24 Kasım 2010

Rezil Beste.!



Antalya maçına gittiğimde de maç öncesi ve sonrası sürekli duymak zorunda kaldığım bu müthiş bestenin sözlerini de yazayım buraya ben.

Götünden kan almaya geldik..

Çarşıya tecavüz etmeye geldik..

Beşiktaş ananı sikmeye geldikk.. Beşiktaşşşş

Kapalı tribünde karılar kızlar..

Şimdi saxo zamanı dişi kartallar..

Göt oğlanı çarşı duyuyormusunn..

Ananı sikecek Galatasarayy...

Beşiktaş ananı sikmeye geldikk..Beşiktaşşşş


Bu nedir ? Bunu masa başında yazıp nasıl kitselleştirme eylemine girişiyorsunuz ? Küfürün de bir ahlakı yok mudur ? Bu kadar genişledik mi ? Ben Almanya'da yaşadığım için mi böyle gario karşılıyorum bu besteyi..

Senin kardeşin akraban o kapalı da oturmuyor mu ? Ejdadın sülalen GS'Lı mı gerzek ? Böyle rezil bir beste her maçta her yerde nasıl söylenir, nasıl olağan karşılanır ?

GS'lıyım.. Feysbuk içerisinde GS videolarına üye oldum ve çeşitli güzel videolar paylaşılıyor.. Bir de bunu utanmadan üyeleri ile paylaşıyor. Yanımda insan vardı ben utandım GS'lılardan..

Yuh diyorum.. Rezillik bu başka bir şey değil.. Buna tepki gösterecek, bunun yakışıksız olacağını söyleyebilecek tek bir GS'lı kalmamışsa orada..

Biliyorum, Beşiktaşlılar da Fenerbahçeliler de benzer besteleri yaptığını dile getireceksiniz.. Ama bu sözlerin toplu halde tribünde dile getirilmesini doğrular mı ki ? Gerçekten dinlediğiniz zaman 'oh olsun onlar da bize' diye tepki gösterip buna katılabiliyor musunuz ? E helal olsun o zaman..

Edit: UltrAslan bu duruma tepki koymuş.asaray Taraftarı ,

20 yorum:

kutay dedi ki...

abi bestenın rezilliğinde hemfikiriz..
ama şu var; (mesrulaştırmak için söylemıyorum); söyleyenler için tek amaç bilnçaltında o melodiyle beste söylemek. bjk tezahuratı tuttu, bılıncaltında da "böyle bir tezahuarat yapamamanın eksikliği" var. haliyle oraya küfür değil de anlamsız kelimeler koyulsa yine söyenenecek..
küfürlere gelince, tribünde küfüre argoya karşı değilim ama onun da bir anlamı olmalı, küfürün bile içi boşaltıldı.
kapalı tribününde en çok kadın barındıran tribünün rakibine bu traz tezahürat yapması ayrıca ironil..

Borges dedi ki...

kutay: Melodi çok güzel, otur karşılığını yaz çok da yerinde olur. Polyanacılık oynamıyoruz ki biz.. Anansı sikmeye geldik'e bile çıtımız çıkmıyor da tecavüz v.s. nasıl olur yahu ? yuh artık.. Ki bu beste her yerde karşıma çıkıyor.. yuh yani..

Flying Dutchman dedi ki...

Zamanında "riberiiii riberiiii sik Fenerbahçeyiiii" diye bir tezahürat üretmiş bir tribünden daha iyisini beklemek absürd olur zaten...

yine 8 satır yazmışlar şaşkınım

bir de 8 mısranın 5'inde bir cinsel ilişki tasviri var...

Bu arkadaşların Freudyen saplantıları olduğunu düşünmekteyim...

Great White dedi ki...

tribün ortamı bu sonuçta her türlü aykırılık beklenebilir, fazla takılmamak lazım..

biraz erdener abi yorumu oldu ama budur yani. çok da büyütülüp uzun uzadıya tartışılacak bir durum değil sonuçta..

di canio dedi ki...

dünyanın nerseinde olursan ol ne kadar fanatik galatasaraylı olsanda şu besteyi dinlerken insanın midesi bulanıyor bu takım bu tribün bu hallere geldi yazık gerçekten yeni stadla birlikte yok olmanız dileğiyle

Borges dedi ki...

great White: Ben bu besteyi yapanların rahatlığını merak etmiştim. Cevabı da senin yorumun olarak algılıyorum.

Olağan zaten, tecavüz, sakso bunlar normal şeyler.

FD: Çok şeyi heba ettik zaten. çokca küfür dilimize yerleşti, sorun değil çokları için ama bu biraz ağır ve popüler.. inanılmaz.. Merhaba der gibi dile getirilebiliyor olması.. Bizzat gördüm tribünün içerisinde nasıl maç öncesi, sonu maç içeriside dile getirildiğini.. yuh demek lazım işe yarasa da yaramasa da.

seksenbir dedi ki...

Acaba televizyon dizileri kaynaklı bir kültür yozlaşması yaşıyor olabilir miyiz? Ben toplumsal olarak yapılan eylemlerin suçlarını toplumsal yönlendiricilere kesmekten yanayım. Yani bir tribün topluluğu bu şekilde bağırabiliyorsa kendi ahlaki eşik seviyesi düşük demektir. Bununda nedenlerinden birisi toplumsal yönlendirici olarak görülen televiyondur. İnsanlar ben şöyle olmalıyım böyle davranmalıyım diye düşünmezler. Sürekli toplumu izlerler ve bulundukları ortam ile kendilerini harmanlayarak karakterlerini oluştururlar. İzlediği şeylerin büyük bölümü küfür, cinsellik, kin, nefret olan insanlardan bu davranışları beklemek lazım. Bu arada Galatasaraylı değilim ve olayın vehametini azaltmak gibi bir düşüncem yok. Sadece buz dağının altını görmek gerektiğine inanıyorum.

Great White dedi ki...

bir olayı belli şartlar (sosyo-kültürel-ekonomik, vb) çerçevesinde "normal karşılamak" ile "doğru bulmak" arasındaki kaskalın çizgiyi fark edebildiğin an doğru cevabı da bulmuş olursun borges..

neyse, ben sizi meşgul etmeyeyim. elbet bir gün karşılıklı ilahilerin söyleneceği, birbirinden duygulu balladların seslendirileceği tribünler de göreceğiz sayenizde!

ultrasmantalite dedi ki...

Bugün yazılmış yazı, biraz geç ve popülistlik olmuş açıkcası.
Besteden vazgeçilmiş , söylenmemeye başlanmış ama şu vidyoyla bile reklamı yapılıyor -istenmeden - tekrar gündeme getiriliyor. Belki de tektir bi küfürlü besteyi tribünde durdurmak için duyuru yapmak.Ama tabi nerdeyse 1 senedir küfür etmeyen bir tribüne de yakışmadı zaten bu beste denen çakma şey.
Son olarak Ali Sami Yen'e küfredenler , 32 dişini göstererek sarı saçlı fenerli kızlara küfredenler gelip ahkam kesmeyecek. Diğer bjk'lilerden özür dilerim şahsım adına.

Pan Monroe dedi ki...

küfürü söyleyen kişiden çok, maruz kalan kişi önemli sanki. ben 29 yaşındayım ki çok yaşlı da değilim. Sadece benim zamanımda bile bu laflar ağır kavga sebebiydi. şimdi söyleyen için de duyan için de normal.

gençlik yozlaştı falan filan demek istemiyorum, böyle zırvaları da hiç sevmem; ama küfürün normalleştiği de bir gerçektir.

yutupta, kanada yelken yarışlarını izlerken, altında bi türk, yarışçılardan birine: "senin ananın .mındaki fındığı zkeyim" diye yorum yapıyorsa, bu iş hakaret ya da öfkeden öte toplu bir zevke dönmüş demek bana göre.

Borges dedi ki...

Great White: Ben her türlü koşullar sonucu dahi karşı tribünde oturan kadınlara saxo çektiren besteyi olağan karşılamıyorum. Dahası bunu olağan gören bakış açısı aynı zamanda devamını sağlamasının itkisi olduğunun da bilincindeyim. Bunu 'mesele' yapmayıp 'Olur, takılmamak gerekir' görüşünün de doğru yaklaşım olmadığını bilirim. Farkındasınız ya da değilsiniz ama olağanlaştırdığınız sürece devamını sağlıyorsunuz. Üç beş kepazeden bahsetmiyoruz burada ve bu gücü de maalasef sizden alıyorlar.. Maalasef..

ultrasmantalite: Tribnde 'götünden kan tecavüz' duyduk.. görmezden geldim, herhalde yurt dışında buradan uzakta kaldığımdan dolayıdır dedim ama her yerde her şekilde karşıma çıkınca ben kendi tepkimi koyuyorum. Burada insanlara GS'lılığımdan dolayı her defasında 'götünden kan, tecavüz' gibi ayrıntıları öyle veya böyle olağan bir durummuş gibi göstermek durumunda kalmam hoş değildi.

Dediğim gibi GS'a özgü değil muhtemelen bu gibi besteleri olağan karşılayan topluma yönelik bir sorun söz konusu. Olağan değilse, tuhafsa bu belirtilmeli, üzerinde konuşulmalıdır.

Kutay: Fatmagül'ün şucu neydi meselesi. Bir ihtimal.. Böyle değildi bunu bilirim. Çok sert küfürler dönse de bu şekilde beste ben görmedim.. Tecavüz, kadınlara saxo v.s. Neyse vazgeçilmesi gerekir, hoş olmadığı, yakışık durmadığı belirtilmelidir.

Batuhan Sarıoğlu dedi ki...

Yazdıklarında, haklılık payı var evet. Ama zamanlaman çok talihsiz olmuş, UA yeni koodinatörü, Oğuz Altay bunu çok öncesinden yazmasına rağmen.

Şimdi beste direk anlamda kontradır, onu bilmen gerek. Yani Beşiktaş'ın bestesi çok güzel gerçekten ancak bu beste Kadıköy deplasmanı sonrasında, stadtan salınmayı beklerken söylenmiştir. Bu kontranın gelmesinin en büyük sebebi de Beşiktaş taraftarının 14. haftaya ithafen Soner Sarıkabayı'nın Pas parçasını editleyerek (Yıldızdan Taksime kadar....) Galatasaray'a giydirmesidir.

Bunun bir benzer örneğini de, geçen seneki İnönü deplasmanı öncesinde yine Beşiktaş taraftarının "Haydi Bastır Galatasaray" bestesini "Haydi sak..o Galatasaray" olarak editlemesi ve arkasından Galatasaray taraftarının da "Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var" bestesini, "Sen Kongreye gidip, oyunu satarsın şeklinde" besteleyip İnönü'de söylemesini de gördük.

Şimdi Galatasaray taraftarını burada böyle kötüleyeceğine, bu olayın esas orjinine bakmanı tavsiye ederim. Galatasaray'ın bu besteyi haftalar öncesinden hep bir ağızdan söylemesini tabii ki doğru bulmuyorum ama GS tarafının yaptığını rezillik olarak nitelendirdiğin bu yazında, aynı şeyi Beşiktaş için de kaleme almanı bekliyorum... Madem ortada bir yanlış var, ortadan girme, başlangıcına bak....

benden bu kadar dedi ki...

nedense ben saxo kısmına çok pis takıldım.

hani sikmek filan gözümüzde büyümüyor belki o kadar da, sakso diyince garip oldum ben. sanki o zamana kadar ciddi değiller de sakso diyince iş ciddiye biniyor gibi geldi.

valla saçma bi yorum oldu ama öyle yani :)

Borges dedi ki...

Slaughter: UltrAslan tepkisinden sonrasında bu yazı nedeniyle haberim oldu ve onların tepkisini buraya koydum, tarihi de ortadadır. Burada koca GS taraftarı lekelenmiyor aksine.. Buna tepki veren ben, UltrAslan ya da diğerleri de var. Bu da GS için önemlidir, daha fazla tepki daha fazla doğru olmadığına dair yazı, eleştiri..

Beşktaş'ta görseydim bunu aynı şekilde buraya taşırdım. Mail atın, gönderin daha iğrenci varsa buyrun burada yazalım ki böylece daha doğru bir şekilde tartışılabilir.

Mesele, leke, kötülük bunları 'olağanmış' gibi göstermektir, tepkisizliktir.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Burada beni rahatsiz eden iki sey var:

1. Bestenin çiğliği. Cok guzel kontra yapilir, kontra beste yapmak bir kulturdur; ama o kontra boyle yapilmaz birader. Sikmek sokmak diye "kontra" yapmak dunyanin en kolay isi, bana herhangi bir sarki verin 3 dakika icinde onu bel alti zibidilige vurdururum.

Kontra yapacaksan ilk misrayi alip "Olmayan gucunle nereye geldin" diye soylersin mesela, sonra "Sampiyonuz dedin sekizincisin" diye devam ettirirsin, olur.

2. Kufur denen olgu bu kadar bos beles kullanilmamali. Bu Recep Ivedik'lik halleri beni deli ediyor.

Kufur mizahin icinde yer alan, zaman zaman cok da guzel bir sekilde yer alan bir soyleyis formudur. Ama bunu "Oh siktim soktum" muhabbetinde yapmazsin, akilli, hicveder, vurucu bir sekilde kullanirsin.

"Yarragimi ye Fener". Ben bunu guzel oynaya soyleyen Fenerliler biliyorum. Niye? Cunku sanatsal, direkt bir kisiye kufur yok, en cok kullanilan ve nispeten normallesmis kufurlerden birisi kullaniliyor vs.

Tribun kulturudur, kufur olacaktir, ve hatta kufur renk de katacaktir. Ama bu tezahurattakiler kufur degil, terbiyesizlik, liselilik.

O farki oturtmak lazim.

aydın dedi ki...

'' "Yarragimi ye Fener". Ben bunu guzel oynaya soyleyen Fenerliler biliyorum. Niye? Cunku sanatsal, direkt bir kisiye kufur yok, en cok kullanilan ve nispeten normallesmis kufurlerden birisi kullaniliyor vs. ''
Bunu diyebiliyorsak ''vasatın iktidarı'' gibi söylemlerden direkt vazgeçmemiz gerekiyor, bilakis o söylem çerçevesinde eleştirdiğimiz insanlardan özür dilememiz bile gerekir.
Küfür gündelik yaşamın bir parçasıdır, yaşamın bütün kısımlarına bulaştırmayı gerektirmez.Küfürü virgül yerine kullanan adam bile en azından bunu sanata bulaştırmıyor.
Sabah akşam ''rakiplere nasıl laf soksam'' düşüncesiyle yapılan beyin jimnastiği bazen yaratıcı sonuçlar verse de freni patlamış kamyon olmaya gerek yok.

arnawut dedi ki...

Öncelikle yukarda FD'nin yazısı hiç hoş değil diye başlamak istiyorum. Bu tribünün mükemmel besteleri de var. derinlerde, herkeslerin bilmediği söylenmeyen...

Neyse.

fb derbisi, maç sonunda küçük bir grubun söylediğini duyduk önce. Sonra melodi güzel millet hop durun duyalım moduna girdi. Herkesin hoşuna gitmeye başladı ve yayıldı..
İlk andan itibaren bu ne lan, ıy midem bulandı tribine girdiğim bir beste. Ertesi gün, çeşitli abilerimiz(aklı başında olan vs.) beste için senin tarzında yazılar yayınladı.

Ne varki Sami Yen'e gittiğimizde,(ulan gol atıyoruz, bu besteyi giriyorlar..) hatta trabzon deplasmanında bile maç öncesi falan durup durup söylendi. Nefret ettim bu durumdan ancak sonunda Oğuz Abi'nin yazısı geldi ve umarım daha da olmayacak...

Unknown dedi ki...

beşiktaş taraftarı bu melodiyle gs ye gönderme yapan bir tezahürat yapıyor ama orada geçen tek cümle "selam söyle" hiçbir küfür birşey yok. onun savumuyorum ama bunu okurken bile midem bulandı ulan.

EmrE dedi ki...

@benden bu kadar

Bence saxo kısmı olayın basitliğinin tavan yaptığı yer. Hani iğrençlik kesinlikle tecavüzle başlıyor, saxo kısmından artık tamamen ümitler tükeniyor. Evet bu tezahüratın elle tutulur hiçbir yanı yok =) bu kadar vasat ve ucuz bi tezahüratın insnaların ağzına dolanması da ilginç. Küfür etmenin de bi güzelliği, yaratıclığı var. Ne bilim zamanında Hasan Şaşım Hsana Şaşım Fenere girsin başın, bir Fenerli oalrka benim bile ağzıma dolanmıştı:) Az da olsa bi zeka bi kafiye vardı. Ama bu cidden son nokta !!

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bugun derbide soylendi bu 3-4 dakika, demek ki tepkiyi pek sallamamislar.

@aydin

Sanatin icinde kufur vardir. Muzikte de, sinemada da, tiyatroda da.

"yarragimi ye" gibi bircok sekilde kullanilmis ve de amacsal anlamini (yarak yedirme) kaybetmis bir sozun, tribun bestesinde kullanilmasi yaraticidir. Mesela yukarida Hasan Sasim Fener'e girsin basin varmis, o da kafiyeli ve de tolere edilebilir. Ama sunda ne kafiye, ne espri, ne bir anlamsizlik var. Bu, amiyane tabirle, ana avrat duz gidiyor.

Her kufur hakaret degil, her hakaret kufur degil. Neticede common sense diye bir sey var. Gerci adam gibi karsilayan Turkcesinin olmamasi bir seyler anlatiyor sanirim.