14 Haziran 2008

Ikinci bir Cordoba Umudu..



Bahsedilen durum sudur. 30 yil önce 1978 Arjantin Dünya Kupasinda ayni gruba düser Avusturya ve Almanya. Almanya Italya ve golsüz berabere kalip Hollanda ile 2-2 kalinca grup liderligi icin mutlaka galip gelmesi gerekiyordu. Diger acidan Avusturyanin aynen bugunkü gibi Grubu ikinci bitirip bir üst tura cikmak icin mutlaka galip gelmesi gerekiyordu.. Bu kosullar altinda mac basladi efendim.



Maca Almanlar iyi basladi ve 19.dakikada Karl-Heinz Rummenige Almanlari 1-0 öne geciriyordu..



Berti Vogts kendi kalesine attigi bu gol ile beraberligi sagliyordu Avusturya adina..



Efsane isim Sepp Meier'in Hans Krank'in bu sutu karsisinda hic sansi yoktu. 66.dakikada Avusturya öne geciyordu Krankl'in bu doksana giden vurusu ile..



Arkaya düstükten hemen sonra almanya Bernd Hölzenbein'in uzaktan bu güzel vurusu ile beraberligi sagliyordu..



Ve bir taraf icin "mucize" diger taraf icin "rezalet" olarak tarihe gecicek olan bu mac 88.dakikada Hans Krankl'in golüyle bitiyordu. Avusturya adina deyim yerindeyse kendisinin ikinci takiminin ücüncü golünü atiyordu ve Avusturya maci kazaniyordu.



Krankl tarihe geciyordu. Bruno Pezzey arkasindan kosturuyor, sevinc tüm ülkede yasaniyordu. Zira Almanyanin sanirim Hollandadan sonra Polonya ile beraber ikinci bir derbi niteligi tasidigi bir takimdir Avusturya. Bu yüzden bizi yine biraz gergin ama heyecani son derece yüksek bir mac bekliyor. Avusturya tahminlerin aksine oldukca iyi bir futbol ortaya koydu buraya gelesiye kadar.. Tek yildizi var derken o yildiz haric hemen hepsi güzel futbol oynadi.

Su kesin ki Avusturyanin kaybedecegi cok bir sey yok ama bir "Mucize" daha ellerinin altinda. Bunun bilincinde sahaya cikip son derece muthis bir mac olacaktir tahminen..

Hiç yorum yok: