23 Haziran 2008

Köpke'den Lehmann'a..



2006 Dünya kupasi ve Arjantin Almanya maci penaltilara kalmis.. Lehmann agzinda kaleci antrenörü Köpkeden aldigi bir kagit ile kaleye dogru gidiyor.. o mesajin icerigi ise soyledir:




Köpke, Lehmann'a bu mesaji ulastiriyor ve bu sayede almanlar penaltilar sonucu turu atlayan taraf oluyor. Görüldügü üzere kimin hangi köseye atacagini önceden belirtmis almanlarin kaleci antrenörü Andreas Köpke..

6 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Bakalım yine iş düşecek mi Köpke'ye.

Bu arada belge ilginç, ilk kez gördüm. Teşekkürler o bakımdan.

Borges dedi ki...

Rica efendim. Alper,bu almanyada cok bilinen bir konuydu hatta su mesajin icerigi cesitli komedi geyiklerine alet oldu ki cok gülmüstük.. penaltilar, her daim ihtimal dahilindedir mac öncesi.. o bakimdan hatirladik biz de..

erenbatum dedi ki...

köpke benim futbol tarihinde gördüğüm en büyük 2-3 kaleciden biridir. ve ben de ilk defa duydum böyle bir olayı ama işin içinde köpke varsa zaten gerisi teferruat.

a.c. sedef dedi ki...

borges ben açıkca söylemek gerekirse nereye yazmış veya nasıl yazmış pek anlamadım bi açıklasaydın harika olurdu...

Borges dedi ki...

Anil: Maclar penaltilara kaldiginda lehmann'a alman milli takimi kaleci antrenörü ilk fotoda agzinda tuttugu kagidi gönderiyor. O kagidin icerisinde de penalti cekecek olan arjantinli futbolcularin hangi köseye atacagini söylüyor. biraz almanca: Links, sol demek.. Rechts: Sag..

Anlasilmistir umarim.

Unknown dedi ki...

ya bu almanlari hic sevmem ama adamlarda acaip istatistikler var. Neredeyse dünyadaki tüm futbolcularin bilgileri olan databanklari varmis. Hatta gecen yari final macinin devre arasinda herkes birden tuvalete gidince kanalizasyon kaldirir mi, sular yeter mi diye dusunuyorlardi!adamlarin dusundugu ayrintiya bak