9 Ekim 2008

Ewald Lienen vs Otto Rehhagel




27 yil önce Norbert Siegmann ile Bielefeld'li oyuncu Ewald Lienen'in girdigi ikili mücadele sonrasi olusan durum yukaridaki fotoda net bicimde gösteriliyor.

1981/82 yilinin henüz ikinci Bundesliga haftasi. Bremen, ki ikinci Bundesligadan yukari yeni cikmis, Armina'yi konuk ediyor evinde. Bremen maci yeni hocasi Rehhagel ile 54.dakikada Norbert Meier'in attigi gol ile kazaniyor. Lakin macin sonucu 14 Augustos 1981 yilinin sabahinda sadece kucuk bir ayrinti olarak kaliyor. Her yerde yukaridaki resim var.

Ewald Lienen cimlerin üzerinde bacagindaki 25 cm yirtik ile kivranir vaziyette. Olayin videosu asagidadir, bakmak istemeyenler olabilir elbette. Yalniz Lienen'in Rehhagel'e kosusu var ki görülmeye deger.



Lienen bu sert faul sonrasi bacagindaki yirtik ile beraber kalkar ve Bremen teknik direktörü Otto Rehagel'in üzerine yürür. zira mac icerisinde "Sunun isini bitir" gibi defans oyuncusunu yönlendirdigine sahit olmustur Lienen..

Akabinde Rehhagel'i mahkemeye verir ve kazanir Lienen.

Gecenlerde yapilmis en sert "Kasti" fauller istatistigine merak saldim ve o sirada aklima düstü bu. O kadar cokmus ki sert kasti fauller, tekmeler, isin altindan kalkamadim. Bir de bünye kaldirmiyor videolari, resimleri. Roy Keane'in yaptigi faulu anlatirken yarida kestim, bu hikaye daha ilginc geldi sonra. Konuya dönersek;

Siegmann olay sonrasi hedef adamdir ve bu yaptigi sert faulden sonra kasap olarak anilacaktir. Saclarinin kesiminden dolayi brezilyali yildiz futbolcu "zico" olarak anilirken artik sahalarin kasabi imajini sahiplenmek zorundadir üstelik futbol hayati boyunca tek bir kirmizi kart görmemis olmasina ragmen..

Siegman, 86 da "Sakatlik" nedeniyle futbolu birakir iken bu olayin üzerine kitap yazmayi dahi düsünmüstür lakin bu teori olarak kaldi.

Ewald Linien ise iyilesti. 2006/07 sezonunda yunan birinci lig takimlarindan Panionis Athen'in basina teknik adam olarak gecti. Bunun disinda yunan liginde 2006/07 sezonunda yilin en iyi teknik direktörü secilirken Otto Rehagel'i burun farkiyla geciyordu..

Tarih her daim insani sasirtmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok: