20 Mayıs 2008

Thomas Doll Kovuldu.!



2002'de Hamburg'un amatör takiminin basina gecerek antrenörlük kariyeri baslamisti Thomas Doll'un.. 2004'de Klaus Topmöller'in kovulmasi sonucu takimin basina getirildi. Oldukca kötü durumda olan takimi ücüncü sirada bitirerek Sampiyonlar Ligine soktu.. Hali hazirda taraftarin sevdigi bir oyuncu olmasindan dolayi sempatisi hazir olan teknik adam, 2006/07 sezonunun ilk yarisinda hepsini tüketti. 2007'nin Subat ayinin basinda küme düsme potasindan Sampiyonlar Ligine soktugu takimindan kovuldu. 15 macta 19 puan toplayarak kendi sonunu hazirladi. Ama iste bir basari vardi ortada, ilk yilinda tecrübesiz olmasina ragmen Hamburg takimi ile elle tutulur bir basari gösterdi ve kimilerine "Isik" olmak adina belki de tecrübesiz bir teknik adamin en son gidecegi klup olan Borussia Dortmund'a gitti.. Yaklasik bir bucuk ay sonra yeni Klubu Bosussia Dortmund idi. Klup cok fazla teknik adam harcadi bugüne kadar.. Almanyanin su an icin halka acilmis, yüzde 49'u satilmis tek klubü.. Öyle ki, gelen onca parayi car cur etmeleri bir yana, sürekli bir istikrarsizlik söz konusu. 1997'de Hitzfeld ile elde ettigi Sampiyonlar ligi Sampiyonlugunun esiri olmus durumda.. Varolan durumuna aldirmadan Bundesliganin her daim ilk besinde olmak istiyorlar ve bu da teknik adam üzerinde inanilmaz bir baski olusturuyor. Doll, rezil bir performas gösterdigi ligin ilk karsilasmasi olan Duisburg macinin hemen sonrasinda "Böyle bir performans göremeyeceksiniz bir daha" gibi beyanatlarda bulunup kendi kendisine baski yapmasiyla baslatti sonunu. Magath. milyonlarca euro transfere harcamasina ragmen bu yilin ilk devresi boyunca gösterdigi onca kötü performans sonrasi kendine güveni bir yana, bunlarin "olagan" oldugu hem klube hem de taraftarlara kabul ettirdi, ikinci devre muhtesem bir seri yakalamasi bir yana, rahatliginin ve baskidan uzak ortamin ekmegini yedi. Doll ise baskinin kurbani oldu her daim. Kupada final oynayarak ve kümede kalarak aslinda su an icin yeterli olan basariyi yakalamasina ragmen tutunamadi..

Velhasil, yazik oldu. Cok konusan, cok fazla sikayet eden olmasina ragmen futboldan anladigini düsündügüm insanlardandi Thomas Doll.. Ama iste teknik adamlik cok baskadir, Ridvan Dilmen de anlar ama asla bir teknik adam olamaz gibi.. Doll'da onun bir benzeri..

Bu arada kovulmasi sonrasi 500 bin euro tazminat almis.. Bir de Porschesi vardir bu adamin, antrenmanlara öyle gelirmis Hamburg'da. (gereksiz bilgiler)

Hiç yorum yok: