28 Şubat 2011

Golsüz Skibbe.!



Bir kaç saat önce hayatımda gördüğüm en dandik galibiyeti aldı Stuttgart. Maçın başında on kişi kalan Labbadia'nın takımı geriye yaslandı, bilinçli tek bir atak geliştirmedi. Doksan dakikanın sonunda Frankfurt'un kaleye çektiği şut sayısı 30'u geçti. Kaleci Ulreich inanılmaz kurtarışları yaptı ve abuk subuk bir kontradan atılan golün üzerine yatar iken aynı şekilde bulunan gol maçın sonucunu belirledi.

Sorun şu ki Frankfurt ikinci devre oynadığı hiçbir karşılaşmada gol atamadı.

Sorun nedir ?

Ligin ilk devresinde Frankfurt'un son 17 yılın en iyi derecesini yapan Skibbe bugün neden bu konumda ?

4-2-3-1 ile sahaya çıkıyor ve fakat bu öndeki üçlüyü iyi incelemek gerekir. Bir tarafta Ochs diğer tarafta Köhler oynuyordu sıklıkla.. Her ikisi de bek pozisyonundan devşirme. Diğer takımlar forvetlerini ya da on numaraları buraya kaydırır iken Skibbe ofansif yönü de olan beklerini buraya oturttu. Dolayısla zor gol atan ama aynı şekilde zor yenilen bir takım yarattı. Gekas da inanılmazı başarığ golleri attığı zaman sahadan genelde galip ayrılıyordu.. İlk devreye de kötü başladı ve fakat Dortmund'u hakkıyla yenen iki takımdan birisi olarak sonlandırdı. Sözleşmesini de geçtiğimiz günlerde uzattı..

Bu devrenin başında ise stoperlerinin hepsi sakattı. İki maç bu yüzden kaybetmek durumunda kaldı. Akabinde goller gelmediği vakit aldığı tek beraberliğin yanında yenilgiler de kaçınılmaz oldu.

Bugün ise Caio hariç takımın hepsi fit. Belki bu maçta Ochs yoktu ama olsa ne olurdu ki? Takım milyon tane orta kesti, bir tanesi dahi girmedi. Kalenin en ücra köşesine giden topları da kaleci çıkardı. Lakin bu maçtan bağımsız Skibbe hatalarına değinmek gerekir zira her hatası aslında bir Türk'e denk geliyor.

Forvetin formsuzluğuna çare üretmeyişi en önemli kusurudur. Bugün yolladığı Cenk Tosun'un burada attığı gollere bakarak çok ciddi bir değerlendirme hatası yaptığını kabul etmek gerekir. Bunun dışında ikinci Bundesligaya gönderdiği Ümit Korkmaz da aynı şekilde bir başka hatasıdır. Bunların hepsinin de ötesinde Halil Altıntop gibi aylardır, yıllardır formsuz olan bir oyuncu ile her maç ilk onbir başlamasıdır..

Skorlar aldatmasın, Frankfurt hala iyi top oynar ama kusuru öyle önemlidir ki böyle görüntüyü size verir.. Zira bu takım gol atamıyor. Bulduğu pozisyonları değerlendirme konusunda misal Hannover liste başı iken listenin son sırasında yer alan takımdır Frankfurt.. Avrupa Kupası macerasından düşme potasına doğru bir iniş yaptı. Şimdi artık işler çok başka onun için.

Hiç yorum yok: