14 Ocak 2011

Mesut Özil.!



Bugün Avrupa Futbolunun zirvesinde olan adamın bir defansif orta saha olan Ballack'ın sakatlığı nedeniyle Almanya milli takımına seçildiğini düşünen ve bu nedenle öne çıktığını sanan yazar aynı zamanda Alex'lerin olmaması gerektiğine kanaat getirip o neslin tükendiğinden de bahsedebiliyor, olağan değil midir ? Ballack ve Mesut dünya kupası öncesi çok önemli grup maçında beraber oynamışlar filan önemsiz bunlar. İlgi, alaka daha çok Avrupa futbolunun kendisine değil kulaktan duyma genel geçer doğrulara..

Avrupa ligine bu kadar ilgisiz olup da bu ligin değerlerine avrupalılardan bile fazla değer atfedene ben kısaca modern olduğunu düşünen türk spor yazarı ya da kısaca Altan Tanrıkulu diyebilirsiniz.

Dün seyrettim yine Mesut'u. Uzatmadan ve kesinlikle pozitif ayrımcılık gütmeden şunu diyebilirim ki milyarlık kadronun içerisinde en izlenesi futbolcu olmuştur. Kaka, Ronaldo dahil o bir başka artık.. Yakında beni Real Madridliler de onaylayacaktır.

Bir gün medyada yer alan geçmiş Mesut haberlerinden bir derleme yapmak dileğiyle görüşme üzere efendim.

12 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Mesut, yerçekimini çoktan yenip uzaya fırlayan roket misali -ama sessiz- yükselirken, hala duman altında kalanlardan bulanık yazılar çıkması normal. O kadar hızlı yükseldi ki Mesut, baktıkları yerden çok küçük görünüyor, perspektif fakirlerine. Milyarlık kadroda o kadar basit ve o kadar güzel oynuyor ki, bunu objektif olarak söylüyorum Ronaldo'nun driblinglerinden daha çok keyif veriyor bana Mesut'un zekası. Ve henüz 21 yaşında.

Sıradanbirblog dedi ki...

Mesut'un performansı konusunda size kesinlikle katılıyorum. Ama kendisini Alex tipinde bir oyuncuya inidirgemek, özellikler son bir kaç sezonun Alex'ini düşününce, oyuncuya hak gördüğünüz övgülerle çelişiyor. Mesut çok üst düzey takımlarda ve çok üst düzey rekabetlerde Alex'in katkılarından çok çok daha fazlasını veriyor. Gerçi yazınızın tam olarak bunu kast etmediğine eminim, sonuçta kedi ile aslan da aynı tip te hayvanlar. Bütün gün Fenerbahçe izleyen bir taraftarım. yukarıda yazdığımı daha şık bir şekilde yazabilmek isterdim olmadı. kaptan eski kaptan değil artık. Mesut ise kadife ayakları ile her maçı nakış gibi işliyor.

alperensaylar dedi ki...

dünkü mesut...işin güzel tarafı kendini de sürekli geliştiriyor orada, maçta güntekin onay'ın dediği gibi fiziksel olarak da güçlenmiş, yeteneğine zaten laf yok...

bu arada hala ballack-mesut çekiştirmesi yapanlar farkında değil mi ballack'ın yerinde oynayan adamın schweinsteiger olduğundan, yoksa ben mi yanılıyorum?

cisco dedi ki...

bence bu adam futbolun neo'su. hani mermilerden kacmak yerine mermileri durduryorya neo. mesut da hic kosmuyor sanki ama hep dogru yerde duruyor. hep dogru seyi yapiyor.

Borges dedi ki...

Yakup Sabri İnankur: Aynı şekilde.. O keyifi gerçekten kimliğinden bağımsız bu şekilde alıyorum ben de.

Sıradan Biri: Bir bakıma benzerdir. Birisinin oyun zekası çok daha üst düzeydedir(Mesut) diğerinin de golcüşüğü (Alex) elbette farkları var ama özellikle Bremen ve Almanya performansına bakarak koşmayan ön oyuncusu konumuyla da çok çok benzeşir.

Bu Mourinho canavar yaratıyor bu adamdan o çok başka. Yarın pres yapar, basar Diarra'dan beter çalışır şaşırmam.

alperensaylar: kesinlikle.. feci bir değiişim de söz konusu. Mourinho bu.. çok başka bir futbolcu dahi olacaktır.

Cisco: Çok da güzel bir benzetme ;)

Unknown dedi ki...

İki ülkenin ortak gurur kaynağı.

cesc dedi ki...

Güçlendi ve topla birlikte hızlı hale geldi sanki geçmişe göre

Dünya Kupası ve Almanya'da ayda bir seyrettiğim/seyredebildiğim maçlarda gördüğüm Mesut'tan biraz daha farklı gibi..

Farklı, değişik, orijinal ve belki öncüsü olacağı bir tarza doğru gidiyor.. Hangi orta saha sınıfına koyarsın ki şu Mesut'u?

Manusal dedi ki...

Bu hafta iniestanın asistini izlemiştim ve uzu süre etkisinden cıkamamıstım ta ki mesutun ronaldoya çarptırıp attığı golü görünceye kadar(bana göre gölün özeti budur)o
real'e ilk gittiğinde bir blog da şöyle yorum yapmıştım.Rüzgar tünelinde atılmış gibi giden toplarıyla la ligada asistleriyle bizi reale tekrar bağlayacak demiştim...

corrado dedi ki...

löw mesut için
- Mesut sadeliğin ustası demişti.

Johan Cruyff "Futbol Basit Bir Oyundur, Zor Olan İse Basit Futbol Oynamaktır " demiş bir zamanlar.

mesut ve futbolunu anlatacak en güzel cümleler bunlardır bence.
zor olanı çok rahat yapabilmesi.

Unknown dedi ki...

Barcelona bu adami gordukce ah cekiyordur, Realden bir tek adam almaya haklari olsa bu kesinlikle Mesut olurdu,sezon basinda sanki biraz cimri davrandilar...

mre dedi ki...

Mourinho'dan çok haz etmem ama bilirim ve kabul ederim ki elinin değdiği yetenekler sınıf atlarlar süper yıldız haline gelirler. Eski takımlarından çok örnek var ve mesut'da aynı yoldan ilerliyor. Sözün özü Mourinho'nun katkısı yadsınamaz.

Sıradanbirblog dedi ki...

Mesut, Mourinho'nun Real'deki Sneijder'i olmaya doğru gidiyor. Üstelik daha yumusak, daha kadife, daha klası.