28 Kasım 2011

Gary Speed



Son dönemde futbol insanlarının psikolojik olarak yıkıldığı haberlerini alıyoruz sürekli. Enke'nin ölümü ile başladı, Miller,Rangnick, Fenin diye devam etti. Geçen hafta hakem İntihar etmişti ve bu hafta da Gary Speed.. Maalasef Gary Speed bizim hakem gibi yaşamda kalamadı.

Umuyorum ki huzuru bulur gittiği yerde.

Değişen, gelişen bir dünya içerisinde yaşıyoruz. Özellikle iletişim alanında yapılan devrimlerin sonucu bazen topluca gülüp topluca eğlenebiliyoruz ama bunun bir başka yere yansıması çok da iyi değil. Futbol sahaları artık tam bir Arena olmuş durumda. Hiçbir şey gözden kaçmıyor, her şey maç ile beraber sonlanmıyor, eşinize,dostunuza,komşunuza, trende tesadüf ettiğiniz herhangi bir yolcuya kadar ulaşıyor ve maçtan sonra asıl "maç" başlıyor. Yaptıklarınla yapamadıkların çarpışıyor, buna karşı insanoğlunun psikolojisi ne kadar dayanır, bilinmez.

Gün gelir çok alakasız bir ayrıntıda yaşamın sonuna geliversiniz..

Oyuncular ile beraber hakemlerden teknik direktörlere kadar bu oyunun içerisinde yer alan hemen herkesin baskı karşısında daha sağlıklı bir şekilde durabilmesi için psikolojik yardım almaya ihtiyacı var. Onlar kadar izleyicilerin de futbolu savaş alanına çevirmemeleri için doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekiyor.

2 yorum:

Ali Ece dedi ki...

Ah be Everton mavisi bir motorumuz var Senem'le motor derken scooter işte ufak tefek içi dolu turşucuk gördün sen de...
Adı da Gary Speed biliyorsun:(((

Borges dedi ki...

Görmüştüm bahçede. Ne denir ki..