2 Mart 2011

#Blogumadokunma.!



Soru şu: Bu kadar insan haksız yere mi tepki veriyor ve kalın kalın yazılan o basit içeriği görmekten aciz midir ? Gerizekalı mıyız biz ? Hani şu Türk Futboluna çok şey verdik derken buna inanan analiz özürlü salaklar mıyız ? Sen olmasan diğeri ihaleyi almayacak mıydı sanki? Böyle bir söylem içerisine girdiğinize göre muhattabınızı gerçekten salak sanıyorsunuz anladığım kadarıyla..Digiturk'un bunu illegal yayın içeriğinden dolayı yaptırdığının farkında değil miyiz ? Bu kadar basit olan bir içeriği kavramaktan aciz miyiz ? Siz karşınızda duran kitleyi ne sanıyorsunuz?

Birilerine bir şey yapmış olmalısınız ki yasaklandığının daha birinci günü sonlanmadan devletin bakanı açıklama yapmak durumunda kalıyor, yasaklayan şirketin bilmem nesi tv'de kendisini aklamak durumunda kalıyor vesaire.. bu kadar kolay mı yahu yasaklattırmak ?

Hak hukuk nedir ?

Digiturkwebtv'ye üyeyim. Altı aydır taahhüt edilenin aksine HD ya da yüksek kalitede maç izleyemiyorum zira görüntü cızırtılı geliyor, ses kesiliyor, tekrara biniyor. Sürekli donmasını filan geçtim. Oysa parayı peşin aldınız ve binlerce sorun var. Yüzde yüz bir hizmet mümkün müdür? İnternet de sizin için aynı şekilde. Mutlaka bir kesim donaraktan o maçları izleme peşinde olacaktır.. Eğer bire bir ceza kesme durumunuz yoksa yapabileceğiniz şey google'a dava açmaktır.. Tam da o insanı cezalandırmak için daha fazla çaba göstermelisiniz. Stadyumun içerisinde kimin ne yaptığını göremediğiniz için yüzyıllık kulüpleri ve hatta bugün eleştirilen yayıncı kuruluşu cezalandırmak yerine stadın içerisine daha iyi hakim olmak için kendinizi geliştirmelik zorunda olduğunuz gibi.. Bu ülkede bu konuda çok ciddi sorun var ama bugün sorunun temeline inmekten ziyade ifrit eden kısmı göz göre göre binlerce insanı mağdur edebilme hakkını kendisinde gören kurumun insafsızlığıdır.





İki kere tıklayıp resmi büyüttüğünüz anda mahkeme kararını göreceksiniz. Burada illegal içerik yapan adresler söz konusu ve fakat birisi diğerlerinden farklı zira beni ve binlerce blogger'ı suçsuz yere yasaklı listenin içerisine ekliyor.

Digiturk kendisini Google'a dinlettirememiş ya da diğeri ona istediği blogu ortadan kaldıracak Admin yetkisini vermemiş ya da o olmuş, bu olmuş. Youtube size o yetkiyi verdi ve fakat siz Almanya'da misal olmayan hakka sahipsiniz zira cep telefonlarıyla çekilmiş görüntüleri dahi siliyorsunuz.. Sonuç itibari ile birbirleri ile ilişkisi olmayan binlerce insanı toplasan en fazla yüz tane olan kaçak yayın işine girmiş velet yüzünden mahkum eden bir mahkeme kararı çıkartılyor. O veletler blogspot'dan çoktan vazgeçip farklı bir yere şimdiden taşınmış iken olan binlerce suçu olmayan insana oluyor. Xyou.com sitesini kapattıramadığınız ölçüde .com'u kapatmaktan farkı yok..

Şuna benziyor bu.. Yüz tane Galatasaraylı organize olup Fenerbahçe stadına gidip maç esnasında şişe, para ne bulursa hakeme atıp Fenerbahçe taraftarını, kulubünü ve hatta yayıncı kuruluşu cezalandırıyor seyircisiz maç cezasını kulübe aldırarak.. Olamaz mı böyle bir şey ? Bizim ülkemizde olur.. 2004'den bu yana Bundesligada maç seyrediyorum daha böyle bir gerzekçe seyircisiz oynama cezası görmedim burada.. Blogspot da kapatılmadı, youtube da. Neden bizde arkadaşım neden ?

Nedenleri, teknik bilgilendirmeleri geçin, sonuç nedir? Binlerce suçsuz insanın emeğini görmezden gelerek bir mahkeme kararı çıkartılıyor. Binlerce insan cezalandırılıyor özel bir şirketin dünyanın en büyüğü diyebileceğiniz diğer kurum ile arasında çözemediği problem nedeniyle..

Şunu anlayın artık: İnternet diye bir şey var.. Her ay onlarcasını, yüzlercesini yasaklasınız dahi yüzlercesi yeniden doğacak ve bu şekilde hayat ilerleyecektir. Alman ya da İngiliz SKY da aynı ihaleye girip sizden çok daha fazla para alıyor bu riski de göze alarak.. Onların maçları da çeşitli yerlerde yayınlanıyor. Onlar da uğraşıyor ama fark şu ki ne Almanya ne de İngiltere bireysel ceza veremediği yerde toptan hepsinin hesabını kesmiyor.



Şimdi bu kadar insan, bu kadar okur.. Hepsi tek bir suç işlememesine rağmen cezalandırılmış durumda. İkimiz de mağdur muyuz ? Hayır. Sen tüm bu koşulları bilerek ve görerek bu ihaleye girdin.. Biz ne yaptık ki ?

İmdi, bu mağdurların tepesi atıp twitter'da örgütlenip her maçın kaçak yayının en güzelini bulup elden ele dolaştırsa ne yapacaksın ? yooo yoo yooo.. Sizin yaptığınız ayıp. Sadece blogspot'u yasaklar iken binlercesine, milyona varan insana haksızlık ettiğinizin farkında olup üç kuruş için bunu kendinize "hak" görmeniz ayıp.. Bir şekilde etkili olup suçu işleyen insanlara cezayı kestirebilmekten aciz olup da büyük bir kesimi kendi eksikliğinizin cezası ile başbaşa bırakmanız ayıp..

Bir yıllığını peşin ödememiş olsaydım bugün aboneliğimi iptal ettirmiş olurdum çoktan. Bu yasak kalkmadığı sürece aboneliği yenilemeyeceğim gibi blog nedeniyle toplaşmış futbol insanlarımla twitter'dan kaçak yayınların URL'lerini paylaşacağım.. Sırf maruz kaldığım cezayı hak edeyim diye..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

unutmaki özgürlükçü başbakanımız youtube yasaklıyken girmenin yolları olduğunu söylemişti ki şu an bende o yolla girebildim bloga umarım bu saçmalık bir an önce çözülür.

özençkurt dedi ki...

proplemleri yasaklayarak çözdüğünü sanan zihniyet yıllardır yokmu bizde. Hayatımızın her alanına sirayet etmemiş mi bu zihniyet. Çözümcü olmaktansa yasaklamak daha kolay olanı çünkü. Eline Sağlık Borges.