17 Şubat 2010

Hiddink Geldi.!



Ben bu ülkenin milli takimina getirebilecek daha iyi bir isim bilmiyorum.. Bana göre en iyisi gelmistir. Blogu actigim günden beri hayranligimi cesitli postlarla belirtmis bir Hiddink hayrani olarak su anektodu da eklemek isterim..

Barca Chelsea Sampiyonlar Ligi yari final maci, Bayern Klinsmann'i kovmus ve o macin yorumcusu da Kaiser.. Hiddink olamaz mi diyor ? Kaiser cevapliyor:

"Ben bir hiddink hastasiyimdir ama Hiddink'in ihtimali bile güzel lakin gelmez bize o.. Gelecegini bilsek her seyi verirdik onun icin.."

Bayern Münih gibi bir takimin hayalini dahi kuramadigi adami bir sekilde Türkiye milli takiminin basina getirmistir. Chelsea gibi bir takimin basinda kalmasi icin yalvarilan adam tutup buraya gelmistir. Dünya üzerinde Milli takimlar üzerindeki basarisi tartisilmaz olan adam artik Türkiye'yi calistiracaktir. Bence her bakimdan üst düzey bir is cikartilmistir, bu kadar beklemenin yarattigi anlamsizligi tek basina "anlamli" kilacak düzeyde bir hocadir. "Ben Türk'üm ve Türk hoca isterim" diye bu tarafa oynayan Arda Turan gibi yildizlar da simdiden sevinsin derim zira onunla beraber belki bir acilim olacaktir Avrupa'ya..

Aslinda bana su yukaridaki yazdiklarim bile cok gereksiz geliyor, ama burasi onun basarisiz oldugu belki de tek ülkedir, ihtiyatli olmakta fayda var.

19 yorum:

Taci YALÇIN dedi ki...

Ben hala inanamıyorum.

Adam dedi ki...

Güzel bir evrim olacak Türk futbolu için. Önce FR şimdi Hiddink.
Tabii adama 2 gün sonra futbolu bilmiyor diye yüklenmeye başlar bizim basın.

Arkhe dedi ki...

En doğru olmasını geçtim belki de bu ülkenin milli takımı için tek doğru seçim.

Ama Kaiser'in o yorumunu bir kulüp takımı üzerine yapıyor. Hiddink Chelsea'yi bile rica minnet çalıştırdı, belli ki kulüp takımlarına pek sıcak bakmıyor. Neticede kariyerinde Rusya ve Kore de var.

Borges dedi ki...

Arkhe: HAyir.. Rusya sonrasi Chelsea ile popülerligi cok fazla artti. Gecen bilmem kac tane klubun kendisini istedigini ve Juventus'un misal 10 milyon euro'yu gözden cikardigi söyleniliyordu.Eminim ki HIddink Türkiye secimi öncesi en cok teklif almis teknik adam idi..

Yalniz söyledigini ben pek "dogru" buluyorum. Onun icin önemli olan "ac" oyuncularin olmasidir, o bir ögretmen.. Kore'deki avantaji buydu. 16 ay her gün calisti belki o takimiyla ki klup takiimindan daha fazla zaman gecirdigini söylüyordu.. Ögrenmek isteyen olmasi onun tek derdi. Türkiye de bu acidan oldukca uygun ama basini gecebilecek midir onu görecegiz.. Alacagi para ibr hayli konusulacaktir gibi.

Ferhat dedi ki...

Üç maçta futbol ulemaları onun futboldan anlamadığını iddia edecek.Hatta milli takımı bitirmek istediğini söyleyip casus olabileceğini bile iddia edecekler.Onun için "fos" bile diyecekler.

Aldığı para çok görülüp mecliste gensoru verilecek hatta asgari ücretle çalışmasını isteyecekler.

Yılmaz Vural başarısız olduğu her maç çıkıp bir soytarılık yapacak.

Telegol adındaki programımsıda bir grup palyaçonun her hafta diline doladığı adam olacak.

Futbol ufku geniş(!) bir kaç skor yazarı yenildiğimiz her maç maçta oynadığımız oyundan çok skora bakarak itin g.tüne sokup sokup çıkarıcaklar.

Ahmet Çakar "Hiddink adam falan değil!", Hıncal Uluç "Hiddink hoca falan değil!" diyecek.

Bugün Rijkaard'ın çektiklerinin misli mislini çekecek.Aragonez ve Del Bosque gibi ona da bir kulp bulacaklar.

Oyuncuları kulis kuracak bugün medya da yerli hoca alalım adı altında Federayonu nasıl baskı altına aldıysa, nasıl geçmişte Hakan Şükür ve tayfası Ersun Yanalı milli takımda ezip kovdurduysa yarın da Arda gibi bir iki zibidi "Biz milliyetçi oyuncularız, milli takımın başında yerli hoca istiyoruz." diyebilecekler.

Günü geldiğinde onu da şutlayacaklar ve o zaman da başka kurbanlar arıyacağız.

Bu transferden çıkan sonuç mu?

Bizden ne köy olur ne kasaba!

Bu ülkede isimli kariyerli kendini kanıtlamış hocaların tutunup başarılı olabilmesi için önce iyice kangren haline gelmiş basının içindeki Hıncalların,Çakarların,Dilmenlerin ve benzeri zevatın temizlenmesi lazım.

Sonra da günü birlik düşünen yurdum insanına başarının zaman aldığını ve çile çekmeden asla başarıya ulaşılamayacağının öğretilmesi lazım.

Kısacası Hiddinkin günleri sayılı.Grup maçlarında zayıf rakiplerden alınacak bir yenilgiden sonra bile tüm bunları yaşayacağımızı iddia ediyorum.

Şu cicim aylarını doyasıya geçirsin Hiddink efendi.Yakındır anasından emdiği sütü burnundan getireceğimiz günler!

Borges dedi ki...

Ferhat: O degil de su yilmaz vural ayrintisi fena degil kesinlikle. Ve ben de eminim ki her basarisiz ayrintisinda bir Yilmaz Vural Show yasayacagiz kesinlikle..

onurgs dedi ki...

Selam
Şahsen bir türk olarak bir kaç gündür fazlasıyla gurur duyulacak işler yaptık Euro 2016 için gövde gösterisinden sonra en sevdiğim teknik direktörlerin başında gelen adını futbol tarihine altın harflerle yazdırmız bir insan ayrıca gittiği milli takımlarda genelde kupaya katılıp çeyrek yada yarı final gördürek şapkadan tavşan çıkartan bir adam...
Milli takımımız Hiddink siz bu tip başarılar yakaladı heralde Hiddink le bi kupa felan kaldırırız diye düşünüyorum

aşkın dedi ki...

Sistem tıkandı ve sistem değişmediği müddetçe Hiddink tek çözümdü.
Asıl önemli olan Hiddink'ten sonrası.Hangi yol tercih edilecek:
Clairefontaine mi Yılmaz Vural mı?

Unknown dedi ki...

Neyse bekleyelim, bir de Hiddink'in menüsüne bakalım!

CaRtMaNtR dedi ki...

Mantıklı ve futbol seven hemen her insana sorsalar milli takımın başında kimi görmek istersiniz diye hemen hepsi Hiddink yada onun klasında adamları sayar.

Bu kadar değerli bir adamı getirebiliyorsak o vizyona sahipsek ona en kötü skorlardan sonra bile sahip çıkmamaızda boynumuzun borcu olmalı.

Bu çok bilen! basın çalışanlarının dediklerine inat böyle bir cvnin tecrübesinden ülke futbolunun faydalanmasına muhakkak fırsat verilmeli.

güvenegüvene dedi ki...

Fatih Terim'in aldığı paraya laf edenler bu adamın parasına ne diyecekler çok merak ediyorum.

Ortega dedi ki...

Hiddink hayranları olarak havaalanına mı gitsek karşılamaya, n'apsak?

Cem Kalay dedi ki...

Basarısız olduğu tek ülke olması onda bu seçimi cazip kılmıyormudur aslında ?

Tabiki parasını düşünecek, alacak vs. Ama ben Hiddink'in Türkiye'yi tercih etmesinde, başarısız olduğu tek ülke olmasının çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.

Federasyon büyük bir iş başarmıştır tabiki onuda yabana atmıyorum ama Hiddink bence kendisini tekrar kanıtlamak istiyor..

birkan dedi ki...

@T.Güven
Guus Hiddink'in kariyerini ve başarılarını Terim ile kıyaslıyorsan seni birlikte çay içmeye davet etmekten başka çarem yok.

güvenegüvene dedi ki...

@birkan

Yaptığım yorumdan Fatih Terim ile Hiddink'in kariyerlerini karşılaştırdığımı düşündüğün için seni takdir ediyorum...

Neyse Fatih Terim yıllık ne kadar kazanıyor bilemiyorum ama yazılan çizilenlere göre aylık 110 milyar deniyordu ve buda yıllık 1 milyon € felan yapar.Tamamen haberlerin yalancısıyım.Fatih Terim'in kariyerine bu para verilmez diyorsan çayın yanında bir şeyler yiyelim.

Son olarak benim Hiddink'in parasında felan gözüm yok.Helal-i hoş olsun.Ama Fatih Terim'e maaşından ötürü laf yapılıyorsa(ben yapmıyorum) o eleştiriyi yapanlar Hiddink'ide eleştirilmelidir diyorum.

http://arbaelke.blogspot.com/2010/02/hiddink-kac-para-alacak.html

birkan dedi ki...

Son zamlarla net 2 milyon euro üzeri para kazanıyordu ve o kariyere bu kadar para verilmez.
Çayın yanında yiyecek de benden.

outlaw dedi ki...

pisman olmasin da adamcagiz...

güvenegüvene dedi ki...

@birkan

o kadar para alacağını tahmin etmiyorum ama alsa bile sana göre fazla, bana göre 2 milyon € makul bir ücret...millet neler kazanıyor!!

bahtiyar dedi ki...

parasını filan geçtim, kazanacağı ücret bence 5 milyon euro'dan aşağı olmaz, rusya'dan aldığı ücrete bakarak yorumlarsak. neyse burası çok önemli değil. asıl konuşulması gereken hiddink'in geliş amacı. buradaki niyet günü kurtarmak mı yoksa geleceğe yatırım ve vizyon mu?

çok büyük bir teknik direktörde olsa hiddink'in son dönemde önplana çıkan özelliği kısa vadede, milli takımlarda önemli işler yapması. arada bir chelsea macerası var, o kadar kalmasını istemelerine rağmen onu bile devam ettirmek istemedi. şimdi hiddink, fatih terim gibi milli takımlar teknik direktörü apoleti ile mi göreve gelecek yoksa a milli takımı kısa vadede başarıya götürmeye mi çalışacak. eğer ilki olacaksa, altyapılardan başlayacak uzun vadeli bir planlama içine girilecekse çok önemli bir olaydır hiddink'in gelmesi. yok kısa vadeli başarı ise hedef, burada durup düşünmek gerek. belki önümüzdeki avrupa şampiyonasına katılır ve ciddi bir başarı yakalarız bu hamleyle peki sonrası ne olacak? bunun da sorulması gerek. ha her açıdan çok heyecan veren bir isim, aslında aklıma gelen neeskens'le birlikte çalışması ihtimali. neeskens galatasaray'daki görevine devam ederken, aynı zamanda milli takımlarda altyapı görevi üstlense, 21 yaş altı milli takımının başına geçse örneğin, sanki daha iyi olur. gerçi galiba yardımcı antrönerlerini getirecekmiş ama bunun da düşünülmesi gerek.