11 Haziran 2008

Galatasaray'in Yeni Teknik Direktörü: Michael Skibbe



Galatasaray yeni hocasini acikladi: Michael Skibbe. Bununla ve daha önceden de Sammer ile ilgili pek cok mail aldim. Kimdir, nedir bilgim var mi ?

istatistik olarak neler yaptigi hemen her gazetede yer alir. Bunun disinda kalanlar söyledir:

Leverkusen'e güzel futbol oynatmistir. Altyapiya önem verir, gencleri takima güzel bir sekilde monte eder. Hucum futbolu oynatir. 4-5-1 sevdigi taktiktir. Savasci bir takim vardir elinde. Onun döneminde Leverkusen pek cok oyuncuyu göz önüne getirdi. Gecen sene son alti haftaya gelesiye kadar muhtesem bir performans gösterdi. Elestirilere maruz kaldigi UEFA kupasi macinda Zenit performansidir. Lakin bu takim Bayern Munih'i de dagittigini unutmamak gerekir. Elinde cok genc bir kadro vardi, yildizi olmayan.. Adler,Castro,Haggui,Vidal,Kiessling, Rolfes gibi genc oyunculari "yildiz" olarak alman futboluna kazandirip Büyük takimlar harici karsilasmalarda muhtesem bir performans göstermistir.

Derim ki : Iyi bir secim.. Cünkü:

Oynattigi sistem su an Galatasarayin elinde olan kadro yapisina cok uygundur. Savasan, hucum futbolu oynayan.. Alman olmasi, takimda varolan pek cok oyuncunun almanca bilmesi nedeniyle daha cabuk uyum saglayacaktir diger yabanci teknik adamlar karsisinda. Kariyerinden ziyade oynadigi futbola bakiyorum. Sammer, hem dortmundda ve ayni sekilde Stuttgart'a kötü futbol oynatmistir. Skibbe ise her daim takdir etmisizdir Leverkusen takimina oynattigi futbolu.

Leverkusen olarak Büyük takimlar karsisinda "Kimliksiz" bir futbol anlayisina sahip olmasinin nedeni teknik adamdan ziyade buyuk maclari kaldirabilecek kariyerli, olgun futbolcu eksikligi yani kadro yapisindan kaynaklidir. Schneider'in sakatligi ve Barbarezin leverkusen kökenli olmamasi takimi toplayacak lider eksikligini dogurmustur. Ki Rolfes kaptanlik yapmistir bu takima. Bu yüzden Bayern Münih,Schalke,Bremen karsisinda sürekli maglup olurken diger takimlari deyim yerindeyse iceride/disarida dagitmistir..

Bir de dilegim mümkünse Stefan Kiessling'i de alip buraya gelmesidir. Hakan Sükür'ün boslugunu doldurabilecek yegane forvettir nazarimda..

4 yorum:

ti esti to dedi ki...

bu kararın çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum bende galatasaray için. zaten amacımız maçlarda güzel futbol izlemek değil mi? yeni teknik direktörde bunu başarabilecek kabiliyettedir. büyük maçlar için de yıldız oyuncu yapısının galatasarayda yeteri kadar var olduğu kanısındayım.

Adsız dedi ki...

te$ekkür ederim :)

doneler takima cuk oturacagini gösteriyor. umarim büyük bir aksilik cikmaz ve ba$ari yakalanir.

Adsız dedi ki...

'leverkusen hatanın kralını yapmış bu adamı yollayarak. eğer galatasarylı yöneticilerin 2 gram aklı varsa diğer adamları bırakıp bu adamın peşine düşerler. takımda bu kadar genç oyuncu varken bulunmaz nimet. böylelikle takımdaki alman ekolü de devam etmiş olur hem.' yazmıştım 21 mayıstaki 'skibbe de kovuldu.!' postunun altına.
arkadaş ne ağız varmış bende. keşke bi mourinho postunun altına falan yazsaymışım.
bizi utandırmaz umarım..

Adsız dedi ki...

tek ön libero oynuyor benim bildiğim. umarım yanlış biliyorumdur.

k.ö