10 Haziran 2008

Yunanistan-Isvec: 0-2


Benim icin Romanya-Fransa maci dahil su ana kadar izledigim en SIKICI mac olmustur Yunanistan-Isvec maci. En azindan aranan takim Yunanistan.. Türkiye son macta en kötü performans sergileyen takim olmaktan kurtulmustur. inancim odur ki hem Ispanya ve ayni zamanda Rusya bu iki takimi da yenip bir üst tura cikacaktir. Bu kadar kötü, rezil bir performans gösteren iki takimi ayni anda seyretmeyeli uzun zaman olmustu dogrusu.. Maca gelirsek:

Yunanistanin taktigi belli. Ona gelmeden önce kadro secimi konusunda bir iki kelam etmek isterim. Amanitidis, Bundesligada bu sezon cok iyi bir performans göstermistir. Keza Markus Rosenberg de. Regagel, tartisilacak bir adam degil. Amma velakin karistiyasi elemelerde adam gibi oynatmamis, Bremende Schaaf'in elinden ciktiktan sonra hemen hicbir takimda dikis tutturamamis.. Neden Kadroda.. ? Üstelik Gekas'in ardinda.. ilginc geldi. Bunun disinda oyun kurucu ve 10 numara olarak sahada gezinen Karagounis'in berabat performansi kötü futboldaki önemli etkenlerdendi. Yunanistanda iyi oynayan tek oyuncu belki de bir dönem Galatasaraya gelecek denilen Basinas idi. Iyi bir ön libero.. Baska acidan Frankfurt'un Kyrgiagos'u inanilmaz caba harcadi. Elbette bonservisi elinde ve transfer olmak istemesi, Frankfurtu birakacak olmasi da bunda etkendi. Sürekli stoper arayanlara duyurulur, iyi bir oyuncudur.

Yunanistani bir nevi anlayabiliyoruz.. Böyle bir takimdan futbol beklentimiz yok, peki Isvec ? bir on yil ben bu iki takimi bir daha görmek istemiyorum, öyle igrenc bir mac cikardilar. Ibrahimovic seyredilmeye deger tek isimdi ve sükür ki seyredeger bir gol atti..

Bu macin cok önemli bir ani vardir.. Söyledir ki ilk yarinin ortalarinda bir zaman dilimi.. Isvecliler geriye cekilmis ve Yunanlilara baski da yapmiyor, oyun kurmasi icin dört tane yunan defansi birbirlerine topu atiyorlar.. Ne isvec "dur biraz basayim" gibi cabasi var, ne de yunanistanin saldirmak icin en ufak bir plani..

Daha fazla yazip hali hazirda ziyan ettigim vaktimi daha da uzatmak istemiyorum. Rezil bir mac, Rezil iki takim. Sükür ki bitti.

Her iki takimin da bir daha galibiyet yüzü görecegini sanmiyorum.

2 yorum:

Beercholic dedi ki...

bir iki tespitim var..
öncelikle bu turnuva boyunca hiçbir maç romanya-fransa kadar sıkıcı olamaz olmamalı :D
2. si isveç bence çok akıllı bir iş yaparak Yunanistan'ın hazırlık pasları yaptığı dönemde üzerlerine gitmedi, yunanlılar isveç'i üzerine çekip 1 tane gol bulmak isteyecekler, sonra da kapanacaklardı ama isveç'in gitmemesi onların da bu maça ne kadar iyi konsantre olduklarının göstergesiydi.. yoksa isveç'in oyununun bu olduğunu sanmıyorum, ayrıca türkiye'den daha kötü olan bir takım bu maçtan önce ortaya çıkmıştı zaten, rusya.. tabii bence..
Saygılar..

Borges dedi ki...

Beerchloic: Isvec taktik geregi geri cekilmis olabilir. Velakin 65.dakikaya kadar sikinti yasamalari ve olaganüstü bir gol ile kilidi acmalari sonucu: tehlikeli bir taktik anlayisi olarak addedebilirim. Baska acidan Romanya defansif anlamda sanat eseri gibiydi.. Sol bek Rat'i izlemek bana buyuk keyif verdi. bu da insanlarin futbola bakisindaki cesitlilikten kaynaklaniyor. Ben isvec macinda daha cok sikildim isin dogrusu ama dediginiz gibi hepsi "bence" dir, nesnel, olmasi gereken her insana göre degisiyor. Rusya sanildiginin aksine oldukca güclüdür, gol becerisi olsaydi ispanyayi dörtlecek kadar pozisyon bulmus bir ekiptir..