10 Ekim 2008

Herr Skibbe ve Galatasaray.!




"tek olayları buram buram lumpenlik ve sahtekarlık kokan bir delikanlılık kültürüne sırtlarını dayayıp poz yapmak ve boylarından ve akıllarından büyük laflar etmek olan al takke ver külah adamlarının domine ettiği türk spor camiasında tiksindiğim ne kadar özellik varsa hepsinin anti teziymiş gibi geliyor bana herr skibbe. hataları,eksikleri olabilir (olmayanı bilmiyorum zira) ama yeni bir kadro kurmuş ve sakatlıklar yüzünden o kadroyu da nerdeyse hiç biraraya getirememiş galatasaray futbol takımında bir şeyler yapmak için çabalayan, sadece işine bakan, o hafif mahzun, mutevazi, efendi ve samimi halleriyle mutlu oluyorum kendisini takımın başında görmekten, daha bir seviyorum galatasaray'ı böyle. eğer bu ara ortalıkta dolanan söylentiler doğruysa ve galatasaray kulübü, takımın zamana ihtiyacı olduğu, teknik direktör kim olursa olsun şu anda bundan fazlasını yapamayacağı gün gibi aşikarken bir kaç hafta sonra skibbe'yi gönderip yerine fatih terim'le anlaşırsa sırf bu nedenle kendimi skibbe'den daha fazla ihanete uğramış hissedeceğim. galatasaray'ı gene severim sevmesine ama hayal kırıklığına uğramış anne babalar gibi mecburiyetten severim, içim buruk severim, yıldırım demirören'in beşiktaş'ından (süleyman seba'nın ya da serdar bilgili'nin değil) ya da fenerbahçe'den ne farkın kaldı diye diye severim..."

Days dün gece yazmisti bunu.


Simdi.

Neden Galatasaray taraftarisiniz ?

Yönetim ? Sil bastan olabilir ve bu cok sik olagelen bir durumdur. Bugün hicbir zaman tasvip etmeyeceginiz davranislari olan insanoglu yönetimde olabilir, baskan dahi olur.

Teknik adam ?

Görüldügü üzere üc günde bir degistirilebilir.

oyuncular ?

hemen hepsi alti yedi yil önce yoktular, alti yedi yil sonra da olmayacaklar. Bir oyuncu sizde iken rakip takimda da olabilir idi veya olmayabilir.

Neden Galatasaray taraftarisiniz ya da Besiktas, Fenerbahce.


Bu sorunun cevabi icin degismeyen, sürekli varolan "degerler" arar insanoglu.Daha kolayi tarihinden bir güzellik bulup ona sarilmaktir, baska türlü isiniz gercekten cok zor. Eger ki taraftar olarak varolan belirli degerleri korunmasinda aktif rol oynayamiyorsaniz, o degerlere de haliyle sahip degilsiniz demektir. Sonuca endeskli taraftarlik dünyanin her yerinde kabul görmez, ucuz insan davranisidir.

Sonuc, taraftar olarak icin icerisinde aktif rol alip hedefinizdir ama taraftar olma nedeni degildir. öyle olsa herkes Real Madrid, Barcelonayi tutardi.

Degerler, ortak paydadir. baska acidan tüm taraftarlarin kabul ettigi deger yargilarinin sonucudur.

ingiltere Premiere Liginde cok güzel futbol oynaniyor, muthesem kosullara sahip takimlar. Ama benim hosuma gitmez cok. Futbol bir bütündür, o cok güzel futbolu bir yere/bütüne eklemleyemezsek, bir bütünün parcasi degilse keyif de vermez. En azindan bana. Bu benim futbola, hayata bakisim.

Bundesliganin Tarihi var, gelenekleri ve görenekleriyle bir bütünün icerisinde dans eder takimlar. Yer yer köklü degisimler olsa da bu zamana baglidir. Burada hicbir insanoglu bir klubun yüzde 51 hissesine sahip olamaz. Werder Bremen klubu bir anda Bayern Münih olamaz. Degerler saniyesinde alt üst olup "neyi seviyorduk, neyin tarafindaydik" diye insani dehsete düsüren ic celiskileri yasatmaz. Ve bu inanin bana cok önemlidir.

Simdi ben neyi seviyorum Galatasaray takiminda..?

Kimlik önemlidir. Taraftarligin olmazsa olmazi varolan takimin kimligidir öyle veya böyle sahiplenmek zorunda oldugumuz.

Ve Lütfen bunu korumak icin ona göre tepkisel davranislarda bulunun.. taraftarlik bunu gerektirir.

1 yorum:

ti esti to dedi ki...

işte medyamızı yarın göreceğiz. ben zannetmiyorum yarın uğur meleke dışında böyle bir yazı kaleme alacak bir türk medya mensubunu. herkes herşeyi anında beklemekte. ertuğrul sağlamın gönderilişinde de denizlinin getirilişinde de bu böyledir. kimsenin birşeylere sabrı kalmamış nereye kadar bu şekilde devam eder bizim futbol kültürümüz merak içindeyim.