18 Mart 2011

Cüneyt Çakır.!



Dün akşam yönettiği Manchester City - Dinamo Kiev maçını Alman kanalından izledim. Spiker verdiği her kararı onaylamasının dışında ekstra hakem konusunu açıp Türk hakemden çok fazla etkilendiğini dile getirdi. Benim izlediğim bilmem kaçıncı Çakır'ın Avrupa Kupası maçı oldu. Neredeyse hepsinde kusursuz diyebileceğim kadar güzel yönetti.

Türkiye'de hakemler konusunda çok fazla sorunun olduğunu biliyorum ama şu kesin ki sorunun öznesi hakemler değil. Onların tek derdi sorunsuz maç yönetmek.. Edilgen konumunda olan insanlar yığını ve ben hepsine sabır diliyorum. Daha iyi hakemler istiyorsak onların daha iyi eğitilmesi kadar onlara olan kuluplerin, basının ve hatta fedarasyonun tavrını değiştirmeliyiz.

Ben dün Cüneyt Çakır ile gurur duydum. Bana inanılmaz da karizma gelir. Sadece beni değil maçın sonucundan hiçbir çıkarı olmayan Alman yorumcu dahi onun yönetiminden ve karizmasından etkilenmiştir. Tebrikler Cüneyt Çakır..

5 yorum:

Berber Kenan dedi ki...

Konu Avrupa Maçları'ndaki yönetimi ise evet gurur duyuyoruz. Ama Türkiye'de yönettiği maçlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Borges dedi ki...

Diyelim ki haklısın -ki mümkün.

O zaman sorun hakemlerin kendisinde mi yoksa varolan koşullar mıdır? Bu durumda daha iyi bir hakem değil daha iyi bir atmosferin peşinde olmalı değil miyiz ?

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Futbolun oynandığı mekan önemli. Futbolun saha dışında oynandığı yerde, düdükler saha dışına, saha içinde oynandığı yerde düdükler saha içine göre çalıyor.

Tercih edilen popüler açıklama; "burada çok baskı altındalar" şeklinde olacaktır.

Sonuçta Avrupa ve Türkiye perfomansı bir hayli farklı.

Adsız dedi ki...

Herhangi bir Avrupa maçında ki belki çok daha büyük stres olması gerekirken eminim ki Cüneyt Çakır daha rahat maç yönetiyordur...
Maçtan sonra en küçük kararını bile saatlerce konuşacak, ve buna özel ayrılmış insanlar/tv programları yok çünkü....
Yaptığı her hatanın sadece hata olarak değerlendireleceğini ve eyyamcı damgası yemeyeceğini biliyor...
Biliyor ki bilmem kaç sene önceki bir Avrupa maçında yaptığı hata ona yıllar sonra, zaten hep bize karşı çalıştı diye gelmeyecek...
Biliyor ki maçtan önce taraftar forumlarında, hakkında sayfalarca yazı, lekeleme yazılmayacak.....
Liste uzar gider...
Sorun hakemlerde mi?

Borges dedi ki...

Henke: Yorumunuzun her satırına katılıyorum. Bir hakem problemi varsa bu ülkedeki her kurumun hakeme bakışından kaynaklanır. En düzgünü dahi bu ortam içerisinde çıldırma noktasına ulaşır. FB GS Derbisinde oynamak değil hakem olmak çok zor bir iştir.

Yakup Sabri İnankur: Ben çok maç izledim alman spikerin sunduğu. Hatırlamıyorum hakeme ayrı paragraf açılıp övgü düzüldüğünü. Varsa da çok değildir. Cüneyt Çakır iyi bir hakemdir ve fakat bu ortam herhangi bir hakemin iyi olmasına müsait değil. hakem sorunu var ama sorun hakemlerde değil bence işin özetidir.