20 Ekim 2008

Bundesliganin Problem(li) Futbolculari.!



Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart):

Hamburg'dan Chelsea'ye gecti ve akabinde son anda Avrupa Sampiyonasi kadrosuna dahil olup muhtesem bir performnasi arkada birakir iken Fernando Meira'nin Galatasaray'a transferi ile acilan boslugu doldurmak üzere Stuttgart takimina geldi "Buuulahruz".

Sert oynar. Chelsea'de iken dahi nasil bir futbol karakteri oldugunu göstermistir.. oldukca sert oynamasi bir yana cirkeflige de vurur isi, sahada her daim problem üreticisidir. Ronaldo ile söyle bir muhabbeti olmustu bir zamanlar..



Mark van Bommel (FC Bayern)

Böyle bir adaminiz oldugu vakit her an ve her saniye on kisi kalabilme tehlikesi ile karsi karsiyasiniz. Bizim eski büyük kaptan Galatasarayli Bülent gibi sürekli hakemle oynar ama onun aksine cok sert faullerin de adamidir. Problemlidir sahada.. Hakem ile oynamasi, sürekli itiraz etmesi nefret ettirecek boyuttadir. Aciklamalari ile de olay olmustu.. Diego'nun cok fazla kendisini yere attigini ve Bundesliganin kendisini yere atma krali olarak ilan ediyordu. Ama bakin bu adam Bayern Münih'in kaptani. Üstelik hic de sasirtici degil. Bizim ülkemizde kaptanlik ve Liderlik olgusu son derece yanlis anlasiligi kanaatindeyim. Takimlarin isin dogrusunu soylemek gerekirse efendi insanlara ihtiyaci yok, takima hükmedecek oyunculara.. Kimileri bunu efendiligi ile de becerebiliyor ki saygi duyuyoruz, karizmadir. velakin basta gelen unsur Efendilik degil Liderlik özelligidir..



Maik Franz (Karlsruher SC)

Saha icerisinde tam bir pisliktir. Caktirmadan dirsek atar, vurur, kirir.. Hatirlarsaniz gecen sene Mario Gomez dayanamamis mac sonrasi Maik Franz icin "Arschloch" demisti. Ki bu yüzden fedarasyon tarafindan para cezasina carptirilmisti. O günün aksami da Programa cikti sevgili Franz. Kendisini ve saha icerisindeki durumunu anlattigi zaman gariptir hak veriyorsunuz bunun yaninda iyi bir defans olmasinin da etkisiyle hirsina ve takimi icin oynamasina buyuk saygi duyuluyor ki Eggimann'in gidisi sonrasi takima Kaptan yapildi bu sene basi.Gascoigne gibi ek bir kamerayi tüm mac boyunca bu adamin üzerine tutacaksiniz.. öyle güzeldir caktirmadan iteklemeleri ve her türlü pisligi gol attirmama adina mübah görmesi.. O sahada oldugu vakit her an her sey olabilir hissini devamli yasiyorsunuz..



Jermaine Jones (Schalke 04)

Cilgindir Jones.. Antrenmanda icki icmisligi filan vardir da bir sekilde haksizliga ugradigini düsününce her seyi yapabilir.. her kelime agzindan cikabilir, kurum, klup yönetici filan dinlemez. Iyi bir oyuncu olmasinin yani sira aslinda kimi zaman karakterli bir durusu da vardir diyebiliriz. Velakin kural/sinir tanimaz bir oyuncudur..


Thimothee Atouba (Hamburger SV)

Listenin basi aslinda bu adamdir. Bu kadar disiplinsiz bir adam olur mu dersiniz eylemlerinin toplamini suraya yazsak.. Kamerunlu futbolcuyu cok severim bugün dahi disiplinsizlikleri nedeniyle satis listesinde ve ben adam ederim diyenin hemen Hamburg klubu ile temasa gecmesini salik veririm. Teknik bir defans oyuncusudur iyi kurar oyunu ama.. amasi var iste. Fotoda da gördügünüz gibi 2006 yilinda kendi taraftarina o güzel parmagini gösteriyor.. 2007 yilinda Hamburg antrenmanini kendi kendine kesip yalniz basina Hamburg'a dönüyor.. 2008 Afrika Kupasi sonrasi takima üc gün gec katiliyor ve UEFA kupasinda oynatilamiyor ve bitmiyor eylemleri..


Christian Lell (Bayern München)

Bayern'in problem cocugu.. Alkollü filan yakalanmistir gibi sorunlari var da bir kiz arkadas var abi bunda. Her daim kavga ederler haftada bir kapak olur Bild'e. Bazen diyorum Bild ile özel bir anlasmasi mi var diye de adam kadini dövmesinden evden kovmasina kadar.. Bir de polislerle de arasi iyi degildir her daim Problemlidir..


Jan Simak (VfB Stuttgart)

Simak simdi bir "comeback" yapti. Bir dönem muhtesem oynuyordu ve 6.5 milyon mark bonservis karsiligi Leverkusen'e satilmisti ama iste problemliydi.. Alkolik idi, depresyonlari vardi ve klube haber vermeden sözlesmesi olmasina ragmen ülkesine döndü.. Yillar sonra ikinci Lig'e adim atti ve akabinde iyi bir oyuncu oldugu icin Stuttgart'a geldi. Ve lakin yas da otuza dayandi.. Heba etti o güzelim yillarini desek yeridir. Oldukca "problemli" idi..


Guy Demel (Hamburger SV)

Hamburg'un defansi ve kör ile yatan sasi kalkar misali Atouba'nin partneri de ondan farksiz degil.Ama iste bu futbolcunun sorunu saha icerisinde.. herhangi bir ikili mücadele sonrasi her an her sey olabilir gibi bekliyorsunuz mevzubahis konu Demel oldugunda.. Arkadaslari sik sik kontrol altinda tutmak icin cabaliyorlar lakin cokca defa dusu erken almis olan Demel'i tutmak her daim kolay olmuyor elbette..


Josip Simunic (Hertha BSC)

Derler ki saha disinda cok efendi bir cocuktur, Bülent Korkmaz misali.. Ama iste sahada da durmaz, oyuncuyla catisir, hakeme gider ve sik sik da atilir oyundan. Saha ici problemlerini halledemeyengillerden. tehlikelidir her daim kirmiziya yakin durur..




Vragel da Silva (Energie Cottbus)

Sahadaki kirli islerin bir diger ismi da Silva. Sik sik dirsek atar ve kirmizi kart görür ve fakat sonunda tekrarlanmasindan dolayi ceza 8 maca cikti. "Bi durul artik olm, bi durul" dedi fedarasyon.. durulacak gibi degil.


Albert Streit (Schalke 04)


Cocuk gibidir Streit. Aslinda istekleri karsilandigi müddetce hic sorun yok ama bi aksi olursa ? Frankfurt'da iken Schalke istemis kendisini ve Klubunden izin cikmadi. O da cikti tribüne oturdu. Bana ne bana ne oynamicam iste ya giderim ya oynamam diye tutturdu.. Bunun disinda sakin bir yapisi var aslinda..



Aaron Hunt (Werder Bremen)

Bu genc yetenek de keza gelecegin problemli cocugu olacaktir. Amatörde bir tehtit olayi var idi akabinde diskodan kavgasiz cikmamalari ve u21'de irkci bir söylemi de dile getirildi. Ama iste Mesut Özil'in de kankasi, nasil irkci olur bilemiyoruz.. Her daim sorun cikartmaya uygun bir karakter mevcuttur genc kardesimizde.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

van Bommel, ciddi anlamda sorunlu bir oyuncu. ama bu hareketleri takımı ve taraftarı da ateşlemiyor değil. mirsad'ın efes'teki eski hali gibi. iki ucu keskin bıçak. kimse sevmez bu adamı; ama cidden iyi bir oyuncu.