8 Ekim 2008

Golcü Panzerler.!

Alman Tarihinin gelmis gecmis en iyi golcüsünü belirlemek icin degil, o zaten bellidir, listede de bir numaradadir daha cok faal milli futbolcularin her bakimdan rekora yaklasmasi nedeniyle aradaki farki göstermek adina listeledik.

Belirleyici etken mac basina attigi gol degil, toplamda oyle veya boyle, ofsayt veya degil atilan gollerin sayisidir.

Ama belirtelim bir numaradaki isim hem nitelik hem de nicelik bakimindan en üsttedir her daim.

1 Gerd Müller




1945 dogumlu "Bombaci" Bati Almanya adina 62 macta 68 gol atarak dünyada cok az insanin ulasabilecegi mac basina 1.1 gol oranina sahip olmustur. Her bakimdan ve her yerde numara biridir, kolay kolay bir insanoglunun üzerine cikacagi pek tahmin edilmiyor bu bakimdan..

2 Joachim Streich




Efendim bu da Dogu Almanyanin Krali. 102 milli macta 55 gol. Mac basina gol ortalamasi: 0,55.


3 Jürgen Klinsmann



108 macta 47 gol. 0,44 mac basina gol ortamasi.Birazdan gelecek olan Rudi Voller ile ayni gol sayisini cok daha fazla mac oynayarak atmasi bir yana, mac icerisinde cok iyi anlasan süper ikiliydi. Rudi Voller'in bu uyumu belirtmek üzere kurdugu cümle bugün hala en ünlü sözler arasinda yer alir almanyada. Ikili uyumu belirtmek isteyen Rudi abicim soyle buyurmustur.

"biz klinsmann ile süper trio'yuz...?! Haa.. prd Quartat. "

Velhasil kariyerinin buyuk bir bölümünde seyirci olarak yerimizi aldigimizdan dolayi mutluluk duyuyoruz. Süper gollerin adamiydi klinsi. Ayni zamanda kafa hakmiyeti de inanilmazdi. Havada cömelen/asili kalan adam derdim buna ben. Bacaklarini iceri ceker ve öyle kafa golleri atardi. Bu yüzden adamin bacagi rakip defans oyuncusunun omzuna gelirdi, tuhaf kareler birakmistir geride. Bir de tosbaga arabasi vardir ki ilerleyen günlerde hayat hikayesine deginir iken üzerinden daha kalin geceriz.

4 Rudi Völler



90 Macta 47 gol. ortalamasi mac basina 0,52 gol. Biraz da sansizdi. Augenthaler'in bicmesiyle hem dünya kupasini kacirmis hem de en formda döneminde bir bucuk yil sahalardan uzak kalmistir. Buna ragmen Alman tarihinin en golcü dördüncü ismi. Büyük golcüydü.. Klinsi ile uyumu muhtesemdi.


5 Karl Heinz Rummenigge




95 Milli macta 45 gol atmis efsanenin ortalamasi: 0,47.

Futbolculugunu severim, yöneticiligini sevmem. Efsanedir biz pek yetisemesek de futbolculuga ismi buyuktur.

Gecenlerde Almayanin en etkili 100 futbol adamini veriyordu bir internet sitesi. Basi Rummenigge cekiyor Bayern baskani olmasi hasebiyle.

Ama yine de her bakimdan efsane olabilen malasef bir tek Beckenbauer vardir bu topraklarda.


6 Miroslav Klose




84 milli macta attigi 44 gol ile yakaladigi oran 0.52. 10 gol daha atarsa tarihte en golcü ikinci alman olarak gececektir.

Klose son dönemlerde oldukca formsuz. Gecen milli macta yedek baslamasi gerekir iken antrenmanlarda inanilmaz hirsi ve caliskanligi nedeniyle löw tarafindan ilkonbire koyuldu. Akabinde ikinci macta üc gol atarak beraberligi kurtaran panzer olarak herkesin takdirini kazandi yeniden. Yine de hala onda eksik bir seyler.. Bremende parlayangillerin bremen disinda hayati oldukca zor.

Velhasil severim cok Kloseyi. Isterim ki atsin da atsin..


7 Uwe Seeler



1936 dogumlu Seeler. 72 milli macta 43 gol. ortalamasi: 0.6 .

Hamburglularin biricigi. "Uns uwe" (Bizim Uwe)

Futbol hayati hamburg'da basladi, Hamburg'da bitti. Sonrasinda baskan da oldu. 4 dünya kupasinda gol atmayi beceren iki futbolcudan birisidir. digeri Pele. Ayni zamanda Bundesliganin ilk gol krali. 700 macta 550 gol atti. Aslinda nerden baksan efsane bir adamdir.

8 Michael Ballack




87 milli macta 38 gol. 0,44 mac basina gol ortamasi.

Orta Sahada oynadigini bilmem belirmeme gerek var mi?

38 gol atmasi bir yana, bu gollerin hemen hepsi kilit acici ya da puan getiricidir. ortalama teknik bir on numaraya göre kabzimaldir da diyebiliriz ama iste öyle goller atar ki.. Son saniyede kafa, son anda frikik, uzaktan nefis sut.. O Kahn'in elinden kaptanligi almistir cunku milyon kez gemisini kurtarmak hep ona düsmüstür. bugünlerde tartisiliyor, Bierhoff onu gündeme getiriyor.. Bir alt postta belirmistik ki kariyerdir insanlari konusturan ya da konustugu zaman dinlettiren.. Iste burada dahi orta saha kimligiyle kapistigi Oliver Bierhoff, onu golcü kimligiyle gol sayisinda dahi gecememistir ki henüz kariyerini sonlandirmadigini ve faal oyunculardan oldugunu da söylememe pek gerek yok.

9 Oliver Bierhoff



50 milli macta 37 gol atmis, mac basina ortalamasi da 0,53.

Alman ligini türkiyede iken dahi takip ederdim velakin benim bu adamdan haberim Udinese ile Serie A'da gol krali oldugu senede olmustur. Oynadigi mac sayisi da ortada. Ne zaman nasil Udinese'ye transfer oldu bilmiyorum. Ama iste 96'da Cek Cumhuriyeti macinda gösterdigi performans, attigi gol ile adini tarihe yazdirmistir o da.

Ballack tartisimasinda güzel noktalara da deginiyor. Saygiyi, sevgiyi göz önüne getirip futbolcular arasi iliskilerde esitligin önemine dikkat cekiyor.

10 Ulf Kirsten



100 milli macta 34 gol ve haliyle ortalama hesabi da basit: 0,34.

Dogu almanya kökenli futbolcu bana göre Bayer Leverkusen'in hem sampiyonlugu ve ayni zamanda Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu kacirmasinda sakatlanarak önemli rol oynamistir. 46 kez dogu alman milli takiminin formasini giyer iken 14 gole imza atiyordu. 54 kez giydigi alman milli takim formasiyla da 20 gol. inzaghi gibiydi, buyuk golcuydu..

11 Fritz Walter



61 milli macta 33 gol. 0,54 mac basina gol ortalamasi.

Stadini da biliriz. Kaiserslautern Stadinin ismi bu futbolcudan gelir. Kariyerinin tamamini Kaiserslauternde gecirmistir, eski gol krallarindan. 1954 bern Mucizesinin Adidas ile beraber bas aktörlerindendir.

12 Klaus Fischer



45 macta 32 gol ve 0,71 mac basina gol ortalamasi.

Bundesliga tarihinin Gerd Müller'den sonra en cok gol atan oyuncusudur. Baska acidan mac basina atilan gollere göre bir düzenlenme yapilsaydi yine Gerd Müller'in arkasindan ikinci sirayi alacakti 0,71 gol ortalamasiyla.

Rovasatalariyla ünlüdür. 1977'de isvicre'ye attigi gol yilin, on yilin ve hatta yüzyilin en iyi golü secilmisti.

13 Ernst Lehner




:)

65 milli macta 31 gol. 0,48 ortalama.

Su an oturdugum caddenin ismi bu futbolcudan gelir. Augsburg dogumludur. oynadigi dönemde bütün rekorlar ona ait idi. 1912 dogumlu oldugunu düsününce anlayabiliyoruz. Sonradan gecilse de yasadigi süre boyunca rekorlarin adamiydi. Sonradan Klose ve Ballack'a gecilmese 1912'den kalip günümüzde alman tarihinin en golcü on ismi arasinda olacakti.. Velhasil kaderin cilvesi her gün iki kere ismini yaziyorum bir yerlere..

14 Lukas Podolski



Lan dur daha.. daha dün Köln'de ikinci Bundesligada taninmayan yildiz idi.

57 macta 30 gol ve 0,53 ortalama. Daha da önemlisi 85 dogumludur. Henüz 23 yasindadir kendisi ve Alman Tarihinin en golcü 14.oyuncusudur..

Schweinsteiger ve Mertesacker ile beraber Loddar matheüs'ün her bi rekorunu kirabilecek potansiyele sahiptirler..

2 yorum:

adminato dedi ki...

bierhoff da ortalama yanlış olmuş gibi
ne zaman attı bu kadar golü podolski ya diyesim geldi birden
tekrar yazdığını görmek de ayrı bir güzellik.

Borges dedi ki...

Dogrudur, o,74 olmasi gerekir sanirim, bir ara düzeltirim.

Saolasin sevgili Bulutto:)