12 Haziran 2008

Hincal Uluc'un Mustafa Denizli Aski.!




Onun tek bir derdi var: Arkadasini ise aldirmak. Bu yüzden Kalli üzerine oynadi aylar boyunca.. En iyi zamaninda demedigini birakmadi Kalli icin. Amaci herkes tarafindan biliniyordu, arkadasini Galatasarayin basina getirmek.. Ortada bir borc var ve koca klubu kendi kisisel iliskilerine alet edebilmek adina kullanmaktan cekinmiyor.. Sundan eminim ki takimin basarisindan ziyade kendi soylemlerinin gecerliligi ile ilgilenen bir adam. Ayni capsizlikta Kazim Kanat da benzer yorumlar yapar. Lakin ikisi arasinda derin bir fark vardir: Kazim Kanat ne olursa olsun besiktas galibiyetlerinden sonra her seyi unutur ve gercekten sevinir.. En kötü Hakan Sükür benim elestirilerimle golleri atti gibi sacma sapan mantik önerileri ile sonuc ile kendisini birlestirir ama en sonunda sevinir.. Hincal Uluc ise sadece kendisinin dogrulandigi ve isteklerini bir sekilde gerceklestirdigi zaman.. Kösesinde arkadaslarinin mekanlarinin reklamlarini yapar "harika, mutlaka gidin ,telefon numarasi 0212.." seklinde cümleler kurar, o köseyi belese gecindigi her yerin reklamini yapmak icin vareder.. Simdi de Denizli Reklami moda.. Mustafa Denizliyi Galatasarayin basina getirecek.. Hedef Bu.

Yillar yili teknik adamlara saydirdi durdu, bakin simdi Skibbe geliyor. Henüz Skibbe'yi tanimiyor ama simdiden baslamis durumda.. Onun kim oldugu hic önemli degil.

"lle zorlarsan, Deschamps belki... Kalli'den sonra gelecek hoca bu mu? Kalli bir dehaydı, iki Adnan böyle diretmeseydiler. Galatasaray'ın lige nasıl başladığını hatırlayın. Fırtına gibi girdi. 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik. Harika bir kadro ama Adnan- 'lar mahvetti. Esas mahveden Adnan Sezgin..."

Burada Kalli'nin deha oldugundan ama Sezginin onu mahvettiginden dem vuruyor. Neden ?

Cunku Adnan Sezgin cok sevdigi arkadasi Mustafa Denizliyi takimin basina getirmedigi icin hedefteki isim. Tüm Sezon boyunca saydiracagi iki isim vardir: Galatasarayin teknik adami ve Adnan Sezgin.

Bu üzerine cullanmasinin tek nedeni Klup,galatasaray degil, Mustafa Denizli.!

Bugün Sabah gazetesindeki baslik: Geri Zekali Galatasaray.. devami da söyle:

"Geri zekâlı Galatasaray.." dedim, dün, okudunuz..
Niye dedim.. Geri zekâlı da ondan..
Yahu Mustafa Denizli gibi bir adam ortada dururken, bir yığın adı duyulmadık, marifeti bilinmedik el oğlunun peşine düşer mi adam, zekâsı yerinde olsa.. Galatasaray'a kumar oynar mı, hele de Kalli fiyaskosundan sonra..
Şimdi bakın.. Yerli ile yabancının daha işe başlarken farkını anlatmaya gerek yok..
Biri hem seni, hem rakiplerini tanıyor. Öteki öğrenecek.
Denenmiş ile denenmemişin farkını anlatmaya da gerek yok. Bu hoca takım ilişkilerinde frekans uyumu da önemli.. Dünya çapında olur, ama bize uymaz, olur a.. Beklemek gerek denenmemişi.. Denenmiş, hazır..
Mustafa Denizli Galatasaray özelinde de özel adam.. Bu kulüpte yetişmiş.. Bu kulübü tarihinin en büyük zaferlerine taşımış, Avrupa kapılarını açmış adam.. Milli takım başarısı da biliniyor..
Eee.. Daha ne bekliyorsunuz?..
Şirin, Galatasaray'ı üstelemedi, konu milli takım diye..
Şimdi ben üsteliyorum. Galatasaray soyut bir kavram.. Soyutun geri zekâlı olması mümkün mü?. Onu yönetenlerin zekâsıdır, Galatasaray'ın zekâsı dediğim şey.. "

Tüm sezon boyunca onun hedefi olacaktir Teknik adam ve simdiden yipratma calismalarina baslamis durumda. Tek dilegim Mustafa Denizlinin teknik adam olarak is bulmasi ve bu adamin niyeti belli olan yazilarina son vermesi.. Ardina-Önüne bakmadan iki cümleden etkilenen milyonlarca insan var bu ülkede..

2 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Denizli'nin psikolojisi nasıldır acaba? Memnun olup gevrek gevrek gülüyor mudur yoksa cidden rahatsız oluyor mudur Hıncal Uluç'un sürekli kendisini malzeme yapmasından.

Ben sanki gülüyormuş gibi hissediyorum, memnuniyet seziyorum...

Borges dedi ki...

Tüm bu yorumlar, birbirleri ile olan muhabbetlerin sonucundan dogduguna inaniyorum. Yani:bilincli ve planli bir sekilde ilerleyen ikili..