22 Ekim 2008

Helmes & Novakovic



Söyle ki Leverkusen-Köln maci var.. Helmes eski takimina karsi oynayacak ve Novakovic de eski partneri.. haliyle röportajlar filan geliyor arkasindan. Yalniz dikkatimi ceken nokta "samimiyet". Bu samimi yaklasim almanyanin bundesligasinin her santimetrekaresine yerlesmis durumda. Gerek mac yorumlarinda olsun gerekse de elestiri noktasinda hemen herkesin bildigi bir sey var ise kimse birilerine yaranmak icin söyleyeceginden vazgecmiyor.. Bu konuda benim ülkemdeki tek istisna belki Sergen Yalcin idi.

Ve hatta söyle bir anektod da vardir.. Bir gün Sergen kampta okey masasinda dellenmis, sinirli sinirli söyleniyor kendi kendine.. "yahu kardesim kaleciden de teknik direktör mü olurmus.." Tam bu anda o dönemin teknik direktörü Rasim Kara girer iceriye ve Sergen hocasina dönüp "haksiz degil miyim hocam ?" der.. Samimidir ve bu cok hosumuza giderdi. Biktik artk seyirciyi tavlamaya yönelik hareketlerden, söylemlerden..

Simdi kisa kisa neler söylenildigine iliskin özet gecivereyim ben size.

Kölnü birakip gittiniz, neyi özlüyorsunuz buradan sorusuna Helmes diyor ki: "Her seyi.. Basta taraftarlari.. (Düsünün bunu rüstü diyor besiktasli olarak ?) Köln taraftari inanin bana o cok övülen Dortmund ve Schalke'den bile daha iyidir, stadi ve elbette o muhtesem atmosferi."

Bu simdi bir gercek. Leverkusen'in stadi 22 bin kusur kisilik, Köln 42 bin órtalama ile ikinci Bundesligayi oynadi. Arada bariz fark var, cekiniyor mu bunu dile getirmekten ?

Misal, soru su Favori kim ?

Köln'ü ayakta tutan isim Novakovic diyor ki: Elbette Leverkusen.. Onlar bizden bir kac adim önde..

Soru: Köln ne zaman yakalar Leverkusen'i ?

Asagi yukari daha gidecegimiz cok yol var, onlar pek cok engeli astilar bizim yolumuz cok minvalinden cümleler kuruyor..

Akabinde tatli geyikler dönüyor ..

Köln formasi ile bayer'e en son golü kim atti sorusuna birinci bundesligaya gelesiye kadar neredeyse hic kafa golü atmamis Nova'ya nazire yaparcasina cevapliyor Helmes:

"ben dostum ben üstelik "Kafa" ile..

Novakovic ekliyor:

"Peki seni oraya kim sutladi ?"

Bu sekilde devam ediyor ve gol atarsa Helmes aynen Podolski gibi sevinmeyecegini dile getiriyor baska acidan Nova beraber oynadiklari dönem Bundesliganin en iyi hücüm eden ekibiydik diyor, Solda Podolski,Sagda Helmes, ortada ben.. Bir de Diego'muz olsaydi diye devam eden cok hos bir röportaj.

Helmes ekliyor, mac nasil biterse bitsin ben aksam nova ile disari cikip az biraz eglenecegiz diyor. Sonrasinda Nova Daum ile zamaninda yasadigi kavgaya deginiyor, dört hafta satis listesinde tribünde durdugu günlere filan diye gidiyor..

Velhasil güzeldi..

Hiç yorum yok: