3 Mart 2011

Yazmak.!



"İnsanın aklına bir takım kelimeler gelmesi başka.. Düşünmek başka" (Tutunamayanlar) Oğuz Atay

Konuşurken düşündüğümü değil aklıma geleni dışa vuruyorum. Yazarken çağrışım yoluyla akla düşenlerden yola çıkıp düşünmeye başlıyorum. Yazmak ile sözlü anlatım, konuşmak arasındaki fark o araya sıkıştırılmış eylemden doğar. Yazmak; düşünerek konuşmaktır aslında. Okumak kadar ve belki ondan da fazla yazmak insanı tam da bu yüzden geliştirir. Çokca zaman burada ekranın başına herhangi bir konu hakkında yazmak üzere oturduğum zaman o sürecin sonunda ortaya çıkan düşünceler yazının başına geçmeden önce mevcut değildiler. Yazma süreci içerisinde "düşünme" eylemi ve bunun sonucu bir üretim gerçekleşiyor. Okuyarak fikir depolarsın belleğe ve fakat yazarak onlara işlerlik kazandırırsın.

İnsanın kendisini tam da o anın içerisinde aklına çağrışım yoluyla üşüsen ve aslında kendimizin belirlemediği kelimelerden spontane cümle kurarak rastgele değil doğru biçimde ifade etmesine olanak tanır yazma eylemi.

Bu yüzden yazmak aslında tehlikeli bir iş olarak görünür kimilerine. İçerisinde "düşünce" barındırır ve aslında hareket ettiricidir. Siz her türlü engele karşı yazmaya devam edin ve kendinizi tam anlamıyla gerçekleştirin. Eksik bırakmayın hiç bir yanınızı ve ifade edin dibine kadar her düşüncenizi.

Bir süreliğine yazamıyacağım belki ama yine burada olmazsa başka bir yerde aynı şekilde tekrardan yazmaya devam.

İyi kalın

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Wordpress mi olucak?

aprile dedi ki...

yazdığınız her şeyi okurum ben, herhangi bir futbolcunun dizi ile ilgili bile olsa, arada sırada yazdıklarınızı dostlarımla da paylaşıyorum.

Protanopia dedi ki...

O ilk "yazmak" yazın baya düşündürmüştü beni. Ne kadar haklı olduğunu anlamıştım üzerinde hafa yorunca. Yazarken konuşunca zaman zaman bir şeyler geveleriz de arkası gelmez. Kafamızda doğrudur çünkü o. Yazıya dökünce eksiklikleri çıkar ortaya bütün çıplaklığıyla hem yazının hem fikir sahibinin.

O günden beri çok seyrek olsa da el atıyorum bu yazma işine. Artık -kitaba göre değişir tabi de- 100 sayfa okumaya bedeldir bence 1 sayfa yazmak.