2 Aralık 2011

Klopp vs Favre



Haftanın Bundesligadaki maçı bana göre Bayern-Bremen değil Dortmund-Gladbach. En azından ben bu maçın içeriğini ve skorunu diğer bütün maçlardan daha fazla merak ediyorum. TRT Bayern maçını verecek ve fakat yakından takip edenler iki formda ve ilk iki sırayı paylaşan bu iki takımın maçını daha çok merak edildiğini bilir.

Reus yok ve bu güzel bence.. Zira bu güzel takımı neredeyse tek bir yıldız oyuncu performansına denk getirenler var. Gladbach için de bu inanılmaz güzel bir fırsat. Eğer burada başarılarını devam ettirebilirlerse meselenin "takım" olduğu daha çok anlaşılacaktır.

Geçen sene on ikinci haftada yerleştiği sonuncu sıradan Gladbach 32.haftada Dortmund'u yenerek çıkmıştı. Çok önemli bir galibiyettir.. Bu sene ise düşmemek değil biraz daha kasarsa Şampiyonlar Ligi bileti için oynayacağı bir karşılaşma..

Dortmund ise en azından ligde inanılmaz bir form yakaladı. Maalasef bu forma girişin başlıca nedeni de İlkay'ın kadrodan uzaklaştırılmasıdır. Kehl olmadı Leitner ile beraber orta saha gereken dinamizmi kazanınca bol gollü galibiyetler oluştu ve yeniden eski Dortmund göründü..

Ne olur?

Çok keyifli bir karşılaşma olur. Her iki takım da bence bir şekilde gole ulaşır. Sonrası ise tamamen sahadakilerin işi. Benim tahminim beraberlik..

4 yorum:

raul #7 dedi ki...

kehl demişken hala görmeyenler için googla'a "sebastian kehl popout" yazmalarını tavsiye ediyorum (:

felix mourinho dedi ki...

bu maçtan 3 gün sonra dortmund'un içeride marsilya maçı var ki, dortmund'un sezon planının bir parçası olacak. avrupa'ya devam edip, bir kaç yolda gitmek var, elenip ligi götürmek var. neticede elde mario götze gibi isimleri tutabilmek için şampiyonlar ligi gibi bir karta sahip olabilmek şart.

özetle; klopp beraberliğe üzülmez ama tek farklı galibiyetle de dönerse şaşırmamak gerek.

Borges dedi ki...

Kesinlikle Dortmund da yenebilr ve elbette Gladbach'da. Lakin ben burada taktiksel açıdan kimin galip geleceğini, oyunun kontrolünün kimde olacağını düşünüyorum. Gladbach savunması nasıl zorlanacak? O bilindik Dortmund presi ve baskısı burada ne kadar etkili olacak ya da tersi?

Sonuçta galibiyete her iki takım da aynı derecede. Reus olsaydı Gladbach diyeceğim ama olmadığı için de çok başka olacağını düşünmüyorum. Hermann da çok yetenekli. Diğer yandan Dortmund zaten çok formda..

Merakla bekliyoruz:)

yusufgs dedi ki...

raul #7:O olay benim bilğim bayağı bi eskiden.Ilginç olan yine bir Dortmund - Gladbach maçında olmuştu.

Bencede çok güzel bir karşılaşma bizi bekliyor, bence Dortmund galip gelir ve tek bir oyuncu olsada Reusun olmayışı en büyük faktörlerden biri