13 Haziran 2008

Fransa-Hollanda: 1-4



Aciklanmasi pek de mümkün olmayan bir skor. Fransa, yedigi sapsal bir gol sonrasi 50 dakika boyunca bastirir iken golü bulamadi. Akabinde akilli bir degisiklik yapan Van Basten, kanatlara dogru yüklenince kontralarla fransanin isini bitirdi. Tek basina Ribery ile ayakta durmaya calisan Fransayi kalecisi bitirdi desek pek de yanilma sansimiz yok. madde madde devam edersek eger:

* Sene ici performansi önemlidir, Henry o golü kaciracak adam degildir ama kacirmasinin en önemli nedeni tüm sene boyunca Barcada cok da fazla forma sansi bulamamasidir.

*Üzerine gelen Fransa karsisinda belki de en güclü oldugu bölge olan kanatlarina yeni oyunculari eklemlemek kesinlikle teknik adam becerisi ve zaten varolan gücün aciga cikmasidir skorun bir baska yansimasi.

*Eger Babel sakatlanmasa ne olacakti ? Bu kadar mükemmel oynayan Boulahrouz son anda kadroya cagrildigini düsünürsek, son anda turnuvaya dahil olup kupayi alan danimarka kivaminda desek abartmis olmayiz sanirim.

*iste en güzeli budur.. Gomis.. yemin ederim sahadaki 21 oyuncu baska Gomis cok baska bir sey oynuyordu. helikopterle yukaridan baksak su uzun sacli ne yapiyor sahada sorusunu sorabilirdik..

*Malouda hem kötü oynadi ve ayni zamanda Ribery'nin gercek yerinden etmesi ile Fransaya saglam bir darbe vurmustur.

*Hollanda, yillar yili iyi futbol oynamasina ragmen yari finallerde saf disi kalmistir, en buyuk dilegimiz bu sefer final oynamasi. Su durumda finali hakeden futbolu üstelik bu ölümcül grupta oynayan Hollandadir.

*Fransa yener dedim. Fark yedi. Futbol bu iste. Yani bu kadar anliyoruz biz futboldan..

*Thuram 37 yasinda.. Eger genc bir adam olsa o topa vurdurmazdi, her ne kadar hatanin buyuk bir kismi kalecide olsa da..

*Wesley Sneijder'in golü su ana kadar atilmis goller icerisinde en güzel goldür nazarimda.

Ölüm Grubunda ne olur ?

Belirleyici Hollandadir. Hollanda Romanyaya pas gecerse ikisi beraber bu guruptan cikarlar.. Eger Romanya puan cikaramazsa Hollandadan cok muhtesem bir mac olacagi her halinden belli olan Fransa-Italya maci sonucu belirleyecektir ki ne desek bos..



Bu gol ofsayt gibiydi.. her macta en az bir ofsayt hatasi..

Kaleciler bir baska acidan en az "orta saha"lar kadar önemli rol oynadi bugünkü alinan puanlarda. Romanya ve Italya kalecileri ile birer puani alirken Fransa kalecisi ile fark yiyordu.. Keza Edwin Van der Sar'in güven veren durusu, attigi paslarin isabet orani.. nerden baksan muthesem bir kaleci. Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugunun yanina Avrupa Sampiyonlugu da yakisir gibi duruyor..



Tam bu anda gol olmadan, henüz hamle yapip golü engelleyebilir durumda iken yedigini coktan kabul etti fransa kalecisi.. Söyle bir benzetme uygundur. kadinlarin araba sürer iken en buyuk handikapi kaza aninda ellerini direksiyondan cekip cigirmak, bagirmak.. Son anda iki hamle yapip en az zararla kazayi atlatmak ve hatta olmasini önlemek var iken.. Bu da boyle bir sey. Ribery gibi son saniyesine kadar mücadele etmezsen bu sekilde fark kacinilmaz ve hakedilmis olur sevgili Coupet..

3 yorum:

Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"

Adsız dedi ki...

Fikstürün azizliği, yamulmuyorsam aynı gruptan çıkan takımlar yarı finalde karşılaşıyor. Şu oyun ve kadroyla Hollanda Romanya'yı rahat geçerdi, ama yarı final için olası bir Fransa ya İtalya yerine Romanya'yı tercih edeceklerdir.Haa gelebilir mi, o belli olmaz, karşı taraftan çeyrek final için muhtemelen İspanya ama bir ihtimal de İsveç gelebilir, geçmeleri olası, bu yüzden Hollanda'nın da Romanya'nın grubu geçmesini isteyeceğini ve onlara pas geçeceğini düşünüyorum.

Borges dedi ki...

Beercholic: Hollandanin son yirmi yildir her daim göze ne hos gelen futbolu oynamasi konusunda kesinlikle katiliyorum. Benim de hep gönlümün krali olmuslardir genelde.. Bu sefer final oynasin diyorum.

Lahoooov: Pas gecmek her bakimdan faydali gibi duruyor. Misal, oyuncu sakatlanmasin, dinlendirilsin, yedekler ciksin ve her sey.. Romanya sürpriz yapar diyordum ben zaten.. Yapacak gibi de duruyor. Yine de cok belli degil ikinci kimin olacagi..