15 Ocak 2011

Kraft Değişimi.!



Günlerdir Alman Medyası Van Gaal'in Butt yerine kaleyi genç yetenek Thomas Kraft'a bırakmasını tartışıyor. Neden bu kadar büyütüldü inanın bilmiyorum. Yöneticiler bile işin içerisine karıştı ki son anda doğru açıklamayı yaptı Rummenigge.. Çaykovski'den bu yana biz teknik adamın teknik kararlarına karışmayız..

Bir değişim var ama bu kaleci değişiminden ya da Neuer'in alınmasına karşı duruştan öte bir şey. Bayern transfer politikasını değiştirdi ve uzun vadede bu Bundesliga için güzel bir şey.

Van Gaal öncesi Bayern her daim rakiplerinin iyi oyuncularını alırdı ama bugün hem bu geçmişe göre çok zor hem de Van Gaal genç yetenekleri ortaya çıkararak özkaynak kullanımında devrim yapıyor Müller'le, Badstuber'le..

Olması gereken neydi ? Bayern misal Dortmund'dan Nuri'yi, Schalke'den Neuer'i, Bremen'den Özil ve Khedira'yı alıp hem güçlenecek ve aynı zamanda rakiplerini de çökertecekti dönemin şampiyonlar ligi finali oynayan Leverkusen'inden Ballack, Ze Roberto, Lucio'yu alarak yaptığı gibi.. Bremen'in her parlayan oyuncusuna el attığı gibi.. Bugün bunu yapmıyor ve maddi açıdan kara geçip alman futbolunun gelişimine yardımcı olur iken farkında olmadan ligin diğer büyük takımlarının da büyük takım olarak kalmasını sağlıyor..

Thomas Kraft ise 22 yaşında yetenekli ve hırslı bir kaleci. Futbolcu olmak için okulunu da bırakıp her şeyini Bayern'e verdi. Şimdi çok önemli bir fırsatı yakalamış durumda. Neuer gelirse giderim diye resti çekmişti ama artık Neuer ya da bir başka kalecinin gelip gelmeyeceğini kendisi belirleyecek.!

Umalım ki Neuer Schalke'de, Nuri Dortmund'da kalır.. Kraft da geleceğin güzel kalecisi.. İlk sınavını bugün verecektir Wolfsburg karşısında.. Bol şans..

4 yorum:

hakancelep dedi ki...

Şimdi hem Bundesliga'yı hem Bayern'i sevenlerin kesişim kümesi, Bundesliga'yı ve Bayern'i sevmeyenlerden daha azdır. Ben de çoğunluğa giriyorum. İsterim ki Wolfsburg kazansın, kazansın da kalede Kraft varken kazanırsa bizim Nuri, Hummels veya Subotic Bayern'e gider mi gider. Yok Bayern kazanırsa, sanıyorum bir trendin başlangıç noktası bu maç olur. Seçim yapmak çok zor vallahi.

alperensaylar dedi ki...

bir michael rensing vardı noldu ona:) umarım kraftın sonu da rensing gibi olmaz.

eren kıyak dedi ki...

Kraft yıllarca Adler ve Neuer arkasında kalacak bir 3. kaleci olacağa benziyor milli takımda. Ama bunu kendisi gösterecektir ki umarım başarır bunu

Her Yol Roma dedi ki...

Herhalde bi Rensing faciasını daha kaldıramaz Bayern..