21 Aralık 2011

Bugün açıklıyor Skibbe..



Skibbe bugün maç sonu ya da en geç yarın Hertha Berlin'e gideceğini açıklayacak.

250 bin avroyu da Eskişehir'e Hertha Berlin kulubü ödeyecek (Bild'de haberini okursunuz) zira Skibbe henüz kararımı vermedim diyerek ufak çaplı bir gözdağı verdi. Dahası Welt'in haberine göre eski takımı Bayer Leverkusen de Robin Dutt'un yerine Skibbe'yi istediğini haber yaptı. Şuradan bakabilirsiniz. Forumlarda genelde Frankfurt taraftarının düşmanlığı söz konusuydu ama gerekli cevaplar da veriliyor. Eskişehir de olduğu gibi Frankfurt'un da son 15 yılda aldığı en fazla puanı aldı Skibbe. Beş yıllık Funkel futbolunu üç ayda tersine çevirmişti, bayram yeri gibiydi o son sekiz maç öncesi..Galatasaray'da sadece sekiz ay kaldı ve Fatih Terim'in "benden sonraki en güzel futbol" diyerek ödüllendiği adam oldu.

Şimdi yine yeniden Bundesliga.. Lakin Türkiye ona yarıyor. Leverkusen'deki pasif görüntüsü Frankfurt'da olmadı. Şimdi bu zor koşullar altında elde ettiği tecrübe sonrası Almanya'da nasıl olacak hep beraber göreceğiz..

İsterim ki yanlış haber yapayım, son anda bir şeyler olsun ve Skibbe Eskişehir'de kalsın.. Lakin çok zor. Kaptan Sezgin Coşkun pazartesi veda yemeğine çıkarmış bile.. Halil Ünal sonuna kadar zorladı ama sanırım iş işten geçti..Keşke öncesinde biraz daha başka olsaydı koşullar ama başta da söylediğim gibi kariyeri için yapması gereken teoride budur. İsterim ki Ersun Yanal gelsin ve bu başarıyı daha yukarıya taşısın ama olur da Hikmet Karaman gelirse gerçekten üzülürüm, evlat acısı gibi koyar yeminle..

Şu konumuyla teknik adam bulma konusunda sorun yaşamayacaktır. En kötü Avrupa Ligine kalacaktır sezon sonu Eskişehir.. Hadi bakalım..

6 yorum:

selaminko dedi ki...

gelecekse iyi bir proje ile ersun yanal gelsin. o olmazsa bence geriye kalan yerli teknik adamların hepsi bu yetersiz kadro ile dibe vurur. demedi demeyin. skibbenin değeri gidince daha cok anlasılacak tıpkı biz gslıların gec olsa da anladıgı gibi. b.k ugruna harcanan adam gidince bizim de yıllarımız harcandı. belki de o kalsa kadıköyde finale cıkacak takım b.k sayesinde hamburga elendi. umarım son anda vazgecer yoksa gercekten es-es kötü durumlara düşer. hele hele artık suyu cıkmıs posası kalmıs adamlardan biri basa gecerse vay haline.

Celal Abbas dedi ki...

türkiyede hedefi olan ,başarılı olacağına inandığım ,futbolcuları parlatacağına inandığım hocalardan biri ersun yenaldır. Ersun hoca olurda skibbe sonrasında başarısız sonuçlar alsada herkes onun arkasında uzun vadeli düşünülüp durulursa başarılı olacağına inanıyorum.

skibbe taraftar ve futbolcularla güzel bir birliktelik yakaladı inşallah devamını getirirler.

aks111 dedi ki...

ben bu meseleyi tam olarak anlamadım.skibbe şu an hertha dan teklif geldi diye mi gidiyor sadece ?.eskişehirspor onla çalışmak istemiyor yok yine yardımcıları görevden alındı diye haberler vardı.tam detaylı olarak süreci yazar mısınız ya da her şey yolundaydı hertha istedi o da gidiyor diye bi durum mu var sadece.

M.Cagdas dedi ki...

Umarim yine memur zihniyetli, eyliya celebi misali Anadolu'yu dolasan adamlardan birini getirmezler, Hikmet Karaman misal. Umarim bir vizyonlari vardir.

Basarili olur olmaz ama Ordu'nun Hector Cuper'i getirmesi bende heyecan uyandirdi, en azindan bir vizyon gosterdiler. Zira bu ligdeki klup yoneticilerinin cogunun bu adamin adini bile duymadigina eminim.

Borges dedi ki...

aks111: Benim fikrim budur. Eskişehir'i ve ülkeyi çok sevdiğini dile getirdi ama zaten gelirken adam mukavelesine bu şartı koymuş. Sadece Bundesligadan teklif gelirse 250 bin avro karşılığı serbest kalır maddesi. Eh geldi ve gidiyor.

Toplamda es-es değil ülkenin liginin her şeyinin sorunu olması yarının ne olacağı belirsizliği v.s. de etki etmiş olsa da toplamda teklif bundesligadan... bu bence Skibbe için yeterlidir.

aks111 dedi ki...

Anladım.nba lokavtı sırasıda oyuncu transfer eden basketbol takımları gibi olmuş sonuç.onlarda inşallah lokavt bitmez diyordu. eskişehirsporda inşallah 250bin avro veren çıkmaz demiş ama olmadı.