1 Aralık 2011

Adrian Mutu!

(tıklayarak resmi büyütün)

Cesena üç hafta önce teknik adam değişikliğine gitti. Dokuz maçta üç beraberlik ve altı yenilgi alınca kaçınılmaz son. Marco Giampaolo gitti ve yerine Cesena doğumlu Daniele Arrigoni geldi. İlk maçında evinde Lecce'ye yenilse de ben onlardan umudumu kesmedim ve üst üste iki hafta bu takımın galibiyetine güvendim. Onlar da sağolsun bu sezon ilk defa böyle peş peşe galibiyetler alarak güvenimi sarsmadı. Bu hafta ise Genoa karşısında Adrian Mutu'nun biri penaltıdan olmak üzere attığı iki gol ile galip gelmeyi başardı.

Mutu'nun hala futbol oynaması dahi inanılmaz. 22 milyon bonservis ile Romanya'nın en pahalı oyuncusu olarak Chelsea'ye gelesiye kadar olan bölüm başarı hikayesi. Arkasından önce kokain nedeniyle aldığı 7 aylık ceza.. Arkasından CAS'ın kestiği 17 milyon avroluk başka bir ceza.. Derken Fiorentina'da da yasak madde yüzünden 10 aylık ceza ve üzerine eklenilen disiplinsizlikler, antrenmana nedensiz gelmemeleri derken kapı önüne konuldu. Sadece Fiorentina değil bizim Gabriel Tamas ile beraber Ağustos ayındaki San Marino maçından iki gün önce Rumen milli takımını da terk edince Romanya da onu kapı önünde koydu.

Hülasa her yerden kovulmuş bu adama Cesena üç yıllık sözleşme teklif etti ki güzel bir yatırım. Tekrardan yine dönebildi futbola ve geçen hafta iki güzel gol.. Lakin penaltı golü dahil o nasıl iki gol öyle? Cesena'nın alacağı her puan çok önemli. Maç golsüz berabere gidiyor ve dakikalar da ilerliyor. Penaltı.. Mutu resimde ve aşağıdaki videoda gördüğünüz gibi mutheşem bir Panenka penaltısı atıyor. Biliyorum çok futbolcu bunu başardı ama burada Frey'in çaresiz bakışları dikkat çekiciydi. Bu karşılaşmanın iyilerinden olan Frey'i ikinci kez avlamasına lütfen dikkat..


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Aga fotografi buyutunce Freyin sana cok benzedigini farkettim :) hatta sirf bu yuzden fotografi buyutun dedigini bile dusundum :)

Borges dedi ki...

:)))

Yok sadece Panenka'nın o çaresiz bırakan görüntüsü çok net yakalanmış, oydu derdim:))

Bana mı benziyor? bir daha bakayım bi..