4 Mayıs 2012

Hesap döner et döner tavuk döner


Eğer bugün Augsburg düşmüyor ve Hertha düşerse bu tamamen oyuncu ve teknik adamdan bağımsız sportif yönetimsizlik/beceriksizlik  gereğidir.

Zamanında Lincoln'u, Mesut'u, Slomka'yı gönderen Schalke menajeri Andreas Müller için söylemiştim. Adnan's için söylemiştik Galatasaray'da ve uzun zamandır da Beşiktaş için dile getiriyoruz. Bir takımın teknik adam ve oyuncusundan daha önemli parçası tüm bunları birleştirip bir bütün hale getirecek sportif yönetimidir. Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi isimleri alıp her şeyi bu tecrübeli teknik adam-idareci karışımına bırakırsanız tamam da Carvalhal,Skibbe, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay v.s. gibi teknik adamlar ve Melo, Quaresma gibi oyuncuların başarısı bu bütüne bağlıdır.

Bu sezon Almanya'da Dortmund'un sportif direktörü Zorc en iyisi seçilir iken en kötüsü de tartışmasız açık ara Berlin'deki Michael Preetz oldu.

Bakın o ne yaptı?

 Zürih'den şampiyon olarak Lucien Favre geldi Hertha Berlin'in başına. Muazzam bir iş çıkardı, takımı Gladbach'ta olduğu gibi hiç kimsenin düşünmediği bir şekilde ilk dörde soktu. Sonrasında oyuncularla yaşadığı problem-Pantelic- ve yönetim desteğini alamaması, sakatlıklar  kötü skorları beraberinde getirdi ve çok bilmiş Preetz bu güzel hocayı kovdu. Daha da kötüsü ikinci Bundesliganın tarihinde en fazla maç yapan takımı olan Aachen'ı dahi üçüncü lige bu sene düşüren Funkel'i getirdi başına. Berlin favre sonrası ligi sonuncu olarak bitirdi ve küme düştü. Akıllı bir hamle ile yetenekli teknik adam Babbel'i takımın başına getirdi. o takım birinci lige çıktı, Dortmund'u sahasında en son yenen takım oldu ama işte kontratını uzatmıyor diye sezon ortası Babbel'a yapmadığı işkence kalmadı ve sonunda yollarını ayırdı.

 Skibbe'yi getirdi. Skibbe konsept sahibi hocalar arasında geçer, zaman ister her daim. Cankurtaran değildir etkisi de olamazdı. Dört hafta sonra yeni getirdiği hocayı kovdu. Nedeni de Favre sonrası Funkel'i getirdiğinde üçüncü hoca değişikliğini yapmadığı için ligden düşmesidir. BU sefer kötü gidene dur dedi, Rehhagel'i getirdi. Lakin işi kolay değil ama daha da önemlisi iki puan gerisindeki Köln evinde Bayern'i ağırlar iken Hertha Berlin ise Hoffenheim'ı yenmek durumunda. Yani sezonun başında sürekli kavga edip suçladığı Babbel'ın insafına kaldı Berlin'in ligde kalma şansı. Babbel şimdi birinci lige çıkardığı Hertha Berlin'e karşı takımı yarın sahaya sürecek. Yenerse eğer Berlin kesin olarak düşecek. Preetz o kadar çok konuştu ve sataştı ki Babbel'a..  Hesap döndü dolaştı geldi.

Babbel diyor ki "Ligin ikinci devresinde 8 puan alan takım bu ligde kalmayı hak etmiyor demektir".

Haksız mı değil mi? Şimdi Hoffenheim deplasmanda Berlin'e çaksa, ligden düşürse bu adaletin tecelli etmesi değil midir?

2 yorum:

shadowturk dedi ki...

favre basel değil zürihden geldi bu arada.

Borges dedi ki...

doğrudur