30 Nisan 2012

Tüm Alman futbolcuları.. birleşin ve politize olun!

Höness diyor ki:

Ukrayna'daki Avrupa Şampiyona'sında Alman milli futbolcuları ev sahibini protesto etsin, siyasi olarak gereken mesajı tüm dünyaya versin. Ben onlara güveniyorum diyor,  futbolcular var olan trajik durum ile ilintili doğru cümleleri kurabilir.

Durumun ne kadar "trajik" olduğu ayrı bir tartışma konusu olsun. Eski güzeller güzeli Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko en son içeride açlık grevine başladığı haberini BirGün'e haber yapmıştık. Her gün onun kabinesinden bir bakanın yolsuzlukları nedeniyle içeriye tıkıldığı bir ortamda Almanya'nın istediği tam olarak nedir bu çok başka bir konu. Timoşenko'nun içeride gördüğü "kötü muamele" dolayısla  bir tepki midir yoksa Timoşenko sonrası Rusya'ya doğru kayan Ukrayna'nın  kontrolü altında olması mıdır?

Bunları geçelim, bugün istenilen nedir? Futbola siyaset karıştırılsın, politize olsun.

Kim istiyor bunu?

"Futbola siyaset karıştırılmasın" diye demeç veren Uli Höness. Gücü dünya futbolunda da sanılanın aksine oldukça fazla olan bu adam Platini'den de bu tepkiyi istiyor.

Kim olursa olsun içeride işkence gören, dile getirildiği gibi hastanelerde hırpalanılan, sorun yaşayan her insanı sonuna kadar destekler, bunların sonlanması için çaba sarfedilmesi gerektiğini dile getiririz ama bugün Höness ile beraber Merkel ile devam eden bu "İnsanlık dışı muameleye bir şeyler söyleyin" çağrısı Almanya'nın dış politikasına futbolunu alet etme isteği olduğunu görmezden gelemeyiz..

Hiç yorum yok: