15 Ocak 2011

Yasin Öztekin ve Cenk Tosun.!



Geçen Yasin Öztekin'in transfer haberini okudum ve hatta dün golünü de attı. Geç kaldık biraz ama hemen söylemek isterim ki üzerinde durulması gereken bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Geçen sene Klopp onu birinci takıma hazırlar iken hemen herkes bir yeteneğin yukarı çıkmasını bekliyordu aslında. Gerek Schmelzer/Greusskreutz'un formu gerekse de takımın üst düzey performansının değişikliğe izin vermediği ortam onu Dortmund dışına yolladı. Hali hazırda Dortmund'un alt takımında en çok maç yapan oyuncu olsa gerek zira 23 yaşını da çoktan geride bıraktı.. Artık çıkması gerekiyordu o Türkiye Süper Ligi'ni tercih etti..

Bir gurbetçi aldığınız vakit aslında daha çok sormanız gereken soru gelişimini ne kadar tamamladığıdır. Yasin için artık futbol oynama zamanı gelmiştir. Klopp'un bir ara çok fazla üzerinde durduğu ismi doğru bir şekilde Gençlerbirliği transfer etti. Eski Bochum'lu hocasının dilinden de konuşacağı için başarılı olacağını düşünüyorum.

Bugün Aachen maçının öncesinde Eric Meijers, oyuncusu Bilal Çubukçu hakkında konuşuyordu. Kariyerini ortaya koyar iken Türkiye kısmını aynı zamanda gelişiminine ket vurulduğu zaman dilimi olarak anlatıyordu ki sorun aslen budur.

Mehmet Demirkol bunun üzerinde her zaman durur ve ayrı bir önem atfeder bu noktaya. Biz oyuncuları daha çok geriletiyoruz. Mesut'ların yeteneğine sahibiz ama onları Avrupa'nın devlerinde oynayabilecek şekilde hazırlayamıyoruz. Potansiyelinin çok çok azına razı oluyoruz bir bakıma. Arda Turan'ın Manchester United'da oynamayaz oluşunun nedeni yeteneği değil eğitimidir. Cristiano Ronaldo, Nasri'nin bugün üst düzey takımlarda oynaması yeteneğinden çok erken yaşta o yeteneği gerekli eğitim ile hazır hale getirebilmesidir. Modern futbolda bir gerçek varsa o da büyük takımların büyük topçuların olmazsa olmazı doğru eğitim almış futbolcudur. Yeteneksizini görebilirsiniz ama başına buyruğu zor..

Galatasaray Cenk Tosun ile ilgileniyor, aldı alacak gibi. Her iki ayağını da kullanan ve genç milli takımlarda boy göstermeye başlamış yetenekli bir oyuncu aslında. Tuchel de onu Mainz'a istiyor. Şimdi bu oyuncu Mainz'a giderse nasıl olur ya da Galatasaray sonrası ne şekilde.. ?

5 yorum:

moneywise dedi ki...

Gelsin gelsin de baslamadan bitsin futbol kariyeri.

kusura bakma ama mehmet'de anca 40 kisinin bildigini tekrarliyor.Nerde o ilk ciktigi donemki arastirmaci,hakkaniyetci,destursuz demirkol nerde simdi urundul abisine kih kih diyip,sorunlarin kabahatlilerine bulasmadan ustun koru gecen demirkol.

yahu hala kimse anlamiyor sanirim.bu memleketin artik dogru dusunen insanlara degil,bu dusunceyi hayata gecirecek insanlara ihtiyaci var.hepsi tembel,hepsi hazirci iste.cikin futbol federasyonlarina birer plan program sunun.gazetecisin diye illa kosenizden ahkam kesmeniz gerekmiyor.biraz risk alin,gerekirse isinizden olmaktan korkun ama artik insanlari kandirmayin arkadas.

demirkol gibi bir adam bile daum icin genclerle isi olmaz diyorsa varin artik gerideki fanatik,gerzek yazarlari.

bu memleketin artik aziz,adnan,demiroren vs gibi spora gunluk basarilar ya da hezimetler harici zerre kadar katkisi olmayan baskanlara,yoneticilere,td ve futbolculara korkusuzca saldiracak,isim isim desifre ederek savas acacak yazarlara ,spor adamlarina ihtiyaci var.

bunlar kvilcimi yakacak ki o tribunler bunlari ait olduklari copluge sktr edecek.

bu memlekette genclere egitim verilmiyor...

harbiden mi...

hakancelep dedi ki...

Ayrıca , Ralf Zumdick Dortmund'un da antrenörlüğünü yaptı. Aynı dili konuşmasının yanısıra umalım ki öncesi olan bir dostlukları vardır, ki yüksek ihtimal bence var. Zira, sakatlıklar ve transferler sonrası Gençler'de forvet oynayacak doğru düzgün adam kalmadı.

delorean dedi ki...

46da oyuna girdi 47de gol attı. 2 golle başladı Gençlerbirliği kariyerine.

Mehmet Reşit dedi ki...

Batuhan güzel bir örnektir buna.

Akranlarının birinde bile olmayan, belki 5 sene arkasına saklanıp kendisini geliştirebileceği müthiş bir fiziği vardı. 5 senede bir arpa boyu yol almış değil; 15' inde ne idiyse şimdi de o. Hatta 15' inde getirip Eskişehirspor' un onbirine koysan daha iyi oynardı bir ihtimal.

Celal Abbas dedi ki...

iki Futbolcu Teke tek maç yapsın. Maçı Kazanan Oyuncu %95 Büyük İhtimalle Daha teknik Daha yeteneklidir. Eğer kişi sayısını 2 ye çıkartırsak. 2 ye 2 maç yapılırsa gene daha teknik ve yetenekli olan takım kazanacaktır tabii birazda taktik ve strateji de sonucu belirler. takımdaki kişi sayılarını 1 kişi iken 2 ye 3e 4e ..... 11 e artırdığımızı düşünelim. Bu durumda maçın skorunu yetenekten daha çok taktik strateji dayanıklılık ,istikrar ve Nasıl Gol Atarım Planı Maçın sonucunu daha fazla etkilemektedir. Bizim futbolcularımız ve Teknik yönetim ne yazıkki farkında değiller.

Aslında Bunlar Aysbergin Görünen Ucu. Görünmeyen ve Sorunların Asıl kaynağı ise Gerçek Anlamda Futbol Kulüplerimizin Olmaması ve Sonucunda Yönetilememeleri Maddi Yönden Başkanlara paralı Adamlara Bağımlı Olmaları. Çok Yakından Hikayesini Bildiğim malatyaspordan Örnek vermek istiyorum. Malaytaspor şu an Kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Çünkü Malatyaspor Kendi kaynaklarını yaratamıyor mecburen paralı bir başkana ihtiyacı var. Eğer Belediye yada Birileride sahip çıkmazsa takım Kapanma noktasına geliyor.

Artık Kulüplerimizin avrupadaki Gibi Bir Sistemle Yönetilmelerinin Sahiplenilmelerinin Zamanı Geldi Bence.Artık Dernekler Kanunu ile bu iş olmaz.

Bu Durumda Altyapılardan nasıl Oyuncu yetiştirilmesini beklerizki. Yönetim Yok. Kaynak Yok. Çocukları yetiştirecek yetenekli İdealist insanlarda yok. yetenekli Çocuklar Ağaçta tarlalarda Yetişmiyorki. Emek verilmesi Çaba Harcanması Gerekiyor. Sokaktan kendi Kendine Yetişmiş evrimleşmiş bir ytenekli çocuk çıkarsa şansımıza çıkmazsada ....