22 Haziran 2008

Ar-sha-vin.!



Ar-Sha-Vin.!

Golden sonra bu tezahurat vardi macta.. Cok hosuma gitti. Daha önceden de Sürpriz addetmeyecegimi belirtmistim Rusyanin Hollandayi yenmesini.. Ispanya macindan beri inanilmaz bir keyifle izledigim maclar hep Rusyanin maclaridir. Siir gibi oynuyorlar/ataga cikiyorlar.. sadece eksik olan bitirici bir golcü. Yanlislikla Torres filan olsaymis basta ispanya olmak üzere önüne geleni besleyecekmis. Bu yüzde yüz, katiksiz bir "Hiddink" ürünüdür. Pavlusenko o topu atacagi yeri ezberlemis, ataklar calisilmis.. Güney Korede boyle oynardi.. Takim becerisi, gücü önemli olsa da Rusyanin bu güzel oyunun temelindeki teknik adam etkisi inanilmaz kendisini hissettirdi. Elbette varolan beceriyi sahaya yansitmak icin cok calismanin yaninda inanmak da gerekiyor.. ben inanmistim.. sonuna kadar.. Sunu soyleyebilirim ki daha uykum yok, keske iki üc Rusya maci arka arkaya olsa da izlesem diyorum.. üc attilar, on kacirdilar..

Bir de Van Persie var.. Chstiano Ronaldo gibi, sevemedigim oyunculardandir.. O frikigi helak etti ki Sneijder delirdi.. Sittin sene istikrari saglayamayacak futbolcudur karakteri nedeniyle. Ronaldo dahi olgunlasiyor, umut var bu van persie de o isik yok. Iyi ve yetenekli, christiano ronaldo'ya oyun stili ve hatta driplingleri ile dahi benzeyen bir "yetenek" kuskusuz.. ama iste özellikle bu turnuvada yetenegin disindaki etkenlerin de ne kadar önemli oldugunu görüyoruz..

Nasil derler, Kardan adam olur, van Persie'den adam olmaz.

1 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

maçı o frikikle kaybetti zaten hollanda.hayatımda böyle saçmalık görmedim.sen son 5 yılda oradan en iyi şut atan ve duran top kullanan adamın yerine o saçma sapan vuruşu hangi zihniyetle yaparsın allah aşkına?