30 Nisan 2012

Marin de Premiere Lig yolcusu


Bremen'e Gladbach'tan 9.5 milyon avro bonservis karşılığı transfer olmuştu.Yaklaşık 8 milyon avro karşılığı da Chelsea'ye transfer oldu. Bu aslında sürpriz bir gelişme zira Marin burada muazzam bir performans göstermedi. Driplinglerin kralı bu sezon sadece 25 maça çıktı ve sadece "1" gol atıp "5" asist yapabildi. Yetenek olduğu aşikar ama modern futbolcu kavramına uygun olmayan teorik eksiklik söz konusu.

Tip, boy, pos ve oyun biçimi Messivari aslında. Zaten dripling rekorunu da kırmıştı Messi'ye ait olan.. Lakin gelişme göstermedi.

Hep şunu dedim ben: Oynamayı öğrense kral olacak ama olmadı bir türlü. Wenger'in eline filan gidip Nasri gibi bir zaman sesi çıkmayacak, gelişim gösterecek ve 24-25 yaşında da coşacak..Ama olmadı. Şimdi 23 yaşı doldurup İngiltere'ye gidiyor.

Ne olur?

Hangi teknik direktör ile nasıl bir oyun planının içerisinde olacağı onun geleceği açısından önemli. Çok kısa zaman içerisinde hızlı bir şekilde düşünüp doğru oynamayı öğrenebilmesi gerekir. Yeteneğinden kimsenin kuşkusu yok ama oyunu okuma, doğru zamanda oynama ve direnç eksikliği söz konusu. Yeteneği elden geçmesi gerekir, burada olmadı ama oradan neden olmasını? Demba Ba'larıın, Cisse'lerin muazzam performans gösterdiği yerde Marin de süperstar olabilir ama sanıldığı kadar kolay değil, gidince anlar.

Bremen'de bu sezon sakatlıklardan çok çekti ve çoluk çocukla sahaya çıktı. Performans gösteren bir kaç oyuncu vardı ve hepsi de sezon sonu gidiyor: Kaleci Wiese,Pizarro ve Marin. Artık şu paralarla sağlam bir transfer yapmaları gerekir. Diğer ikisi bu takım için kayıp iken Marin'den bu parayı bu performans sonrası koparmak nerden baksan zarar değil.

1 yorum:

lamhaltas dedi ki...

aslında gladbach a geri dönse reus'un yokluğunu giderse daha iyi olurdu kariyeri açısından sanki. 1-2 senede bu transferi daha güçlü yapabilirdi bence. şimdi herşey zor olacak onun için.