11 Haziran 2008

Türkiye-Isvicre: 2-1


Son saniye golü ile cok önemli ve turnuvanin ilk galibiyetine imzasini atti Türkiye..

Ilk yarinin degerlendirmesini yapmak her iki takim icin de pek "dogru" olmasa gerek. O kosullarda teknik/taktik ve futbol konu disidir..

Ikinci yari ise inatla üzerinde durulan iki oyuncu degisikligi sonunda yapildi. Mehmet Aurelio'nun yanina ikinci defansif orta saha Mehmet Topal'in girisi ve Forvet olarak Semih Sentürk'ün Gökdeniz yerine oyuna alinmasi.. Bu dengeleri degistirmis, her seyin disinda Türkiye milli takimina "takim" havasini kazandirmistir.

Mehmet Aurelio muhtesem bir performans göstermistir. Volkan Demirel ile beraber macin en iyi oynayan iki oyuncusundan biri olmustur zira defansif anlamda takimi toparlamasinin yani sira oyun kurma görevini de üstlenmistir. Tuncay belki de tüm hatalarini son saniyede verdigi muhtesem pasla affetirmistir.

Semih Sentürk olmadan önce Isvicre milli takiminin da forvetlerinin sakatlanmasi üzerine mac baslamadan önce söyle sorular sorulmustur: Bu macta golü kim atacak ? Nihat Kahveci birakin gol krali adayligini "golcü" olarak dahi anilmiyor ilk macin ardindan.. Bu da daha cok sistemin onu disari dogru itmesinden kaynaklaniyor. Türkiye Milli takimi Hollanda,Almanya ya da Ispanya milli takimi gibi teknik, ayaga pas yapan oyunculardan kurulu degil, mac esnasinda Milli takim ilk golü atmadan önce onlarca saniye topun Mehmet Aurelio'dan cikmasinin beklendigi esnada alman spiker belki de en önemli sorunu dile getirdi: Bu takim oyun kuramiyor, cok yavas... Böyle oldugu takdirde hizli bir sekilde ayaga paslarla ileri cikislarin olmadigi vakit iki kisa forvetimsi oyuncularla gol atmak mucize gibi bir seydir. Bu yüzden Semih Sentürk milyonuncu kez tekrar etmek gerekirse: Bu takimin olmazsa olmazidir..

Velhasil, Hamit Altintop'un da üzerinde durdugu gibi ölüm kalim maci olarak oynanilan bilmem kacinci mac. Bize baski gerek diyor, baska türlü olmuyor.. Evet baski ve biraz da dogru adam degisikligi ile ilerleyebilir bu takim. En azindan ceklerin "yenilebilir" bir takim oldugunu düsünüyorum.

2 yorum:

jose dedi ki...

borges;
portekiz maçından sonra kaleme aldığın yazı tamamen maç oynanırken benim kafamdaki fikirlerle aynıydı(mehmet topal-aurelio ikilisi)bu maçtada gördükki kibir yapmayıp istenildiğinde dogru yol bulunuyormuş.

Borges dedi ki...

Mourinho: Sanirim ben,sen o herkesin görebildigi ama inatla Terimin görmek istemnedigi bir durum.. Kibre gerek yok. isvicre ve Cek güclü bir rakip degil velakin olasi bir ceyrek finalde karsimiza cikan rakip karsisinda yine "biz yeneriz, onlar korksun" geyiklerine girerse isimiz var yine kibri ile..