17 Mart 2011

Dede de gitti.!



Bir saat boyunca ağladım diyor kararı bana ilettiklerinde. 12 yıl boyunca ilk on birin değişmez oyuncusuydu. 3 yıl önce Roma yıllığına 2,9 milyon avro verecek şekilde onu istemiş ama onun Dortmund aşkı.. Üzerinde hiçbir baskı olmadan maaşının yüzde ellisinden Dortmund için feragat ettiğini söylüyor.. Dortmund'da kalmak istemiş ama Klopp'un gelecek planları arasında onun ismi yok artık. Bu kararın sonucunda ağlasa da anlayışla karşılayabilecek kadar olgun.

Bild'e verdiği röportajın içerisinde kendisinin yerine oynayan Schmelzer'i beğendiğini ama kendi zamanına göre onun şanslı olduğunun da altını çiziyor zira Greusskreutz gibi ona savunma konusunda inanılmaz yardımcı olan bir oyuncudan bahsediyor.Dede ise 3-5-2 oynatacak düzeyde o kenarı tek başına kullanabiliyordu.

Lincoln'un kankası bu adam Hoeness'in menajerliği bırakmasının ardından Bundesliganın en uzun süre görevinin başında kalan Dortmund sportif direktörü Zorc'un ilk transferidir.

Velhasıl, güzel futbolcuydu. Sakatlığının sorun olmayacağını bilsem hemen alsın bir anadolu kulubü derdim. Güle güle dede..

2 yorum:

delorean dedi ki...

Gönül isterdi ki Dortmund'da bıraksın.Yıllardır en favori adamımdır Dede. Yolu açık olsun.

delorean dedi ki...

Gönül isterdi ki Dortmund'da bıraksın. İnşallah şampiyonlukla veda eder bu sene. Yıllardır en favori adamımdır Dede. Yolu açık olsun