1 Aralık 2011

Nereden nereye..



Sizce burada hangi ünlü oyuncu vardır ? En arkadaki adam bu amatör kulubün malzemecisi ve oğlu da burada futbola başlamış.


burada tanıdınız mı ?


Eh şimdi oldu. Cristiano Ronaldo. Hemen sağında henüz 20 yaşında iken ölümünü karşılamak zorunda kaldığı babası.. Babasını öldüren alkole tövbe etmiş bir çocuk.

İlk kulubü CF Andorinha. Babası bu amatör kulubün malzemecisi. İki yıl oynuyor orada.. Geldiği yeri gördüğünüz vakit bugünkü konumundan nasıl keyif aldığını anlayabiliyor olmalısınız. Dahası bizimkiler oraya gittiğinde dikkatlerini çeken ilk ayrıntı Ronaldo'nun "kendini beğenmiş" ve "kibirli" olmadığı ayrıntısı. Nuri Şahin hala şaşkınlığını gideremedi, o kadar normal ki diyor.. Gol kralı olduğunda tüm takıma tek tek hediye almış, takım arkadaşları nedeniyle bunu başardığının altını çizmek istemesinden bahsediyor. Mesut bana takımda en çok yardım eden diye bahsediyor.

Yakın arkadaşı da Ronaldo'nun ancak kendisini güvende hissetmediği zamanlarda kibirli ve herkesten başka, farklı bir havaya girdiğini söylüyor.

Demem odur ki.. Alkolik bir babanın malzemeciliğini yaptığı kulubün içerisinde yaşama başlayan Ronaldo'nun bugün geldiği nokta her açıdan bu karelerden bağımsız değerlendirilmemeli.


8 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

3.resimdeki arkadaki duvarda yer alan ağlayan çocuk tablosu da çocukluğumuza göz kırpar. vay anam vay...

Must. dedi ki...

İlk fotoğrafta tanıdım (:
Apaçi filan diyorlar.. Kim ne derse desin çok çalışkan. İyi antrenman yapmayan bir adam maçlarda bu kadar hareketli olamaz. Buradaki haberler gazetelerin spor sayfalarından daha güzel, net. Eline sağlık.

Başar Bölükbaş dedi ki...

...bilmedigimiz, atladigimiz, o sekilde dusunmedigimiz, sonradan bir seyleri anlayip ''vay be'' dedigimiz, post.lara bayilirim...super...tesekkurler...

kafsinkaf dedi ki...

Yinemi o duvarda ağlayan çocuk resmi ? Çiko heryerde :)

Unknown dedi ki...

Kendisini hayranlıkla izliyorum...

chemsjheer dedi ki...

babasının olduğu fotografta arkadaki resim çok tanıdık geliyor.fotomontaj mı yoksa.avrupa yakasında burhanın konustuğu resim sanki :)

Marcadelist dedi ki...

Abi koskoca yazı,adamın büyük başarısı falan ama bizim dikkatimizi çiko çekiyo:)

The Eagle Abroad dedi ki...

Bende bir an bi tek bebim mi dikkatimi cekti o duvarsaki resim diye korkuyordum :)) ne travmaymis o resim