4 Nisan 2012

Saygıyla önünde eğilelim:Christian Streich!


17 yıldır Freiburg'da görev yapıyor. Ömer Toprak filan hep bu adamın yetiştirmesi. Markus Sorg sonrası takımı devraldı ve daha da önemlisi takımın en önemli golcüsü Pappis Cisse de satıldı. Hemen herkes -ben dahil- Freiburg düşecek denildi. Bayern ile berabere kalsa da Wolfsburg'a Stuttgart'a yenildi.. Derken kendisini gösterdi ve son 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak inanılmaz bir çıkış yakaladı.

Takımın gol atan belki de tek oyuncusu Cisse sonrası kim gol atacak derken onun takımın başına geçmesi sonrası 10 farklı oyuncu 16 gol atarak bu alanda rekoru da kırdı. Şu ana kadar oynadığı maçlarda maç başına aldığı puan da Freiburg teknik adamları arasında en iyisi. Önemli transferi olmadı daha çok kendi çalıştırdığı gençleri yukarıya çıkardı. 2-1 yendiği Schalke maçında altyapıdan 7 oyuncu sahadaydı. 23 yaş ortalaması ile Freiburg tarihinin en genç takımını sahaya sürdü ve bu alanda da rekoru kırmış oldu. Schalke,Leverkusen gibi rakipleri içeride dışarıda yenerek düşecek denilen takımı 13.sıraya kadar çıkardı.

Hayran olmamak elde değil..

4 yorum:

sMAnia dedi ki...

bülent korkmazin TD`lügü bitti demistim. ama karabükte olagan üstü is cikartti...

onada burdan helal olsun diyelim

aks111 dedi ki...

Gerçekten helal olsun cisse gitmesine rağmen toparlandılar.Bide bu sezon nerdeyse tüm liglerde düşer denen takımların atakları var.fransa liginde ajaccio,ligin ilk yarısında 17 maçta 9 puanı olan takım şu an 32 puanda.türkiye liginde samsunspor son 10 maçta 6 galibiyet aldı.zaragoza da son 4 maçta 10 puan topladı birde bu hafta barça ile oynuyorlar ilginç maç.premier lig de bolton 3 maçtır kazanıyor.

g7mor dedi ki...

nürnberg maçını da 2 gol geriden beraberliğe getirmeyi başardılar,
(yenseler fena olmazdı, kupon gitti:)).

Borges dedi ki...

Benim de kuponumu yedi(yatan tek maçtı) ama adamlar altı maçtır yenilmiyorlar:)