14 Aralık 2008

Ilk devre Bundesliga: Top 11.!




Birinci devrenin en iyi onbiri.

Adler, tartismasiz kalede olmasi gerekir..

Defansa gelince.. Compper milli olarak varolan cikisi bir baska sekilde gösterdi zaten. Lucio daha önceden de söyledim toplamda en istikrarli ve iyi defans oyuncusudur.. Westermann keza Müller'in "ahanda dostlar benim iyi yaptigim isler de var" diyebilecegi tek transferidir ve gercekten iyiydi, Bordon'dan da bile daha degerliydi bu devre..

Orta Dörtlüde itirazim yok.. Eduardo'nun degeri bugün cok daha iyi anlasilmistir sanirim. Cok cok cok önemli bir oyuncudur Hoffenheim icin.. Böyle gider gelir adam gibi tek pozisyon gelistiremeden beraberliklere razi olursunuz onun yoklugunda... Artik hani 10 numara devri, teknik ve güzel vurus acisindan belki sona erdi ama oyunu akliyla oynayan, yöneten bir orta sahanin devri hicbir zaman bitmeyecektir. Bu minvalde degere binen artik süper teknik, ara paslardan ziyade ince düsünülmüs oyun kurma yetenegi.. Ribery bu performansi ile dünya capinda Bundesliganin tek oyuncusu.. brezilyali olmadigi icin abuk subuk kartlari, sacmaliklari, partileri filan da yok. Iste bu yüzden Diego orada ve dünya capinda degil.. Bayernliler yalvariyor resmen Ze Roberto'ya bir yil daha kalmasi icin.. Düsünün ki bir orta saha, türkiyedeki on numalarin hemen hepsinden daha teknik, en az Mehmet Topal kadar mücadeleci, inatci ve gerektiginde kanat da oynayabilen bir oyuncu.. Keske yirmi yasinda olsa dediklerimizden.. Misimovic nedendir bilmem renksiz buldugum Wolfsburg'un tek rengi. Wolfsburg cok garip transferler yapiyor, yine bir garip transfer daha geliyor uzak dogudan.. Magath sadece teknik direktörlük yapmali aslinda.. O parayi bana verecen ? huh..

Forvette pek tabii beklenilen Helmes ve Ibisevic... Her ikisinin de bencilligi delirtiyor adami ki bu hafta Kiessling de delirdi. Nazarimda Ibisevic +Helmes bir kiessling etmez.. hepsini topla Obasi. Ama gel gör ki savasci kimlik obasi sürekli tekme yemesinden, tasin altina elini koymasindan dolayi sakat.. Bugünkü macta biraz yokoldum geldigimde Obasiyi tasiyorlardi, ne oldu anlamadim... Velhasil bir siralama yapacak olsak.. Deger acisindan Grafite,Helmes.... bir süre sonra Ibisevic.

13 yorum:

jose dedi ki...

Eduardo için talipler varmı Borges?

Bayern ya da her zaman oldugu gıbı goz koydu mu ona?

Borges dedi ki...

Mourinho: Simdilik talibi yok pek, öne cikan daha cok ibisevic oldu. biraz celimsiz duruyor, göz alici hareketlerden yoksun ama zamanla olacaktir kesinlikle.. Onu simdilik ben öne cikariyorum ileride kendisi cikacaktir Obasi,Beck ile beraber :)

jose dedi ki...

İlk yarının antrenorude heralde Ragnicktir sanırım.Heryerden kovulan bu adamın burada tutturması şaşırtıcı dogrusu.

Borges dedi ki...

Mourinho: Ragnick schalkede iken basariliydi. Fenerbahce'nin grubundan yukari cikip ceyrek finale kalmak cok da kötü olmasa gerek. o dönemin takimi barcaya elenmesi sonucu kovulmasi Assauer'in sacmaligi ki bugün özür diliyor zaten Rangnick'den.. Bunun disinda bir basarisizligi da yok.. Schalke'nin sacmaligi ki cok örnek var, Slomka da basariliydi kovuldu simdi de Rutten'de israr edecekler.. yeterince hata yapildi.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we must see if Ibisevic and Helmes play in another team since January,cuase many teams want them.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Sheed dedi ki...

adler-compper-lucio-westermann dörtlüsünde premiere'ye katılmanın da ötesinde, ellerinden öpüyorum.. ama orta sahada "tamam 2 leverkusenli yeter" diyip vidal ve renato'yu harcamışlar gibi.. gerçi senin kadar takip edemiyoruz buradan ama, izlediğimiz kadarıyla ;)

forvet de adil gibi.. adamım petric girse olurmuş.. ya da bi başka adamım hajnal desteklese ibisevic-helmes ikilisini hiç itirazım olmazdı :)

saygılar..

Borges dedi ki...

Sheed: petric konusunda haklisin.. Bence de girebilirdi ki muhtesem bir Hamburg performansi söz konusu. Hajnal ise.. Biraz gec acildi ve toplamda hangisinden daha iyidir ki? Agusto da keza.. Iyi ama gelecek vaad eder nitelikteler.. Vidal son zamanda biraz vites düsürdü Leverkusen ile beraber.. Yedek bank olarak Mesut Özil, Marin olabilir.. berlinin kalecisi girebilir.. Wisniyarek misal girmesi gereken bir diger Arminyali Kral.. Grafite mi Wisniyarek mi daha iyi tartisilir hatta..

Sheed dedi ki...

marin'i çok beğeniyorum yahu.. ağzına sağlık.. takımı kötü diye ben de eklemedim yorumuma zaten genç adamı..

mesut da olurmuş tabi, ilk aklıma gelenler onlardı da.. şimdi düşününce ze roberto çok büyük top oynuyor ne zaman izlesem, zvjezdan da öyle.. eduardo için de senin referansların yeter.. iyi kadro yani..

Bolat dedi ki...

Savunma Geromel'i görmek beni sasirtti dogrusu. Hakki yenmis bence.

Ayrica kücük bir hatayi düzeltmek isterim, borges arkadasim.

Rangnick Schalke'deyken bence de basariliydi, ama o gruptan ücüncü olarak UEFA'ya katilmisti, ceyrek finale kalmadi yani. Uefa'da nereye kadar gitmislerdi bilmiyorum ceyrek finalden onu kastetmissen o ayri, ama zaten UEFA'da saniyorum Rangnick hic mac yapmadan gönderilmisti devre arasinda.

Borges dedi ki...

Rangnick degil bahsettigim benim dediginiz gibi Slomka olacakti.. Ama Rangnick de ayni sekilde basarili olmasina ragmen gönderilenler.. Keza tartihininh en iyi deplasman oranini yakaladigi Slomka da..

Sagolasin Ahmtblt..

jose dedi ki...

evet dun o benımde aklıma geldı

hıddınklı psv cıkmıstı sanırım gruptan 2.

slomkanın gıdısı bencede erken oldu gıbı

TatanKağan dedi ki...

Diego nerde Diego ? Adaletsiz olmuş sanırsam...

Sendemi Brütüs?

Sheed dedi ki...

resmi sitenin kullanıcılardan gelen oylara göre oluşturduğu onbir de şöyle olmuş:

adler
westermann - lucio - subotic - lahm
hajnal - cicero - carlos eduardo - ribery
petric - ibisevic