10 Haziran 2008

Ispanya-Rusya: 4-1



1- O Olsaysi bu olsaydi ile peynir gemisi yürümez fakat Rusya takiminin en önemli ve tek yildizi Arshavin cezali olmasa ya da golcüleri sakat olmayip sahada olsa kesinlikle Rusya'nin kazanacagina bahse girebilecegim macti.

2- ispanya, daha önceden de belirttigimiz üzere güclü orta sahasiyla fark yaratti. Yerden ve etkili paslarla rakibi pas manyagina cevirdi. öyle ki arka arkaya yanlis pas olmadan kac tane pas yaptilar kimi zaman saymaya dahi giristim. Bu önemli ve etkili bir faktördür galibiyette.

3- Hollanda'nin aksine arkada tek bir defansif orta birakip ileride iki forvet -belirtmek gerekir ki digerlerinin aksine birbirleri ile son derece uyumlu- ile oynayarak gollü macin önünü actilar.

4- Pamuk ipligine bagli sekilde galip geldi. Su mactan 4-1 Rusya da galip gelebilirdi. Oturmus takim karsisinda -örnek Almanya,Fransa- ispanyanin bu defansi ile hic sansi olmadiginin üzerinden bir daha geceyim. O nasil defans ve kac tane pozisyon verdiler rakibe ?

5- Xavi üst düzey bir oyuncdur, yanina kimse yaklasamaz oyun kurma ve isabetli pas orani konusunda.

6- Torres, yildiz oyuncu olmasinin üzerinen bindirdigi tüm yükü kaldirabilen enfes bir oyuncudur.

7- Koca Rusya da baska golcü kalmadi mi ki sahaya bunlarla cikiyor Hiddink ? bir daha belirtmekte de yarar, forvet sorunu var ve bu da macin sonucuna etki eden cok önemli bir faktördür. 16. ve 19 dakikalarda iki takim da yüzde yüzlük denilecek pozisyon yakaladilar, atan costu, atamayan fark yedi.. O ana kadar üstün oynayan ya da daha cok pozisyonu olan Rusya takimi idi.

8- Seyri cok güzel bir mac seyrettim kendi adima. Bilincli oyun her bakimdan sahada kendisini hissettirdi. Bu da ayaga oynayabilen muhtesem orta sahalardan kaynakli bir durum idi. Özellikle bizzat Türkiyenin bu konuda cok ciddi sikintisi oldugunu düsünürsek..

9- Son gol bariz ofsaytti, Fabreagas'in golü.

10- Akli olan Fabreagas ile baslar obir dahaki maca.

Not: zamanla maddeler cogalabilir..

4 yorum:

ShadoW dedi ki...

Ruslar Pogrebnyak'in sakatlanmasiyla buyuk bir sok yasadilar. oyun sistemlerini bu adama gore ayarlamislardi. tek forvet olarak oldukca ideal bir oyuncuydu Pogrebnyak... Ispanya Yoluna devam edecek gibi. Boyle oynadiklari muddetce savunmaya pek ihtiyaclari kalmaz herhalde. yani, umarim...

Borges, bu arada Trabzonsspor Hamburg'dan bir turk oyuncu aldi. ismi Fatih Alindag. Hakkinda bir bilgin var mi? tesekkurler.

Borges dedi ki...

Fatih Altundag.. Bir dönem Vestel Manisaspor ilgilendigi icin ismini duymustuk. Yani demem odur ki bu sol beki Ersun Yanal uzun zamandir takip ediyor, Manisaya olmadi Trabzonspor'a aldi demek ki. Duyumlar, söylenilenler var sadece. Düzenli bir sekilde Hamburg II nin sol tarafini koruyor, alman vatandasi.. Daha cok sunu soylebilirim ki Ersun Yanal ezelden beri alman alt yapisinda oynayan oyunculari takip ediyor. Nizamettin Caliskan'i da keza transfer etmisti. Henüz potansiyelleri dogru bir sekilde degerlendirdigini göremesek de bildigi bir oyuncuyu aldigini söyleyebilirim. Benim favorum ise Kölnde yeni profesyonel sözlesme imzalamis olan "Taner Yalcin" dir..

Adsız dedi ki...

Sadri Sener yonetimi tabiri caizse tilki gibi calisiyorlar. Taner Yalcin'i umarim kadromuza katariz. Bilgi icin tesekkurler.

Protanopia dedi ki...

Benim gorusum biraz daha farkli.
Evet Rusya'da cok pozisyob buldu ama pozisyon olarak Ispanya'nin ki yaklasik iki kati ve macta coktan koptugundan cok lakayt bir goruntu sergilediler. Ceza alani icerisinde rakiple dalga gecer gibiydiler. Eger Rusya'da pozisyonlari degerlendirse mac 6-3'e falan gider gibi duruyordu.