4 Nisan 2012

Ah şu penaltılar..


Ben birinci penaltıyı dahi tartışırım ama ikincisi tartışılmaz "penaltı" değil. Üstelik öyle bir noktada bu düdük çalındı ki Milan'ın futbol iştahını, oynama hevesini kırıp geçirdi. Hemen herkes biliyor ki Real-Barça finali isteniyor ve elbette bu final maçından kaldırılacak olan para belki de tonlarca maçı içeren Şampiyonlar Liginin geride kalan kısmından daha fazla.. Dolayısla burada bir zorlama söz konusu olabilir ama bunlarla ilgilenmiyorum ben. Barça sempatizanı olarak böyle bir penaltı sonrası maçın tadı tuzu kaçtı. Yan gözle bir yanda başka işle meşgul olarak izledim maçın geride kalanını..

Maça gelirsek Guardiola 3-3-4 gibi bir dizilimle sahaya çıktı gibi. Maçın sonlarını izleyemedim zaten.. Lakin bir şeyler eksik ve yanlıştı. Özellikle yediği gole dikkat ederseniz sekiz tane barçalı o golü engelleyemedi ve yerleşim hatası, sistemin kanıksanmamışlığı golü yedirdi. Üçlü defansı henüz başarıyla uygulayabildiğini en azından benim izlediğim maçlarda göremedim. Keza Löw de bunu denedi ve Ukrayna'da aldı cevabını.. Atak üzerine atak geliştirse de ritmini bulamamıştı ve bence o penaltı çalınmasa maçın sonucu çok daha başka olabilirdi.

Milan ise beraberlik golüne rağmen dinamik, heyecanlı ve ihtiraslı değildi sahada. Arsenal'da görüyorduk o yenme tutkusunu. Bana göre bunun nedeni oynamak zorunda kaldıkları savunma futbolu. Robinho'ya bunu oynatmak, Zlatan'a kabul ettirmek ve hatta Boateng'e dahil kolay değil. Dolayısla keyif almadıkları bir oyunu oynamak durumunda kaldı ki biz de Milan'dan çok fazla keyif aldığımızı söyleyemeyiz iki doksan dakikayı birleştirdiğimizde. Keşke Arsenal çıksaydı da bir meydan okuma görseydik bile diyorum..

Üzüldüğüm şudur ki çok güzel, keyifli ve heyecanlı bir doksan dakika izleyecek iken sonlarına bile bakmadan keyifsiz bir karşılaşma olup çıktı. Bu iki dev takım eşleştiğinde biz bunu mu hayal etmiştik?


Edit: Gelen eleştirilerden sonra bir daha baktım.. İkincisi de "net penaltı" diyemem ama sanırım tartışılır. Benim yargı ağır kaçmış zira uzaktan çekilen görüntüde izlemiştim pozisyonu.




Eğer o Şampiyponlar Ligi finalinde Van Gaal döneminde oyunu domine edip İnter'in sahasına yıktığı maçta Ribery olsaydı işler çok başka gelişirdi. Robben'den daha yetenekli mi değil mi tartışılır belki ama takımıma Ribery gibi hırsını sahaya koyabilecek bir futbolcu isterim daha çok. İstedi mi sanırım kimse onu durduramıyor gibi.. İki golde de payı golü atan Olic'ten fazla.

Bayern-Real eşleşmesi benim için klasiktir, tarihi de vardır. Real'i çok güçlü olduğu zamanlarda da yenebilmeyi başarmıştır Bayern. Kahn doksan dakika boyunca kurtarmış, Elber aradan çıkıp golü atmış.. Özellikle Hitzfeld dönemi çok net bir üstünlük kurulmuştur ama bugün bu savunmasıyla işi biraz Allah'a biraz da Neuer'e kalmış durumda. Sadece Lucio satılamamış olsaydı bugün her şey çok başka gelişirdi bu takım adına.. Bazen bir yanlış yüzlerce doğrunun yerini tutmuyor..

Çok açık ve net: Benim için finalden bile daha keyifli olacak bir eşleşme. Zira her iki takımın da maçlarını uzun zamandır sektirmeden izliyorum. Bir yanda Bayern diğer yanda Mesut Özil'li Real Madrid. Tadından yenmez...

9 yorum:

Sarp Dirican dedi ki...

Düşüncelerine saygı duyuyorum ama Barça'nın iki penaltısı da net penaltıydı abi :) He özellikle 2. penaltı kararıyla maçın heyecanı kaçmış mıdır ? Evet. Ama yapacak bir şey yok. Sonuçta penaltı.

sceamgid dedi ki...

ilk pozisyonu tartismaya geldim,ikincisi nasil kesin penalti degil nesta adami iki eliyle cekiyor yapmayin bunu,,aciklayin neden penalti degil?

sceamgid dedi ki...

ilk pozisyonu tartismay geldim,nasil tartisilir bu pozisyon anlamadim,hadi soyleyin tartisilaim,ikinciside nasil kesin penalti degil,ne zamanda beri iki eliyle forma cekmek faul degil.

rainer dedi ki...

tamam 2. pozisyon penaltı olmayabilir ama 1. penaltıda eğer penaltı veriyorsan orda kırmızı kartı göstereceksin!!

keyifadami dedi ki...

ikinci penaltıda korner atılmadan başlayıp top havada süzülene kadar süren bir çekme var. tartışmasız penaltı değil ifadesi tuhaf geldi bana...

felix mourinho dedi ki...

şimdi penaltılara bir şey derdim de busquets yine kendini atar benim de aleyhime penaltı çalarlar diye bir şey demeyim ben en iyisi.

shadowturk dedi ki...

yıllarca luganoya yaılan ve medyamız tarafından bu lugano çirkeftir ne penaltısı diyen adamların hepsi penaltı olduğuna karar verdi 2.penaltıya.ama bence futbolada karşılıklı faulu getirmek gerkiyor galiba.puyol net bir engelleme yapıyor ve o çekmeye de öyle düşülmez.

xanetia dedi ki...

2. penaltıda top oyuna girmeden hareket başlıyorsa penaltı değil. hakem ancak kart verebilir penaltı kesinlikle veremez. bir pozisyonun penaltı olması için topun oyunda olması gerekir.

EA dedi ki...

Ne yazıkki bu maç ne ilkti, ne de son olacak...

http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2012/04/05/3015693/goalcom-%C3%B6zel-hakem-ikinci-barcelona-penalt%C4%B1s%C4%B1nda-hatal%C4%B1yd%C4%B1