16 Aralık 2008

Tesekkür.!



Ortalama 49.000 seyirci ile oynayan Köln'ün takima tesekkürü..

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Almanya'ya ilk geldigim zamanlarda hic unutmadigim bir anim vardir: Bir barda Köln'de, Bundesliga izlemek istiyorum. O hafta sonu Bayern ile Schalke'nin cok önemli bir maci var. Köln ise küme düsmüs kesin. Ama barda Köln oynuyorsa konferenze ayarlanmiyormus pay-tv. Mutlaka Köln maci acik olmaliymis. Ben de tabii yeni gelmisim, Türkiye'deki gibi düsünüp büyük maclarin öncelik sahibi oldugu düsüncesi ve beklentisi icerisindeyim.

O anda bos Schalke macina baksaydik diyecek oldum. Bardaki adamlardan bir tanesi sus isareti yaparken bana tam, üzerinde Köln formasi olan bir Köln taraftari bana döndü ve;

"Geh nach Gelsenkirchen" dedi. Ki bunu derken hic de hos degildi yüz ifedasi. Tabii tirsip oturdum yerime. Gerci sadece Köln'de degil, Almanya'da tahmin ediyorum hemen her sehir takimina büyük bir destek sagliyor. Ikinci ligte dahi sehyirci potansiyeli yüksek olan takimlar, Köln gibi, Gladbach gibi, Frankfurt gibi vs hep dolu tribünlere oynuyorlardi.

mondo trasho dedi ki...

türkçe teşekkürü de ihmal etmemişler. portekizce de var... ince bir davranış.

mondragon bu kadar seyirci göremedi türkiye'de ama ateşi daha yüksekti türk tribünlerinin. arada olimpiyat günlerinde görmüştür seyrek olarak.

Borges dedi ki...

Ahmblt: Anlayabiliyorum cok iyi zaten konu bu. Ama burada toplamda alman devletinin uyguladigi politika cok etkili.. Bunun meyvesini aliyorlar.. Söyle baktigin vakit Koblenz ile Bayern munih taraftari arasinda canli yayin konusunda bir farki yok, her ikisi de tüm maclarini istedigi vakit izleyebiliyorlar.. bu bana göre seyirci ortalamasinin güzelliginin en önemli nedenlerinden bir tanesidir..