16 Ocak 2011

Kraft, Rensing ve Bizimkiler.!



Thomas Kraft ilk maçında ilk golün bir bakıma asistini yaptı ve arkasından da penaltıyı bu şekilde kurtardı. Meydan okudu resmen.. Gerçi maç içerisinde penaltı kaçıran Bayern için taraftarları "Kraft olduğu için gol yemedik penaltıdan ama Butt olsaydı penaltıyı da gole çevirirdik" gibi esprili yaklaşımlar sergilese de geçer oy almıştır. Yalnız üzerinde durmak istediğim bu genç yeteneklerin kendilerine olan güveni.. Hırsı.. Neuer gelirse giderim diyor.. Oynayacağım ve Bayern'in bir numarası olacağım filan..

Bir örnek daha vereyim.



Michael Rensing.. Thomas Kraft'dan daha yetenekli olarak lanse edilmişti ama tutmadı Bayern'de.. Ama bir hırsı, kendine güveni var ki inanılmaz. Oynama isteği.. Lehmann'ın transferi dahi Rensing nedeniyle gerçekleşmemiştir zira oynamazsa gidecektir. Boşta olduğu dönemde ingiltereye gitmedi.. Sonrasında Real Madrid istedi Casillas'ın arkasına ama Rensing kabul etmedi. Yedek beklemem artık dedi ve Köln'e geçti Mondragon sonrasına.. Yarın da ilk maçına çıkacak. Hala diyorum çok yetenekli.

Geçelim GS'ın yerli kalecilerine.. Yahu birisi de hırslı olsun.. Birisi de ben bir numara olacağım, kalacağım desin. Sahanın içerisinde görüyorsunuz o korkuyu.. Eksik olan Galatasaray'ın yerlilerinde yetenek değil (Aykut'da yetenek de eksik o ayrı da ) gerek bugün Ufuk Ceylan'da gerekse de geçmişte Orkun'da o kendine güven yok.. Her an bir hata yapabilirim korkusuyla doksan dakikayı tamamlıyorlar.. Biz de onlar da psikolojik gerilim filminin içindeymişiz gibi maçları tamamlıyoruz.

Git bir kurtarış sonrası yumruğunu havaya kaldır, taraftarı coştur.. Ben en iyisiyim filan de.. Normalde tuhaf kaçsa da öyle pısırık bir tutum var ki insan çileden çıkıyor. İnanmazsanız olmaz bu iş. Neuer'e, Kahn'a, Şımaykıl'a bakın.. Duruşundan korkuyorsunuz. Kahn psikolojik olarak forvetlere üstünlük sağlardı.. Çokca forvet görünce korkup topu auta attığını söylerdi filan.. Bizim yerlilerin psikolojisini çözen yetmiş metreden golü düşünüyor... Birileri bu kalecilere güven aşılamalı.. Sorun burada.

7 yorum:

alperensaylar dedi ki...

neuer dün pitroipa'yı dövecekti niye kendini yere atıyorsun diye:) harbiden korkulur ondan :)

dt.ibo dedi ki...

abi bizde(GS da) ümit milli Fevzi vardı yeni kaleci alınırsa giderim dedi gitti
gidiş o gidiş hala kayıp

Borges dedi ki...

dt.ibo;)))

Mehmet Reşit dedi ki...

Ben de Fevzi' yle ilgili bir şey anlatmak gayesiyle girdim buraya ama...

dt.ibo' nun gerçekten harika yorumu sonrası çok da anlamlı olmayacak ama yine de olsun:

Fevzi' nin ümit milli takımda bir kaç maçını izlemişimdir, bu maçlardaki performansını anlatmak için "kusursuz" kelimesi yetersiz kalır; adam artık yemesi gereken golleri kurtarıyordu.

Alt kademe milli takımlar bizim futbolcuların potansiyellerini görmek için en ideal yerler; bir kere evrensel olarak sonuca endeksli olmaktan uzaklar, kimsenin bir beklentisi dolayısıyla da en ufak bir baskısı yok. Aksine en küçük bir olumlu eyleminize aşırı övgü aldığınız bir ortam söz konusu.

Borges dedi ki...

Mehmet Reşit: Tam da o bahsettiğiniz ortam bir oyuncunun gelişimi açısından kilit noktadır ve neden oyuncu yetiştiremiyoruz konusunun girişidir..

Meselenin büyük kısmı budur zaten.

CaRtMaNtR dedi ki...

mevzubahis olan fevzi elmas şu anda orduspor'da.

Sade dedi ki...

o yumrugu kaldırmak için yereken öz güven var mıdır bilinmez de şu bilinir; o yumruk bir şekil kalktı diyelim, 10 dakka sonra komedi bir gol yer! o da biliyor bunu kaldıramıyor tırsıklıgından, kabiliyetlerine olan inancından, özgüvensizliginden!