21 Ekim 2008

Fenerbahce - Arsenal: 2- 5



Inatla bir yanlis sürekli yapiliyor mac sonrasi demeclerde.. Arsenal'den daha fazla pozisyon bulduk gibi.. Ayni sey Trabzonspor maci sonrasi Galatasaray icin de söylenildi. Oysa önde olan Arsenal'in maca yüklenmedigi gercegi, laubali davranislarla girebilecegi pek cok pozisyondan da bir sekilde mahrum kaldigi es gecilir. Galatasaray 2-0 önde iken cok fazla atak yapmak durumunda olmadigi gibi.. Bu gibi mac sonrasi istatistikler ancak ve ancak berabere biten maclar sonrasi bir veri olabilir..

Yine de diyebiliriz ki bu takimin ofans anlaminda cok fazla sorunu yok. Takimin defansif orta sahalarinin islevsizligi maci baslamadan bitirmistir zaten.. Fenerbahce yönetimi ileriye dogru iyi bir sekilde adim atarken eldeki degerleri koruyamamin bedelini her daim cekmistir. Bir Tuncaysizlik Türkiye Ligi Sampiyonluguna mal oldugu yorumlarinin gercekligi bir yana bir Auerilio'suzluk göbekten bir degil de bes kere delinmesinin sebebidir..

Dikkati ceker bir diger öge ise inancsizlik. öyle ki bir sekilde skor 4-2'ye gelmis geride on iki dakika arti uzatma dakikalari var. Takimlar inancli oldugu vakit uzatma dakikalarinda dahi iki gol atacagina dair inanc var iken Fenerbahce macin basindan beri inancsiz bir sekilde sahada dolasti durdu..

Arsenal cok fazla pozisyon vermesinin nedeni defans dörtlüsünün sakatliklardan dolayi cok fazla beraber oynamamis olmasindan dolayidir. Samir Nasri gibi defans anlaminda yok denecek kadar katkisi olan bir adam daha eklendigi vakit biraz baski ile aslinda cok baska bitebilirdi ama iste dedigimiz gibi Fenerbahce, Avrupa Sampiyonasinin Isvec takimi gibiyi.. Mücadele edip o pas trafiginden toplar kapip sürekli kontradan atak gelistirmesi beklenirken sahada gezindiler.. Maldano ve Selcuk ikilisinden oyunu acici, geriden oyun kuran ve ofans anlaminda da takima katki saglamasi beklenilmiyor velakin en kötü biraz olsun mücadele edebilirdi..

Alex, takimin en iyisiydi. Yapmasi gerekeni yapti ve Fenerbahceyi ataga kaldirdi, cok önemli paslar atti ve aslinda defansif anlamda sorun yasamasaydi maci yine belki Arsenal alirdi ama böyle mahalle maci kivaminda gecmezdi.. Bu anlatilanin sahadaki en güzel ifadesi Arsenal'in ceza sahasi cizginin önünde gol atmak degil de golü kim ve nasil atsin dercesine rahatca paslasmalaridir..

Velhasil, Arsenal istedigi her an ciddi olup istedigi kadar gol atabilecek durumda idi.
Gecmis oLsun..

1 yorum:

mrcool dedi ki...

Son 5 dk Ramsey e gol attırmak için uğraştılar ve başardılar.Bu kadar yanlış bir araya gelince yediğimiz 5 gol az bile.