24 Kasım 2011

Wenger & Klopp!



Hep bir benzetme yapılır ya.. Bence en çok birbirlerine benzetilmeyi hak eden ikili Wenger ve Klopp'tur.

Dün iki takımın karşılaşmasını izledim ve benzerliklerin ne kadar fazla olduğunu gördüm.

Arsenal ve Dortmund takımında oynayanların yaş ortalaması nedir? Bu oyuncular bu iki kulube gelmeden önce tanıyanların sayısı nedir? Transfer ettiği oyuncuların yaş ortalamasından oynattığı futbolun içeriğine kadar.. Genç, teknik ve kombinasyon futboluna yatkınlık derken Watzke de bu benzerliği kabul ediyor ama ufak bir farkla diyor.. Onlar futbolcularına senelik 100 milyon yatırım yapabiliyor ama biz sadece 40!

O kadar da olsun.. Premiere ligin her kulübü ekonomik açıdan Bundesligadaki hemen her kulübe oyuncu yatırımı konusunda en az 3 katı fark atar.

Dün iyi başladı Dortmund ve fakat Götze ve Bender'in ilk yarı bitmeden sakatlanıp oyundan çıkması işini zorlaştırdı. Song'un muhteşem asisti, RVP'nin formu Arsenal'i galibiyete götürdü. Bir başka sorun ise Dortmund'u burada yenilmez yapan o presin benzeri de Arsenal'deydi. Hülasa Wenger eşleşmelerden galip çıkan taraf olur iken başka açıdan Dortmund'un kendi evinde dört gol atması durumunda kaderi de Arsenal'in yenilmemesine bağlı olacaktır.

Elbette beklentimiz odur ki Klopp'un da Dortmund'da on yıllarca boyunca çalışması.. Şu kesin ki Arsenal'in futbol oynama biçimi ve kulup yönetim şekli nedeniyle Bundesliga şubesi şu durumda Borussia Dortmund..

1 yorum:

delorean dedi ki...

Dortmund bu grupta tamamen şanssızlığın kurbanı oldu.Yediği 9 gol çok yüksek bir sayı ve bu gollere bakınca genellikle bireysel hatalardan kaynaklanan Dortmund'un karakteriyle bağdaşmayan goller.Dortmund'un 3. bile olması zor artık.Olympiakos'un Arsenal'e yenilmeyeceğini düşünüyorum.Dortmund'un Marsilya'ya 3 veya 4 fark atması lazım bu durumda.Dortmund bence bu grubu Marsilya maçında kaybetti.Rakibin doğru dürüst atağı olmadan 3-0 yenilmesi ayrı hikaye. O maçta yalandan bir penaltı veren hakem o penaltıyı vermese 2-0 olsa skor Dortmund'un şu an bir umudu olaiblirdi ama artık çok zor.Bender de sakatlandı.En erken Ocak ayına kadar oynamayacak.Geçen sene de Avrupa'da şanssızdı bu takım bu sene de.Tecrübe faktörü önemli tabi ki.