun. Bende, bende bir yanlış var herhalde diye düşünmeye başlayacaktım tüm gsliler severken bu adamı ben niye sevmiyorum diyerekten, hakanın büyük karakter zafiyetleri var tamam belki futbol oynarken bencil değildi ama kişilik olarak çok bencil birisi, zaten bencil olabilecek kadar da yetenekli bir golcü değildi, belki gol pozisyonlarında çoğunlukla kendine güvenmedeğinden partnerine pas veriyordu, bu sebeple bizde bencil olmayan bir izlenim bırakmıştı belki ama er geç insanların karakterleri ortaya çıkıyor. adam heer program kendini methediyordu trt de. kubilay türkyılmaz ayrıldıktan sonra bir şey söylemişti hakan ile oynamakçok zor diye sanırım o da bunu söylemek istemişti. hagi güçlü bir karaktere sahip olduğu için ona yapamadıkları hakanda derin izler bırakmış sanırım. bide buna sportif direktörlük teklif ettiler diye haberler çıkmıştı hagi geldiğide, eğer hagi kabul etmemişse onu hagiyi anlından öpüyorum, tugay en karakterlisi ve en vefalısı inşallah başarılı olur bu girdiği yolda da hakan gibileri çatlatır.

kuzen larry dedi ki...

yerli futbolcular yabancı sınırlaması nedeniyle zaten haddinden fazla para kazanıyorlar türkiyede. hala daha ağlıyorlarsa pes artık! yatıp kalkıp dua etsinler yabancı sınırlaması kalkmasın diye.

aks111 dedi ki...

hakan şükür ün konuşma tarzıda bi garip.sakin sakin böyle sanki iyi bir şey söylüyor gibi havası var ama alttanda laf sokuyor.özete geçeyim sinsi işte bana göre :).

by yigit dedi ki...

Hakan Şükür Diyarbakır'mıydı neydi RTE'nin yanında kürsüye çıkmıştı,hatırlatayım dedim...

müşkülpesent dedi ki...

hangi yabancı son 10 yılda galatasaraya gelmiş de buradan zirve yaparak ayrılmış ve burada krallar gibi zirvede yaşamış

kim geldiyse ya dibe vurduğu için geldi ya da burada dibe vurdu.

mustafa.sayan dedi ki...

şu yazıyı okuyunca uefa finalinin 90. dakkasında kazandığımız serbest vuruş geldi...topun başında hagi ve hakan...hagi herkesi içeri gönderiyo belli orta kesecek...tam o sırada hakemin düdüğüyle hakan vuruyo topa ve doğal olarak aut...sonrasındaysa haginin hakana inanılmaz bi bakışı var ki unutmak mümkün deil...bulup koymak lazım bu yazının altına...sadık'kın dediği gibi hagi mi çok ezdi acaba...

Unknown dedi ki...

Haksız mı? Türk ve yabancı futbolcu hakkında ki yorumları...

Bence hiçte haksız değil...

Evet Galatasaray'da son yıllarda bir yabancı kıyımı var ama elmalarla armutları karıştırmayalım.

Lincoln ile Miloseviç farklı kişilikler ve olaylardır. Biri terbiyesizliğinden gitmiştir, diğeride hocası Hagi'nin terbiyesizliğinden gitmek zorunda kalmıştır.

Bu yazıda ki ciddiyeti de Colin Kazım'ın futbolunun ciddiyetiyle aynı olduğunu düşünüyorum...(Bu tamamıyla bu yazınla saçmalamışsın haykırışımın kibar versiyonu olan bir cümledir.)

Şunuda ifade etmeden geçemeyeceğim... Hakan Şükür şuan için yeterli düzeyde bir yorumcu değil... Daha çok çalışması gerekli. Ne bilim biraz İngiltere'de kaliteli bir hocanın yanında yardımcılık yapsa iyi olur diye düşünüyorum...

Ama özellikle oyuncu psiolijisine yönelik yorumlarını beğeniyorum.

Borges dedi ki...

Haksız değil de neden kısmı yok ortada.

Misal sen de formunun zirvesinde olduğun bir dönemde yöneticinin alkollü bir şekilde sana dalmak istemesi sonucunda sorun yaşamazsın ? terbiyesiz olursun ?

Genel anlamda haksızdır. Yabancı örnek olmalı diyor, neden ? Yabancı türk değil Galatasaraylı futbolcu örnek olmalıdır. Haksızdır yani. Bugün Hilbert, Fink ne muamele görmüş yahu ? Yabancı değil yıldız yetenekli on numaralardır mevzu bahis konu ve Hagi bunlara göre çok daha sorunludur. Oynadığı dönemde Lincoln'ü de Hagi'yi de idare etti şimdi ortalığı karıştırıyor.

Geldiği ortama şıp diye ayak uyduramayabilir. Yetenekli ayakların büyük çoğunluğu kibirlidir, sorunludur. Ona onca ilgi verip almak için kırk takla atıyorsan oyuncu da performansından sorumludur sadece. Şımarıklığından değil. Ki.. Yabancıların biri gidiyor diğeri geliyor, gelmeden gönderilen bile var, ne eziyeti ne kıyımı yahu ? O günler mi kaldı herkesin üç tane yabancıya her türlü ayrıcalıklıyı tanıdığı ? Takımdaki yerlileri elle sayıyorsun bugün, geçti o dönem...

E haksız..

Yazılar bir bütündür bende arkadaşım. Bu konuyu milyon kez işlendiğinden dolayı tekrar tekrar tarihe gönderme yapıp alıntı yapmak zorunda değilim. Kazım da iyi oyuncudur bilesin. Ciddiyetsizliği değil performansı konuşulacaktır yoksa Barış,Mustafa Sarp da ciddi adamdır bana ne ? (yeterince ciddi olmuştur umarım)

Mehmet Reşit dedi ki...

Yer yer ağır bulmakla beraber yine de "mükemmel bir tanımlama olmuş" diyebilirim.

Ben de sizin gibi bu adamın en çok, yöneltilen hemen her soruyu müthiş bir kayıtsızlıkla "biz" diye bahsettiği kendisine bağlayışına hastayım.

Zannediyorum aktif futbol hayatında pek ciddi şeyler konuşamamış olmasının acısını çıkarıyor.

meb personeli dedi ki...

Hakan ŞÜKÜR'e olan kininizi çok güzel kusmussunuz tebrik ederim.

Borges dedi ki...

ülke: Benim Hakan Şükür'ü savunduğum tonlarca satır da vardır.

Bir insanın her eylemine sadece o olduğu için güzel, doğru demek çok "doğru1 değil.

İtaatkar yaşam biçimi bize pek uymuyor, yukarıya bakıp kendimizi de belirlemiyoruz maaasef.

Zahid Dinçer dedi ki...

ben de futbolcuğunu çok beğenip yorumculuğunu o kadar başarılı bulmuyorum hakan şükür'ün.
ama her ne kadar yorumlarına ben de sıklıkla katılmasam da, safi kendi çıkarına konuştuğu yada gs'nin içini oyma çabasında olduğu ithamı biraz ağır olmuş bence.