20 Mayıs 2008

Greuther Fürth



Martin Lanig (23).. Stuttgart ile 2011 yilina kadar sözlesme imzaladi..

Fürth ilginc bir takimdir. Nürnberg ile aralarinda bir cadde vardir sadece. Statlari 15 bin kisilik filan sanirim, iki hafta önce Paderborn macini izledim. Kapasitesini bosverin, kötü bir stadlari var, amatör küme maci izler gibi hissediyor insan her defasinda. Sahadaki oyuncularin büyük cogunlugu 24 yasin altinda. Teknik adam olarak Bayern Münih, Werder Bremen,Hamburg gibi takimlarda oynamis ünlü futbolcu Bruno Labadia'yi getirdiler sezon basi. Sehrin ya da Kasabanin yabancilari, özellikle türkleri coktur. buradan türk oyuncu cikmamasi her zaman ilgimi cekmistir benim. üstelik Labadia'nin yanindaki yardimci antrenör de bir türk. Erdinc Sözer.

Ilginc olan su ki, almanyanin ikinci Bundesligasi oldukca güclüdür. Mainz,Köln,1860 Munih gibi ortalama 40.000 seyirci ile maca cikan, milli takima buradan dahi oyuncu gönderen, tarihi, genelegi,Bundesliga Sampiyonluklari olan kluplerin arasinda her daim basa oynar. Ve fakat her zaman sonlara dogru bir sey olur ve ligi besinci, dördüncü, altinci bitirirler. Bu sezon kendi evinde oynadigi ve iddiasi kalmamis Wehen'e karsi maglup olmasalardi bugün Hoffenheim yerine birinci lige cikabilirlerdi. Ayni zamanda bende iddasiz bir mac degil son derece önemli bir karsilasma izlemis olurdum. Biletleri önceden aliyoruz ve bilmemize ragmen "bu sefer belki" diyerek lig sonuncusu ile puanin son derece önemli oldugu bir karsilasmaya bilet almistik. Ki o macta dahi ligden düsmeyi garantilemis, deplasmana "33" insanin(saydim tek tek ) destegiyle gelen Paderborn karsisinda kendi evinde iki puan birakti. Sonuc sudur: Birinci Bundesligaya cikmak istemiyorlar.. Genel menacerlerinden duydugumuz ettigimiz de buydu yillar önce de inanmamistik.. Rostock düsüsü sonrasi maliyet hesabi cikarmisti, zararlari acisindan.. Artik devir degisti.. Balikesirspor da yapmisti zamaninda. Velakin simdi tv gelirleri isi abartti. Yeni Bundesliga antlasmasi 500 milyon euro. (bunu aksama ayri bir postta islerim)

Her sene birinci lige oyuncular satarlar. Milli takima girer diye bekledigim Roberto Hilbert, Christian Eigler gecen sene gönderdikleri ve bu sene de yukaridaki Martin Lanig.. Genelde Stuttgart takimi ile alis-verisleri olur nedense.

Simdi Nürnberg düstü ikinci Bundesligaya. üzüldüm ama baska acidan dehset güzel bir derbi atmosferi bizi bekler. Yillar sonra tekrardan Nürnberg-Fürth derbisi izleyecegiz..

Hiç yorum yok: