15 Mart 2011

Muhteşem İkili.!



Alexis Sanchez ve Di Natale. Muhteşem ikili.

Arkalarında Gökhan İnler, İsla ve Asamoah'dan oluşan sağlam bir orta saha. Kalede CM'cilerin yakından tanıdığı Handanovic. Ama her şeyden öte bu ikilinin muhteşem performansı.

Serie A'yı bu sene fırsat buldukça izliyorum. Ne Juventus ne Milan ne de İnter.. Napoli ve Udinese favori takımlarım. Özellikle de Udinese ve Alexis.. Fırsat bulursanız maçlarını kaçırmayın, çok keyif alacaksınız bu takımdan.

9 yorum:

aks111 dedi ki...

evet bende bu 2 takımın maçlarını takip ediyorum.bide leonardo geldikten sonra inter in lig maçları çok güzel geçiyor.napoli ve udinesenin ortak özellikleride 3 lü defans yapmaları.biri 3-4-3,biri 3-5-2 oynuyor.belkide 3 lü defans moda olur yeniden :)).

Adsız dedi ki...

Mourinho yerinde olsam Alexis Sanchez'i ve de Arturo Vidal'i hemen gelecek yil R. Madrid'e alirim. Khedira'li, Alonso'lu pres gucu dusuk bir orta saha ile Barca'yi hayatta durduramazsin zira, adamlar da gule oynaya 5 tane atarlar sana.

joeyknish dedi ki...

A.Sanchez hakkında söylenebilecek tek şey...Bu sezonki performansıyla büyük takımlara göz kırpmıyor; sellektör yapıyor..

İzleyebildiğim kadarıyla; takımın istikrar sağladığı kadro: 3'lü savunmanın önünde Pinzi-Gökhan-Asamoah..(Gökhan'ı Pirlo tarzı sabit, geriden oyunu açan önlibero tarzında oynatıyor..
Asamoah-Pinzi ise mücadeleci görevi üstleniyor..

Isla geçen senelerde (Marino'nun 4141'inde) orta üçlüde görev yapıyordu; ancak Dünya Kupası'nda kanat performansı sonrası takımda da sağ kanat oynuyor...Sol kanat ise Armero'ya teslim...

Dar bir orta saha rotasyonuyla oynuyorlar...Göbek alternatifi Isla veya Almen Abdi..Sağda Isla'yı Cuadrado ya da Pinzi yedekliyor..Armero'yu ise Pasqule...

Forvette iki santrafor tipi oyuncu (Arjantinli)German Denis ile (eski İtalyan Milli) Corradi olmasına rağmen A.Sanchez ve Di Natale'den vazgeçmiyor..(Hatta 3. santraforları Floro Flores'i de devre arasında Genoa'ya verdiler.)

Skor olarak geri düştüğü maçlarda çoğu zaman santraforlarına sarıldığı oluyor..(1-0 geri düştüğü içerde Fiorentina, deplasmanda Juventus maçları)

Son olarak: Respect Guidolin!!

Borges dedi ki...

Galatasaray Analiz: Vidal konusunda da aynen katılıyorum.

joeyknish: Sayende daha bi dikkatli izleyebileceğiz Udinese maçlarını. İnler'e bayılıyorum bu arada.

beyenpe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
joeyknish dedi ki...

Senin sayende Bundesliga'yı daha bir keyif daha bir şevkle izlemenin yanında lafı bile olmaz..

Senin sayen > bizim sayemiz...

İnler'e bayılma konusunda; savunma önünde sabit oynamaya başladığından beri gollük şutlarına hasret kalma sıkıntısını saymazsak ''Keşke milli takımda da bayılabilseydik'' hayıflanması artık kanamasa da inceden sızlatan bir yara hala...Ama kendisi için daha hayırlı olduğu muhakkak..En azından gruptan çıkamasa da EURO 2008-DK2010 tecrübesi tatmış oldu..

Borges dedi ki...

joeyknish: Bu oyuncu elinde bonservisi olmadan ALmanya'da denendi Fenerbahçe tarafından ve ülkeye geldiğinde alınmadı. Bonservissiz kulupsuz ortada bırakıldı. Burada işlemiştik.. ey allam..

SuMMaNuS dedi ki...

Udinese'de bu sezon istikrar geldi. Geçen seneki kadroya bakın, bir de bu senekine, pek bir fark yok.

Tabi başka faktörler de var. Floro Flores denen ne idüğü belirsiz bir forvet vardı, ondan kurtuldular. Di Natale, geçen seneki gol kralı kompleksinden kurtulmuş gibi görünüyor. Keza geçen sene istisnasız bütün ama bütün pozisyonları kendi kullanıp harcıyordu. Bu sene biraz daha dengeli ve daha az bencil oynuyor.

Isla ve Armero denen 2 müthiş kanat oyuncuları var. Taktik formasyon gereği hem defans hem de ofansı sonuna kadar yapmaları gerekiyor bu 2sinin ve formlarını buldular.

Herşeyden öte bu takım kapanan bir takım değil. Yani bildiğimiz fiks İtalyan takımları gibi değiller. İtalya'ya tekrar gidecek olursam kesinlikle bir kere maçlarını canlı izleyeceğim.

joeyknish dedi ki...

Yurtdışı altyapılarında belli bir spor ve hayat disiplini kazandıktan sonra buranın en kaba tabirle (alt-üst farketmez) yapısızlığında kaybolan (misal Selim Teber'in ilk seferi...Volkan Arslan ve diğerleri ve de özellikle Berkant) örneklerinden sonra söylenebilecek tek şey: Allah korumuş...