2 Aralık 2011

Dortmund 2013!



Energie Cottbus'dan Bittencourt'un işini bitirdiler. Merak edenler yarın Union Berlin karşısında izleyebilir bu 17 yaşındaki oyuncuyu. Bild'in belirttiğine göre diğer hedef 2013 yılına kadar Hamburg ile sözleşmesi olan ve bugün kiralık olarka forma giydiği Fortuna Düsseldorf'un etkili ismi Beister. Hatırlayan olursa onu da şurada işlemiştik.. Kenar golcüsü, çok yetenekli ve Dortmund'un ihtiyacı olangillerden.. Ben Hamburg bırakmaz diyordum ama Dortmund 2013'e oynuyor ve oyuncuyu ikna edip bir yıl daha sabretmesini isterse olur..

Klopp her zaman kadroyu gençleştirmek istiyor ve bunun da oldukça makul bir nedeni var. Onların yaptığı presi "yaşlı" bir oyuncu grubu yapamaz. Dahası Klopp gençlerin zirve hedefinden de faydalanıyor. Dolayısla yaşı genç, gelecek vaad eden oyuncu grubuna hükmetmenin artılarını da sahaya koyuyor. Bu takımda gerek Klopp'un kişiliğinden gerekse de gençlerin henüz "olmamış" olmasından dolayı takım içi sorun çok fazla yoktur. Kadroyu sabitlediğinizde kupaları kaldırdığınızda aynı durum geçerli olur mu bilinmez.. Höness bu uyarıyı Hoffenheim'a yapmıştı ilk yılının ilk devresini lider bitirdiğinde ve çok da haksız olmadığını hepimiz gördük..

Şöyle bir baktığınızda 200 bin avroya alınmış Löwe ya da Leitner gibi gençlerden aldığı verimi dörder beşer milyon avro verdiği İlkay ve Perisic'den alabilmiş değil. Bu tutum uzunca bir süre daha devam edecek ve oldukça da doğru gibi gelir bana..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Hummels - Subotic ikilisini bozmadığı sürece ön alanda değişim yapabilir.

delorean dedi ki...

Avustralya'dan Mustafa Amini gelecek bir de abi.Forvet arkası oynuyor 93 doğumlu. Dortmund'un Santana'dan başka bir tane de yedek stoper alması gerekli.