23 Mayıs 2008

Samir Nasri & Arsene Wenger



Bak bu Sagna cok iyi.. Super bir bek, kim alacak acaba, baskanla da problemleri var.. kesin gidici bu sene.. nereye gider ?

Wenger'in eline..

Eduardo.. Golcü her yerde golcüdür, rahat birakilmasi, gücsüz lig olmasi sanildigi kadar problem degil. Alacak bunu ama kim alacak ?

Eduardo Wenger'in elinde..

Su bundesligada göze hos gelen kac tane futbolcu var ki ? Hleb,Rosicky, Lincoln.. Rosicky'nin sürekliligi olmamasi klubunden kaynaklaniyor, peki ya bu rus ? Asistleri, teknigi..

Rosicky ve Hleb, ikisi birden Wenger'in elinde.. kuruttu benim ligimi. Arsenal ve Wenger ikilisi, salt icraat bakimindan en cok hosuma giden ikilidir.. Bir teknik adamin bir klube sportif basarinin yani sira ekonomik olarak da kalkindirabileceginin en somut kanitidir..

Samir Nasri.. Yetenek, bariz yetenek.. tartismasi olmaz bunun. Yapar mi eder mi o hocanin sorunu, Nasri'nin degil. o yasta cocugun sorumlulugu dahi olmaz. Yapabilir, bu kesin. Süper teknik.. Asisti seviyor, oynatiyor, bu sene azar azar atmaya da basladi.. Surda oynar mi burada oynamaz mi diye bir sey sacmadir. O tamamen hocanin kendisine güvenmesi ile ilgilidir, futbolcudan bagimsiz degerlendirilir. Önemli olan futbolcunun kapasitesi ve onu sahada gösterebilmesi.. Risk ? Her sey risk. Eduardo bir yila yakin kendine gelemez denildi.. futbolun kendisi risktir. velakin Samir Nasri de risk ise artik.. hele ki bu Premiere Lig gibi önüne gelene milyonlarca euro sacan bir yerde "salt" yetenek bir futbolcu icin..

Bakiniz.. Luka Modric, baskadir. Onun ingilterede oynayamamasi gibi bir secenek dahi yok. Oynayacak.. Takima katkisi muhtemeldir ki Samir Nasri'den fazla olacak. Olgun, kaptan bile olur genc yasinda o derece.. O fizigine ragmen inanilmaz mücadeleci.. oyunun her iki yönünüde oynayabilen.. Ama ben iki mac da görme umudum olsa Nasri icin gider kombine alirim. Budur futbol cunku. Hleb'in o topa dokusundaki asalettir bazen futbol..

Hiç yorum yok: