23 Kasım 2010

Bundesligadan Notlar.!



öyle bir gol kaçırdı ki.. Klopp 'O anda kalp krizi geçirmediğine şükrediyorum' diyor ki haklıydı da.. Sanırım yıllar yılı bu pozisyon gündeme getirilecektir. İnanılmazdı..

Ben Dortmund'u favori görsem de maç öncesi Freiburg'un bu maçı alabilme ihtimali olduğunu da düşünüyordum. Klopp ikinci yarı bir teknik adam müdahalesi gerçekleştirmese Freiburg galibiyete doğru gidiyordu ve dahası bu gol kaçtıktan sonra Freiburg'un bir topu direkten döndü.. Kuba hem çok şansız hem şanslı oluyordu zira o pozisyonun bedeli 'iki puan' da olabilirdi..

Geçmiş olsun.



Frankfurt maçını seyrediyordum geçen hafta.. Bir şut sonrası herkes kalecinin topu oyuna sokması için geriye çekilmişiken birden hakem korneri işaret etti. Aslında korner kararı vermemişti ama hakem gidip Frankfurt kalecisine sormuş ve Nikolov da dürüstlükle cevap vermiş işte.. Kaleciyi tebrik ettik ve ne güzel filan dedim.. Hatta Twitter'da da paylaştım bunu.

Bu hafta ise Son'un golünden önce Gurerrero'nun topu eliyle aldığı şüphesi oluştu. Hakem pozisyonu bir nedenden yakalayamadı ve gidip oyuncuya sordu.. O da resimde gördüğünüz üzere 'Olur mu hocam el filan ayıp ediyorsun, kalbimi kırıyorsun' filan deyip devam etti ve aslında pozisyon ise şudur:



Yani yalan söyledi. Bu konuya gelmeden önce doğru olan bu mudur ? Futbolcu bazen kendisi de gerçeği bilemeyebilir. Burada öyle bir şey vardır demiyorum ama çokca düşürüldüğünü düşünen futbolcu tv görüntüleri sonrası gerçeği görüyor. Yıllar önce ben burada iki tanesini işlemiştim. Şuraya bakın..

Güzel & Çirkin.!

Oliver Held, hakeme yalan söylediği için 2 maç ceza aldı. Belki orada durum gerçekten ceza almasını gerektirecek ölçüde açıktı ve fakat her zaman böyle olmaz. Yalan söyleyen oyuncuya ceza geleceği zaman durum çetrefilleşiyor. Aynı zamanda taraftarlarla-oyuncuları karşı karşıya getirecek konuma getirilmemelidir. Oyuncu insiyatifinde bir dürüstlük gerçekleşirse başka ama böyle sorulursa oyuncuyu iki arada bi derede bırakıyorsunuz.. Gerçekten 'yalan' söyleyip söylemediği bir yana doğruyu söylemek durumunda mıdır ki ?

Aylar önce attığım post içerisinde çok net eleştiriyorum ama bugün biraz daha 'empati' yapabiliyuoruz sanırım. Doğruyu söyleyeni tebrik ediyorum ve fakat söyleyemeyeni de anlamaya çalışıyorum.. Keşke herkes dürüst olsa tabii..



Skibbe 4-0 evinde kaybetti. Sanırım 8 maç sonunda yenildiler ve Hoffenheim da bilmem kaç maç sonra galibiyet yüzü gördü. öncelikle skor aldatmasın, 4-0'lık bir eziklik söz konusu değildi. 1-0 iken penaltısı verilmediği pozisyonun dönüşümünde 2'yi ve bir dakika sonra da 3'ü yediler.. fark iki dakika içerisinde açıldı. beraberliği kovalarken birden.. Kimse ne olduğunu anlamadı. O maçın büyük bölümünü baskın oynadı Frankfurt..

Bana göre çok ama gerçekten çok kötü olduğu maç ise Bremen idi.. Doksan dakika geriye yaslanmak durumunda kaldılar ve bir puan alsalar da görüntü onlara yakışmıyordu.. Dahası bu hafta deplasmanda Bayern München ile oynuyorlar ki Bayern'in puan kaybına tahammülü yok.. Şansları da yok gibi.

Skibbe'nin takımı iyi oynuyor, topu seviyorlar ve baskıyı da kuruyorlar. Gekas'ın üst üste kaçırdıklarını saymazsak oynadıkları oyun doğrultusunda gol pozisyonu üretme açısından çok ciddi sorunları var takımın.. Top daha çok onlarda kalıyor ve fakat sonucu oması gereken pozisyon üretimi yok denecek kadar az..

Takımın yıldızı Amanitidis Skibbe'ye karşı atağa geçti. Doğrusunu söylemek gerekirse haklı da olabilir. Performansa göre bir değerlendirme yapılmıyor diyor ki Halil yerine Amanitidis oynasa efektif olma açısından sorunlarını giderebilir ama işte hayat bu ve ilerleyen günlerde göreceğiz kim haklı kim haksız..

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

Kuba golü kaçırdıktan sonra Klopp'un verdiği tepkiye takıldım ben. Hayıflanmak yerine motive ediyordu oyuncusunu.

Halbuki alışmışız ellerini havaya kaldırıp okkalı bi küfür kaldıran antrenör bozuntularına.

ozan.uzel dedi ki...

borges, dun TRT3'te haftanin ozet goruntuleri varken, gordum o pozisyonu, aklima sen geldin :) ve tabiki bos gecmemissin...

mamo chello dedi ki...

eintracht macini stadta izledim.ilk 10 dakikada 2-0 öne gecebilirlerdi olmadi..halil kötüydü sanki..

Borges dedi ki...

mamo chello: Bir gün beraber izlemek dileğiyle diyelim;)

mamo chello dedi ki...

insallah abi,onur duyarim..