10 Ekim 2008

Sundan Bundan

Youssef Mokhtari



FSV Frankfurt'da basladi kariyeri, Cottbus,Köln ve son olarak Duisburg'da oynayip Katar'a dönmüs futbolcu 29 yasindadir. Alman ikinci lig takimlarindan FSV Frankfurt'a bir teklifi var. Ilk devre sonuna kadar para almadan oynamak istiyorum diyor. ve hatta Primleri de klup kimsesiz cocuklarin yararina kullansin. Ben istemiyorum..

Kim bu teklife hayir diyebilir ki ?

Elbette kendisini göstermek isteyen, dahan iyi teklifler alabilecegini düsünen bir adamin gövde gösterisi olarak addediliyor.

Baska acidan Mokhtari, Cottbus'da oynar iken sakat oldugunu, sahada yer alamayacagini bildirdi yetkililere. Aslinda amaci Köln'e transfer olmak ve bunu gerceklestirmek icin klubu zorlamak idi. Bunun üzerine klup yetkilileri bu ismin bir daha bu kluple bir arada anilmamasini kararlastirdi ve son saniyede kabul edilmeyen teklifi bir daha gözden gecirip köln'e kiralandi. Orada ise cok önemli bir macta bombos pozisyonda olan Podolski'ye pasi vermek yerine egoist bir tutum izleyince hem maci ve ayni zamanda klubunu kaybediyordu. Duisburg'a satildi. Digerlerine oranla iyi olsa da orada da yeteri kadar "para" vermiyorlardi ve 350 bin dolar bonservis ile Katar'in yolunu tuttu. Arkasindan "burada bir yilda kazandigimi üc yilda bundesligada kazanamam" diyordu ama bugün gelinen nokta cok baska oldu haliyle. Belki bundesliga özlemidir belki de FSV Frankfurt'da fena da oynamayan kardesi Quallid'i özlemistir bilinmez..

Kendine güveniyor ve FSV frankfurt her bakimdan zor durumda.

Sinan Kaloglu.!



Eh, artik o da söhret oldu Bayern maci sonrasi ve röportajlar vermeye basladi. Seyi cok merak ediyordum, nasil Bochum'a transfer oldugunu.. Menaceri sayesinde olmus. Video kasetini göndermis "Burada klubu olmayan ve hala "iyi" olan bir futbolcu var" gibisinden.. Akabinde Marcell Koller onu almis takima..

Bochum disindan birinci ligden iki, Hollanda ve Fransa ikinci liginden de iki takimin teklifi varmis. Sanirim en dogru karari vermis kendisi.

Bir soru da soyleydi:

"siz de dikkat ceken iki detay var. Top ile beraber inanilmaz kaliteniz ve fiziki acidan yetersizliginiz"

Sinan bunun dogru oldugunu belirtir iken son dönemde antrenman yasagi geldigini.. Daha da önemlisi ve güzeli bu konu hakkinda konusmak istememesi sanirim.

Bu gerzek uygulamalar sadece bizim ligimizde var sanirim. Galatasarayin Kartalspor'dan aldigi Yaser de ayni konudan sikayetciydi. Formuma kavusamadim cunku sözlesme imzalamadigim icin son alti ay antrenmanlara alinmadim ve maclarda forma giyemedim diyordu..

Gelisecegiz elbet bir gün.!


Protesto.!



Dortmund taraftari isin biraz tadini tuzunu kacirmis. Inatla ve israrla üzerinde durmak isterim ki Hopp parasiyla degil daha cok akliyla show yapiyor. Hangi Bundesliga yildizina saldirmis, hangi zaman diliminde parasini öne cikarmis.. Bir sehri, dogdugu kasabayi spor sehri yapmak isteyen bir adam. Stat yapiyor, golf sahalari düzenliyor sportif bütün faaliyetlerin icerisinde. 10 milyar euro da söz konusu ve istese pek cok yildizi alabilir iken o daha cok aklini kullaniyor.. genc yetenekleri alip bir yilda degil bes yilda olagelecek bir basarinin planlarini yapiyor. her bakimdan bana göre "futbol adami"dir. On tane abramovic, bin tane arap seyhi yapar ama iste onlarla ayni potada eritme cabalari..


Rene Adler.!



"Insanlarin sakatlanmasindan memnuniyet duyacak bir insan degilim.!"

Her zaman ama her zaman akli-basina aciklamalar yapan insanogludur. Sans onun yaninda olsun.


Diego'ya Ceza.!




neden ?

Bremengiller
postunda belirmistik Werder Bremen takiminin VW ile anlastiklarini ve her bremenlinin artik kendi arabasindan vazgecip golf marka arabalari ile dolasmak zorunda olduklarini..

Diego, Touareg'ini birakip yukaridaki Chayenne'i ile gelince haliyle cezayi da yedi. Miktarini bilmiyorum ama Allofs tekrarindan cezanin miktarindaki artisin da olacagini eklemekten cekinmedi.

3 yorum:

ti esti to dedi ki...

diegoya ağır ceza kesmişler. bizde aynı konu olsa baya bi eleştiri alırdı klüp galiba. ve hakederdide. ne demek kardeşim adamın parası varsa biner istediği arabaya.

musti336 dedi ki...

yaser, devre arasında trabzonspor ie anlaşmıştı, gitmek istedi.. ama kartalspor bırakmadığı gibi, kartalspor başkanı hüseyin kurt'un isteiğiyle kadro dışı bırakıldı.. ligin ikinci yarısında hiç kadroya alınmadı ama kartalspor da yaser ile birlikte devreyi ikinci sırada kapadığı lig a'yı küme düşmekten zor kurtularak tamamladı..

bir yerde yaptıkları yanına kar kalmadı.. bir kartallı olmama rağmen sırf bu yaser'e yaptıkları yüzünden kartalspor'un başarılı olmasını istemedim geçen sene..

arada yaser ismi geçmiş de söyleyeyim dedim.. :)

Borges dedi ki...

Musti336: ilginc bak, bilmiyorum yaser olayini tam.

Saolasin..