18 Mayıs 2008

Manuel Fischer



2005/06 yilinda u17 ile rekor kirdi, 13 gol..

O dönem aslinda 1860 Munih'den Bender kardesler, bugünün 2008 kadrosunda olan Marko Marin ve Bayern'in gelecegi gözüyle bakilan Toni Kroos, Manchester'in alt yapisinda yasamina devam eden Robert Zieler ve Mainzde oynayan Vrancic (Mario olani, kucugu) ile beraber yildizi parlayangillerdendi. Velakin Kroos ve Marin ile beraber bugune kadar gelecegi olan konumunu koruyabilmis, her daim patlamaya hazir bomba misali ismi sürekli gelecegin almanyasinda yer etmis bir futbolcudur. Bugün Stutgart'in UEFA kupasi biletini almak icin mutlak galip gelmesi gereken macta Yildiray Bastürk'ün yerine girip penalti yaptirmakla kalmayip takimini öne gecirip ilk Bundesliga golüne imza atmis futbolcu. Ne zamandir bekliyorduk kendisini merakla.. Seneye daha iyi anlayacagiz son iki yilda ne kadar gelisme katettigini..

Eylülm 1989 dogumludur..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yıldıray bu sezonki performansıyla milli takımı pek de haketmedi sanki(mi)?

Borges dedi ki...

Sakat adam Yildiray. En azindan ilkonbirde oynayacak güveni veremedi diyorum. Emre ile ikisini toplarsak bir adam eder mi bilmem.. Ama her ikisi de "Sakat olmadigi" dönemde durdurulamayangillerden. Yalniz güvenilmez.. Her an her sey gelebilir basinda. Milli Takimin bence her acidan istikrarsiz, kimligi olmayan takim olmasinin en buyuk sorumlularidirlar.. Frings/Ballack/Schneider üclüsünü beceremedik biz kendi sahamizda.

Mustafa dedi ki...

Ben Yıldıray'ın onca istikrarsızlığına rağmen doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. Nedense geçmişten beri sevdiğim bir oyuncu olmuştur. Kaldı ki milli takımdaki rakipleri tümer ve gökdeniz... Yıldıray iki futbolcudan da üstün meziyetlere sahip, orta saha liderliği konusunda...

Borges dedi ki...

Yetenegine kesinlikle sözümüz yok zaten. Sampiyonlar Liginde hatirlayanlar vardir mutlaka, kendisine en cok faul yapilan oyuncudur, kolay kolay top kaptirmaz, bosa oynamaz ve bu yüzden de siklikla faul ile durdurulurdu. Milli takimda olmayi Tümer'e göre fazlasiyla hakediyor. Ya da sorun bu degilde, pek coklarin disaridan bakip "istikrarsiz" diye nitelendirmesinde orta sahanin sakatliklarla bogusmasidir ..