29 Nisan 2012

Magath: "Bundesligaya ondan daha iyisi gelmedi"

Magath anlatıyor..


"..Raul'un Real Madrid'den ayrılacağı ve kendisine Avrupa'da bir kulüp arayacağını duyduğum an onu buraya getirme düşüncesine kendimi kaptırdım. Diğer yandan efsanenin buraya geleceğine inanmakta da güçlük çekiyordum.Metzelder ile beraber onunla tanıştığımda olağan dışı bir karakteri tanıdığımı anladım. Sonunda bir şekilde transfer gerçekleştiğinde de gururlanmıştım lakin Raul bize geldiğinde fiziksel olarak durumu pek iyi değildi. O öyle bir çalıştı ki bu açığı kısa süre içerisinde kapamayı başardı.


Raul, sahadaki oyunu doksan dakika boyunca kontrolü altında tutabilen ender oyunculardan birisidir. Bu yüzden onun çok hızlı olması gerekmiyor zira o rakibinden düşünsel açıdan her daim  bir adım önde olduğu için her zaman daha avantajlı konumda. O sahada olup bitene sonrasında tepki veren değil daha çok oluş biçimini öncesinde kavramış bir şekilde içerisine dahil olan konumundadır.Tüm bu mental artısının dışında inanılmaz tekniği,iki ayağını da aynı güzellikte kullanan muazzam bir oyuncudur. Benim fikrime göre Bundesligaya ondan daha iyisi gelmemiştir.


Frank Ribery ve Arjen Robben dahil Raul'un bir basamak altında yer alır. Raul 20 yıl boyunca üst seviyede futbol oynamış ve bu ikisi önce bunu başarmak durumudandır doğru bir  kıyaslama yapabilmek için. 34 yaşında dahi antrenmanlardaki basit bir maçı kaybettiğinde sinirlenen bir oyuncu olduğunu söylersem sanırım bu onun nasıl bir karakteri olduğunu sizlere anlatır. Onun gidişi Bundesliga adına oldukça büyük bir kayıptır. En az 2 yıl daha bu seviyede oynayacağını tahmin ediyorum. Bundesliga kariyerimde pek çok oyuncu transfer ettim ama Raul transferi benim kariyerimin  transfer konusunda zirve noktalarından birisi olarak kalacaktır."

3 yorum:

Del Piero dedi ki...

Madem böyle niye gönderiliyor acaba? Raul kendisi mi ayrılmak istedi? Bildiğim kadarıyla futbolu bırakmayacak ama nereye niye?

Borges dedi ki...

Magath artık Wolfsburg'Un teknik direktörü ve Schalke altı aydır pazarlık ediyor Raul ile ama efsane sonunda gitme kararını verdi Schalke'nin istemesine rağmen. Avrupa'da bir lige gitmek istemiyor Raul..

pelezinho dedi ki...

çok başka bir adam,çok başka bir karakter,çok başka bir futbolcu...Bu topraklarda görmeyi çok isterim giydiği forma farketmeksizin.Sen bu konuda ne düşünüyorsun bilmiyorum Borges ama bence bu tip oyuncuların yaşı yok.